noodles volos banner

Έχασε άδικα το μετάλλιο ο Βολικάκης

Τα κατάφερε για ακόμη μία φορά ο Bολιώτης πρωταθλητής Χρήστος Βολικάκης και έπειτα από μία 3η θέση στον 1ο γύρο του αγωνίσματος και μία πρωτιά στα ρεπεσάζ πέρασε στους ημιτελικούς (12άδα) του αγωνίσματος του κέιριν. Στους ημιτελικούς αγωνίζονται δύο 6άδες όπου οι τρεις καλύτεροι αθλητές κάθε σειράς προκρίνονται στον τελικό (1-6η θέση) και οι χαμένοι στον μικρό τελικό (7-12η θέση). Η 12άδα ήταν σημαντική για τον Βολικάκη ώστε να μαζέψει και επιπλέον βαθμούς για την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Έτσι στους ημιτελικούς με μία έξυπνη και γρήγορη κούρσα κέρδισε την 2η θέση (πίσω από τον Αυστραλό Shane Perkins) και προκρίθηκε στους τελικούς του αγωνίσματος.

Στον τελικό, το εθνικό αστέρι της Κολομβίας και περσινός 2ος παγκόσμιος Πρωταθλητής Puerta Zapata, οι επίσης πρώην Παγκόσμιοι πρωταθλητές ο Αυστραλός Shane Perkins και ο Γερμανός Levy Maximilian, o 3ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Νεοζηλανδός Van Velthovven, και ο Αμερικάνος Matthew Baranoski έκαναν πολύ γρήγορη κούρσα. Ο Χρήστος Βολικάκης αφού με επιτάχυνση πήρε την πρωτοπορία κράτησε σχεδόν έως την τελευταία ευθεία, όπου τον πέρασαν ο Puerta Zapata και ο Shane Perkins. Ο Αμερικάνος έκλεισε στην εσωτερική του τελευταίου βιράζ τον Βολικάκη. Ο Βολικάκης έχασε τον ρυθμό του και ταυτόχρονα την 3η θέση. Δεν δόθηκε η ποινή που αναμενόταν στον Αμερικάνο και έτσι αδίκως χάθηκε το μετάλλιο.

Όμως επιτεύχθηκε η 4η θέση που του έδωσε πολλούς βαθμούς πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Ρίο αλλά και την 2η θέση στην Γενική του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κειρίν Πίστας 2014-2015, αφού με το 3ο σκέλος του Παγκοσμίου Κύπελλου της Κολομβίας, τελείωσε και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

procycling.gr

 

Last modified onMonday, 19 January 2015 11:18