noodles volos banner

Απογοητευμένος ο Χ. Βολικάκης, θέλει να σταματήσει!

Ο Χρήστος Βολικάκης, λίγο αφότου επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ανακοίνωσε, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του gazzetta.gr, την πρόθεση του να σταματήσει την αγωνιστική του καριέρα μετά την ενημέρωση που είχε από την ομοσπονδία ότι ο τελευταίος διεθνής αγώνας στον οποίο θα μετάσχουν είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ολλανδίας.

«Ούτε το μετάλλιο δε με άφησαν να χαρώ... Επόμενοι αγώνες δε θα υπάρξουν, γιατί, όπως μας ενημέρωσε η ομοσπονδία, αδυνατεί οικονομικά να καλύψει τα έξοδα. Ο τελευταίος αγώνας θα μας στείλουν είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ολλανδία, όπως μας είπαν», δήλωσε με αγανάκτηση ο Βολιώτης πρωταθλητής στην ποδηλασία και πρόσθεσε: «Εφόσον φτάσαμε στο σημείο αρχικά να μην μπορούμε να μπούμε στο ποδηλατοδρόμιο για προπόνηση και στη συνέχεια να μας ανακοινώνουν ότι οικονομικά αδυνατούν να μας στείλουν στους αγώνες, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ποδήλατο! Δεν ξέρω ποιός πραγματικά ευθύνεται, αν είναι το κράτος, αν είναι η ομοσπονδία, το θέμα είναι πως χρειαζόμαστε στήριξη όλοι οι αθλητές και εννοούμε πολύ βασικά πράγματα. Φτάσαμε στον πάτο και συνεχίζουμε να φέρνουμε διακρίσεις και τώρα πλέον δε θα μπορούμε ούτε να πάρουμε μέρος στους αγώνες…

Ο μόνος άνθρωπος που βοήθησε πραγματικά τους αθλητές είναι ο Σπύρος Καπράλος, ο οποίος με το πρόγραμμα της υιοθεσίας ουσιαστικά έσωσε πάρα πολλούς πρωταθλητές που ήταν έτοιμοι να σταματήσουν τον αθλητισμό. Αν δεν αλλάξει κάτι, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σταματήσω, από τη στιγμή που ο έφορος της ποδηλασίας, Κώστας Μπουκουβάλας, ήταν ξεκάθαρος στο mail που μου έστειλε.

Μιλώντας επίσης στο Sportsfeed ο Βολικάκης ξέσπασε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι συναθλητές του: «Επόμενοι αγώνες, εκτός του παγκοσμίου κυπέλλου της Ολλανδίας, δε θα υπάρξουν γιατί όπως μας ενημέρωσε η ομοσπονδία, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μας στείλει στο εξωτερικό.

Όταν κατέκτησα το μετάλλιο στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστεψα πως με εκείνη την προσπάθεια, που δεν ήταν ούτε η πρώτη και θέλω να πιστεύω ούτε η τελευταία, θα άλλαζε κάτι στην ποδηλασία. Όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν πως η απουσία αγώνων αποτελεί ταφόπλακα για τους συναθλητές μου και εμένα, γιατί χωρίς αγώνες δεν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Δεν ξέρω αν φταίει το κράτος, η ΓΓΑ ή η ομοσπονδία για αυτή την κατάσταση. Ειλικρινά δεν κατηγορώ κάποιον, αλλά πρέπει να βρεθεί μία λύση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ποδήλατο. Πρώτα είχαμε το πρόβλημα με το ποδηλατοδρόμιο στο οποίο έπρεπε να σπάμε τις αλυσίδες, για να μπούμε να κάνουμε προπόνηση και τώρα έχουμε αυτό.

Μετά από 20 και πλέον μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας καταξιωμένος αθλητής - και υπάρχουν αρκετοί και στην ποδηλασία -νιώθει πως του κόβουν το οξυγόνο, όταν δεν του δίνουν τη δυνατότητα να αγωνιστεί με τα χρώματα τις πατρίδας του σε μεγάλες διοργανώσεις. Υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους αθλητές που η ΕΟΠ αδυνατεί να εκπληρώσει λόγω οικονομικής στενότητας. Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να σταθεί με συμπάθεια και κατανόηση απέναντι στους αθλητές ώστε να αναγεννηθούν οι παλιοί και να έχουν κίνητρο οι νέοι για να συνεχίσουν στον χώρο. Πιστεύω πως θα το κάνει.

Από την άλλη πρέπει να εξάρω την ιδέα του πρόεδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου για τις υιοθεσίες αθλητών. Δόθηκε η δυνατότητα σε πολλούς αθλητές να προκριθούν και να πετύχουν διακρίσεις στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το ίδιο και μάλιστα τώρα που έχει περισσότερη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι».

 

Last modified onSaturday, 29 October 2016 10:05