noodles volos banner

Βελτίωση των υποδομών του ΝΟΒΑ ζήτησε ο Γ. Καλτσογιάννης από τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Την αναβάθμιση των υποδομών στις εγκαταστάσεις του ναυτικού ομίλου ΝΟΒΑ μέσω των οποίων θα προστατευτεί ακόμη περισσότερο και η πλούσια θρησκευτική κληρονομιά του Ιερού Ναού της Παναγίας (Τρύπα) ζήτησε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα υποδομών και περιβάλλοντος κ. Γιώργος Καλτσογιάννης από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό ο οποίος προ ολίγων ημερών βρέθηκε στο Βόλο στο πλαίσιο Πανελληνίου Πρωταθλήματος Laser Radial Ανδρών / Εφήβων που διεξήχθη στην πόλη από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους ομίλους ΝΟΒΑ και ΟΕΑ­ΝΑΒ.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει άμεση ανάγκη από την επισκευή και επέκταση του υπάρχοντος κρηπιδώματος, προκειμένου και οι αθλητές να μπορούν να επιτελούν καλύτερα το έργο τους αλλά και ο Ναός να προστατεύεται από το νερό της θάλασσας που εισέρχεται στο εσωτερικό του, όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Καλτσογιάννης συναντήθηκε με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Ανδριανό ο οποίος έδωσε το «παρών» στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που διεξήχθη στο Βόλο με την πλούσια παράδοση στα αθλήματα της θάλασσας, και άμεσα έθεσε το ζήτημα της αναβάθμισης των υποδομών στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ.

Όπως τόνισε «με τον υφυπουργό κ. Ανδριανό ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες στο Βόλο, είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για το μείζον θέμα των υποδομών στο ΝΟΒΑ. Θεωρούμε πως είναι άμεση ανάγκη να επισκευαστεί αλλά και να επεκταθεί το κρηπίδωμα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ, ένα θέμα που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό τους ανθρώπους του αθλητισμού και όχι μόνο, καθώς συνδέεται και με την ασφάλεια του ιστορικού Ναού της Παναγίας και τη διαφύλαξη ενός από τα όμορφα σημεία της πόλης. Με την επέκταση του κρηπιδώματος θα είναι εφικτή η ομαλή καθέλκυση και ανέλκυση των ιστιοπλοϊκών και κωπηλατικών σκαφών δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των αθλημάτων της θάλασσας στα οποία ο τόπος μας έχει παράδοση στις πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις, ενώ εκατοντάδες συμπολίτες δραστηριοποιούνται. Παράλληλα με την αναβάθμιση της συγκεκριμένης υποδομής θα θωρακίσουμε ακόμη πιο ουσιαστικά την θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά που βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Παναγίας, ένα τόσο δημοφιλή και οικείο σε πολλούς συμπολίτες τόπο λατρείας».

Ο κ. Καλτσογιάννης σημείωσε πως ο υφυπουργός Αθλητισμού αντιμετώπισε με πολύ θετικό τρόπο το αίτημα διαβεβαιώνοντας πως θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την υλοποίησή του. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη παρέμβαση υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες που εκπονήθηκαν ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων στο Βόλο. Και η ύπαρξη των μελετών είναι ένα πρώτο βασικό στάδιο, ώστε τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και οι εμπλεκόμενοι φορείς να προωθήσουν την επέκταση του κρηπιδώματος».

Τέλος ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος υπογράμμισε τη σημασία που έχουν για την περιοχή μας τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα, ως προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους και άλλους φορείς, που προσελκύουν την αφρόκρεμα των πρωταθλητών στο χώρο της ιστιοπλοΐας και θέτουν τη Μαγνησία στο επίκεντρο της αθλητικής δράσης.