noodles volos banner

Ρεάλ και Λίβερπουλ θέλουν να καθίσουν στον θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης

Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ θα αναμετρηθούν σήμερα (26/5 21:45. ΕΡΤ 1, Otesport 1) στο Κίεβο, στον τελικό του Champions League, με έπαθλο τον «θρόνο» της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στον Μοχάμεντ Σάλαχ, δύο «μηχανές» παραγωγής γκολ, στη μάχη του κορυφαίου ποδοσφαρικού προϊόντος, σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε την περασμένη χρονιά, ο πρώτος προπονητής που κατάφερε να κερδίσει δύο διαδοχικά Champions League, κάτι που είχε καταφέρει ο Αρίγκο Σάκι με τη Μίλαν το 1989 και 1990 το κύπελλο Πρωταθλητριών.

Σήμερα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Ο «Ζιζού» θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κερδίσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό κύπελλο σε τρεις διαδοχικές σεζόν.

Ο Ζιντάν είναι ήδη, ο μόνος προπονητής που υπερασπίστηκε τον τίτλο στο Champions League και ο πρώτος μετά τον) που κατέκτησε διαδοχικά κορυφαία τουρνουά.

Το 1981, το «Parc des Princes» του Παρισιού φιλοξένησε τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών με τη Λίβερπουλ να επικρατεί της Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε σε τελικό.

Οι δύο τους επιστρέφουν σήμερα αντιμέτωπες, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει κληρωθεί ως τυπικά γηπεδούχος. Οι Μαδριλένοι μετρούν 15 τελικούς στην κορυφαία διοργάνωση (12 νίκες και 3 ήττες), ενώ οι Άγγλοι επτά (5 νίκες και 2 ήττες).

Από τότε που η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε (και κέρδισε) τους πρώτους πέντε τελικούς του κυπέλλου πρωταθλητριών μεταξύ 1956 και 1960, μόνο πέντε άλλες ομάδες είχαν καταφέρει ακόμη τρεις συνεχείς παρουσίες: Γιουβέντους, Μίλαν, Μπάγερν, Άγιαξ και Μπενφίκα.

Ο Μίλοραντ Μάζιτς θα είναι ο διαιτητής του τελικού του Champions League. Η επιτροπή διαιτησίας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας όρισε τον 45χρονο Σέρβο διαιτητή για να διευθύνει το μεγάλο τελικό στο Κίεβο.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Ρονάλντο, Κρόος, Κασεμίρο, Μπενζεμά, Μόντριτς, Ισκο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούρκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρλοντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

 

 

Last modified onSaturday, 26 May 2018 12:56