noodles volos banner

Απόλυτη κυρίαρχος η Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, 3-1 τη Λίβερπουλ

Το δεύτερο γκολ της Ρεάλ με το ανάποδο ψαλίδι του Μπέιλ Το δεύτερο γκολ της Ρεάλ με το ανάποδο ψαλίδι του Μπέιλ

Για 13η φορά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ισπανική ομάδα στο Ολιμπίνσκι του Κιέβου επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ και πήρε το τρίτο συνεχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

 Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπέιλ, που σημείωσε δύο τέρματα. Το ένα το πέτυχε τρία λεπτά μετά την είσοδό του, στο 63’, με ονειρώδες ανάποδο ψαλίδι, με το οποίο έγινε το 2-1. Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας Κάριους της αγγλικής ομάδας, που έκανε δώρο και το πρώτο και το τρίτο γκολ των μερένχες στο 50’ και το 83’. Για τη Λίβερπουλ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 55’ με τον Μανέ, που είχε δοκάρι στο 70’.  

Το πρώτο μέρος

Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του πρώτου μέρους ήταν το κλάμα των Σαλάχ και Καρβαχάλ για τις αναγκαστικές αλλαγές του μετά από τραυματισμό. Αγωνιστικά το πρώτο 45λεπτο δεν πρόσφερε αυτά που θα περίμεναν οι ποδοσφαιρόφιλοι. Ενώ η Λίβερπουλ είχε μπει πιο επιθετικά, η πρώτη αξιόλογη στιγμή ανήκε στη Ρεάλ και καταγράφηκε στο 15', όταν ο Ρονάλντο βρήκε κενό χώρο στα δεξιά της περιοχής και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 23' ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, ολοκληρώνοντας μία γρήγορη επίθεση της ομάδας του, έκανε το σουτ από δεξιά της περιοχής και ο Νάβας μπλόκαρε δύσκολα σε μία σημαντική ευκαιρία για τη Λίβερπουλ, ενώ δύο δευτερόλεπτα πριν είχε σουτάρει ο Φιρμίνιο πάνω στο σώμα του Ράμος.

Στο 26’ ο Σαλάχ χτύπησε στον ώμο μετά από μονομαχία με τον Ράμος και πέντε λεπτά μετά αντικαταστάθηκε από τον Λαλάνα, ενώ ακολούθησε ο Καρβαχάλ στο 35’, που δύο λεπτά μετά τον τραυματισμό του έδωσε τη θέση του στον Νάτσο.

Στη Λίβερπουλ φάνηκε ότι στοίχισε περισσότερο ο τραυματισμός του Σαλάχ, αφού ήταν πιο παθητική. Στο 43’ υπήρξε σωστή υπόδειξη για οφσάιντ στον Μπενζεμά που σκόραρε μετά από φοβερή απόκρουση του Κάριους σε κεφαλιά του Ρονάλντο, που κι αυτός ήταν οφσάιντ και μάλιστα πιο εμφανώς. Πάντως το γκολ ορθώς ακυρώθηκε.

Τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα το σουτ στην κίνηση και πέφτοντας του Νάτσο στην εξωτερική πλευρά των διχτύων έπειτα από σέντρα του Μπενζεμά από αριστερά.

Το δεύτερο μέρος

Η επανάληψη δεν είχε καμία σχέση από πλευράς θεάματος.  Στο 48’ η Ρεάλ έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 με το δοκάρι σε σουτ του Ίσκο με μόνο αντίπαλο τον Κάριους μετά από λάθος στο ύψος της περιοχής του Λαλάνα.

Τελικά στο 50’ σημειώθηκε γκολ από το πουθενά μετά από τραγικό λάθος του Κάριους, που είχε μπλοκάρει την μπάλα και πήγε να δώσει με τα χέρια σε συμπαίκτη του. Ωστόσο, ο Μπενζεμά που ήταν κοντά του, έβαλε νόμιμα την προβολή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, με συνέπεια το 1-0 να είναι γεγονός.

Η απάντηση της Λίβερπουλ ήταν άμεση, αφού στο 55’ ο Μανέ με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή μετά την κεφαλιά-πάσα του Λόβρεν ισοφάρισε σε 1-1, ενώ να σημειωθεί ότι ο Σενεγαλέζος ήταν σε κανονική θέση.

Στο 60’ ο Ίσκο γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Κάριους, που απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Αυτή ήταν η τελευταία προσπάθεια του Ίσκο, που αντικαταστάθηκε από τον Μπέιλ κι αυτός στο 64’ έβαλε ένα απίθανο γκολ με ανάποδο ψαλίδι μετά από σέντρα του Μαρσέλο και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στη Ρεάλ με 2-1.

Στο 70’ ο Μανέ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά το συρτό αριστερό σουτ που επιχείρησε μετά από ατομική προσπάθεια πήγε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο είχε την ευκαιρία σε τετ-α-τετ να κλειδώσει τη νίκη για τη Ρεάλ, αλλά τον πρόλαβε με τάκλιν αυτοθυσίας ο Ρόμπερτσον, με την μπάλα να χτυπά πάλι στον Πορτογάλο και να φεύγει άουτ, αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα κόρνερ.

Στη συνέχεια η ισπανική ομάδα ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και έφτασε στο 83’ και σε τρίτο γκολ με ένα δεύτερο γκολ-δώρο του Κάριους, που μετά το μακρινό σουτ του Ουαλού πήγε να μπλοκάρει και έχασε την μπάλα από τα χέρια του, με συνέπεια αυτή να καταλήξει στα δίχτυα για το 3-1.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ (37’ Νάτσο), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (61’ Μπέιλ), Μπενζεμά (89’ Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (83’ Τσαν), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (31’ Λαλάνα), Φιρμίνο

 *απόδοση: magnesiasports

 

Last modified onSunday, 27 May 2018 00:23