noodles volos banner

Τρίτο Europa League για την Ατλέτικο, άνετα 3-0 τη Μαρσέιγ

Την τρίτη κούπα της στο Europa League κατέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Παρκ Ολιμπίκ Λιονέ», αφού επικράτησε με 3-0 της Μαρσέιγ, με την οποία από το 74’ και μετά αγωνίστηκε ο Κώστας Μήτρογλου.

Ήταν ο 47ος τελικός της διοργάνωσης και ο 9ος από τότε που μετονομάστηκε από Κύπελλο ΟΥΕΦΑ σε Γιουρόπα Λιγκ και έγινε με την παρουσία στην κερκίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στο 4' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τη Μαρσέιγ. Από εξαιρετική κάθετη του Παγιέτ στον Ζερμέν, ο τελευταίος βγήκε απέναντι από τον Όμπλακ αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια.  

Στο 21’ στην πρώτη της καλή στιγμή η Ατλέτικο «χτύπησε». Από τραγικό λάθος του Ζαμπό-Ανγκισά μετά από πολύ κακό κοντρόλ σε πάσα του τερματοφύλακα Μανταντά, ο Γκριεζμάν έγινε αποδέκτης της μπάλας από ασίστ του Γκάμπι και πλάσαρε εύστοχα στο τετ-α-τετ για το 1-0. Στο 49’ η ισπανική ομάδα με το δεύτερο γκολ του Γκριεζμάν καθάρισε σε μεγάλο βαθμό τον τελικό. Έπειτα από ωραίο ένα - δύο Γκριεζμάν και Κόκε, ο Γάλλος βγήκε απέναντι από τον Μανταντά και με υπέροχο, σκαφτό πλασέ έγραψε το 0-2.

Μάλιστα στο 53’ η Ατλέτικο έφτασε κοντά και στο 3-0, αφού η κοντινή κεφαλιά του Γοδίν μετά το κόρνερ του Γκριεζμάν έφυγε μόλις άουτ.

Στο 81’ ο Μήτρογλου απώλεσε τεράστια ευκαιρία για τη μείωση του σκορ με κεφαλιά, που πήγε στο δοκάρι. Αντί για το 2-1 έγινε το 3-0 στο 89’ με συνδυασμό Κόστα, Κόκε και Γκάμπι, ο οποίος εκτέλεσε σωστά μέσα από την περιοχή με διαγώνιο σουτ.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίζ Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό - Ανγκισά, Σανσόν, Τοβέν, Παγιέτ (32 ‘ λ. τρ. Λοπέζ), Οκάμπος (55’ Ενζιέ), Ζερμέν (74’ Μήτρογλου)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Βρσάλικο (46’ Χουανφράν), Γοδίν, Χιμένες, Λούκας, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ, Κορέα (88’ Παρτέι), Ντιέγκο Κόστα, Γκριεζμάν (90’ Φερνάντο Τόρες)

Last modified onThursday, 17 May 2018 10:40