noodles volos banner

Δύσκολα η Γαλλία 2-1 την Αυστραλία

Η φάση του γκολ που πετυχαίνει ο Πογκμπά Η φάση του γκολ που πετυχαίνει ο Πογκμπά

Τα… χρειάστηκε, αλλά τελικά τα κατάφερε η Γαλλία, που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου νικηφόρα, μετά το 2-1 απέναντι στην Αυστραλία και έκανε με το… καλημέρα βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μετά από ένα μοιρασμένο και άνευρο πρώτο ημίχρονο, τα… αίματα άναψαν στην επανάληψη, όπου είχαμε τον ορθό καταλογισμό δυο πέναλτι, με τον Αντουάν Γκριεζμάν να ανοίγει το σκορ στο 58΄ και τον Μάιλ Γέντινακ να «απαντάει» τέσσερα λεπτά αργότερα. Για να έρθει ο Πολ Πογκμπά και να «λυτρώσει» έστω και από… σπόντα την φιναλίστ του Euro 2016, στο 81’…

Συγκεκριμένα, εννιά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ευρισκόμενος μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Μπέχιτς, κρέμασε τον τερματοφύλακα Ράιαν, χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και μετά πέρασε την τελική γραμμή του τέρματος του Ράιαν, για το τελικό 2-1!

Στα αξιοσημείωτα η χρήση από πλευράς Αντρές Κούνια του Video Assistant Referee, στη φάση όπου αρχικά ο Ουρουγουανός ρέφερι δε δίνει τίποτα αλλά κατόπιν βλέπει ότι ο Γκριεζμάν ανατράπηκε από τον Τζόσουα Ρίντσον και η Γαλλία έκανε το 1-0, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ! Όσο για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ των Αυστραλών το χέρι στον αέρα του Ουμτιτί ήταν εμφανές.

Από… στατιστικής πλευράς καταγράφονται αφενός η 99η συμμετοχή του Ούγκο Γιορίς με το εθνόσημο στο στήθος, αφετέρου το γεγονός ότι ο Κίλιαν Εμπαπέ έγινε ο νεότερος σε ηλικία Γάλλος που αγωνίζεται σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Γαλλία: Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Πογκμπά, Τολισό (78’ Ματουιντί), Καντέ, Γκριεζμάν (70’ Ζιρού), Εμπαπέ, Ντεμπελέ (70’ Φεκίρ).

Αυστραλία: Ράιαν, Ρισντόν, Σένσμπουρι, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Μόουι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (71’ Ιρβάιν), Λέκι, Κρούζε (84’ Αρζάνι), Ναμπούτ (64’ Γιούριτς).

 

Last modified onSaturday, 16 June 2018 16:05