noodles volos banner

Ισπανία-Ρονάλντο 3-3 στην πρώτη ματσάρα του Μουντιάλ

O Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει υπερπαίκτης και ταυτόχρονα το Α και το Ω της Πορτογαλίας. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μαγικός κόντρα στην Ισπανία - που φάνηκε να ξεπερνά με ομαλό τρόπο τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες - και με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 88’ χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του με 3-3, τη στιγμή μάλιστα που νωρίτερα στο ματς της είχε δώσει δύο φορές το προβάδισμα στο παιχνίδι, το οποίο ήταν πραγματικά χάρμα-ιδέσθαι. 

Ο 33χρονος παίκτης μόλις στο 4’ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε από τον Νάτσο ανοίγοντας το σκορ, αλλά ο καλύτερος παίκτης της Ισπανίας, ο Ντιέγκο Κόστα ισοφάρισε στο 24’ μετά από ατομική ενέργεια και άψογη εκτέλεση και αφού διεκδίκηση με υποψία επιθετιικού φάουλ την μπάλα από τον Πέπε. Ενώ το ματς έδειχνε να γέρνει προς τους «φούριας ρόχας», ο Κριστιάνο στο 44’ έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, σε αυτό όμως έπαιξε μεγάλο ρόλο η τραγική αντίδραση του Ντε Χέα που βρέθηκε σε ένα από τα χειρότερα βράδια της καριέρας του. 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, καθώς στο 55’ ο Ντιέγκο Κόστα και πάλι και στο 58’ ο Νάτσο με πανέμορφο διαγώνιο σουτ, ποιυ βρήκε και στα δύο δοκάρια, πριν καταλήξει στα δίχτυα, έφεραν τούμπα το ματς για τους Ισπανούς, δείχνοντας ότι θα φτάσουν σε μια νίκη, που είχε μετατραπεί σε εύκολη υπόθεση, καθώς οι Πορτογάλοι έδειχναν αδυναμία να φανούν απειλητικοί.  Τελικά, τη λύση έδωσε ο Κριστιάνο, αφού στο 88’ με μαγική εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 3-3, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Ντε Χέα, που έμεινε άγαλμα. 

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ, Φόντε, Πέπε, Ράφαελ Γκερέιρο, Ζοάο Μοουτίνιο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες (68’ Ζοάο Μάριο), Μπερνάρντο Σίλβα (69’ Κουαρέσμα), Γκονζάλο Γουέδες (80’ Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Ινιέστα (69’ Τιάγκο Αλκάνταρα), Ίσκο, Σίλβα (86’ Λούκας Βάθκεθ), Ντιέγκο Κόστα (77’ Ιάγκο Άσπας)