noodles volos banner

Σάββας: Βασικός λόγος για την παραμονή μου το κίνητρο του πρωταθλητισμού

 

Η διαβεβαίωση των διοικούντων του Ολυμπιακού Βόλου ότι η ομάδα θα πάει για πρωταθλητισμό τη νέα χρονιά ήταν ο βασικότερος λόγος που συμφώνησε να παραμείνει και τη νέα σεζόν ο Σάκης Σάββας. Αυτό δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Καρδιτσιώτης δεξιός μπακ στο Magnesiasports.gr  και προσθέτει ότι έχει υψηλές προσδοκίες τόσο από τον εαυτό του όσο και από την ομάδα την καινούρια σεζόν, δίνοντας περισσότερα πράγματα στην ομάδα, μιας και το εξάμηνο που προηγήθηκε δεν αγωνίστηκε πολύ. Παράλληλα, ο 31χρονος παίκτης πιστεύει ότι θα συμβάλει και ο ίδιος στην άνοδο των ερυθρολεύκων στην παραπάνω κατηγορία, ενώ σε ό,τι αφορά τον Περικλή Αμανατίδη επισημαίνει ότι τον γνωρίζει από τη συνεργασία τους στην Αναγέννηση Καρδίτσας και θεωρεί πως είναι ένας προπονητής μεταδοτικός και με επιθετική φιλοσοφία.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Σάκης Σάββας στο Magnesiasports:

Ποιος ήταν ο λόγος που ανανέωσες με τον Ολυμπιακό Βόλου;

Είχα μία καλή συνεργασία με τη διοίκηση, όταν ήρθα τον Δεκέμβριο, και μετά το κλίμα στ’ αποδυτήρια ήταν πολύ θετικό και μου υποσχέθηκαν οι διοικούντες ότι από την καινούρια χρονιά θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και η ομάδα θα πάει για πρωταθλητισμό. Υπήρχε αυτό το κίνητρο κι αυτός ήταν επίσης ένας βασικός λόγος που ανανέωσα.

Ποιος είναι οι προσδοκίες σου για τη νέα χρονιά;

Σίγουρα είναι υψηλές. Είναι κρίμα ο Ολυμπιακός Βόλου να παλεύει να σώσει την κατηγορία, αλλά πρέπει να πρωταγωνιστεί.

Θέλεις να δώσεις αυτό που δεν μπόρεσες τη σεζόν που πέρασε;

Υπήρχαν συνέχεια αναποδιές, γιατί στην αρχή στο πρώτο παιχνίδι δεν είχε βγει το δελτίο και στη συνέχεια είχα την ατυχία με την κόκκινη κάρτα. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και οι προσδοκίες που έχω από τον εαυτό μου είναι μεγαλύτερες. Θέλω κι εγώ να βάλω το δικό μου λιθαράκι, για να βγει η ομάδα.

Σίγουρα είναι θετικό ότι έχεις ξανακάνει πρωταθλητισμό στη Γ’ Εθνική και γνωρίζεις τι σημαίνει αυτό.

Με τον Απόλλωνα Λάρισας, που βγήκαμε κατηγορία είχαμε αντιπάλους τον Ολυμπιακό Β. και τη Νίκη Β. και κατά τη γνώμη μου τη χρονιά που πέρασε δεν ήταν τόσο δυνατό το πρωτάθλημα όσο εκείνη τη σεζόν που πήραμε την άνοδο με τον Απόλλωνα.

Ποια είναι η προσωπική σου κρίση για τον νέο προπονητή, τον κ. Αμανατίδη;

Έχω συνεργαστεί μαζί του στην Αναγέννηση Καρδίτσας για ενάμιση περίπου χρόνο. Τον ξέρω προσωπικά και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλός ως προπονητής. Μεταδίδει εύκολα αυτό που θέλει στους παίκτες με τον τρόπο που τους μιλάει και δουλεύει πολύ στην τακτική, ενώ έχει πετύχει και αρκετές ανόδους. Ξέρει σχεδόν όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα. Έχει και επιθετική φιλοσοφία, μπορεί να ρισκάρει να παίξει ακόμη και με δύο επιθετικούς και δεν κλείνεται πίσω.

Πώς περνάει αυτό το διάστημα για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, όπως εσύ, καθώς το πρωτάθλημα τελείωσε πολύ νωρίς;

Είναι σίγουρα δύσκολο, γιατί εμείς τελειώσαμε τον Απρίλιο και θα ξεκινήσουμε Ιούλιο. Είναι μεγάλο το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Αυτό που προσπαθείς είναι με το τρέξιμο και το γυμναστήριο να συντηρηθείς. Σίγουρα δεν είσαι στο ίδιο επίπεδο, αλλά σκοπός είναι, όταν ξεκινήσει η προετοιμασία, να είσαι σ’ ένα καλό επίπεδο.

Τέλος, ένα σχόλιο για την Αναγέννηση, που υποβιβάστηκε, μια και είσαι Καρδιτσιώτης, και θα τη βρείτε πλέον μπροστά σας ως αντίπαλο.

Έπαιξα πολλά χρόνια στην Αναγέννηση, αλλά είμαι και επαγγελματίας και εφόσον είμαι στον Ολυμπιακό Βόλου θέλω να κερδίζει η ομάδα μου. Νομίζω ότι από την αρχή τα παιδιά της Αναγέννησης ήξεραν ότι η ομάδα θα πάλευε, για να σωθεί, καθώς δεν μπορούσε να πάρει παίκτες πάνω από 23 χρόνων και μπορούσε να κάνει μόνο ανανεώσεις. Ήταν δύσκολα από την αρχή, αλλά τα παιδιά το πάλεψαν. Ήρθαν και στην πορεία κάποιες αφαιρέσεις βαθμών, γιατί η ομάδα κέρδιζε βαθμούς στο γήπεδο και μετά τους έχανε στα χαρτιά. Αυτό είναι λυπηρό. Η  Αναγέννηση υποβιβάστηκε λόγω χρεών, γιατί πήρε έξι βαθμούς παραπάνω στο γήπεδο. Σώθηκαν ομάδες που ήταν χειρότερες από τη Αναγέννηση, όπως η Σπάρτη, που κατέβαινε με δώδεκα παίκτες.

 

 

Last modified onFriday, 01 June 2018 19:27