noodles volos banner

Βολιώτες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα kendo

Με ρεκόρ αριθμό 57 χωρών απ' όλο τον κόσμο και 600 αθλητών διεξήχθη το τριήμερο 29-31 Μαΐου το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kendo στο κλειστό στάδιο Budokan του Τόκυο. Από την Ελλάδα συμμετείχε η Εθνική Ομάδα του Kendo με 7 άνδρες και 2 γυναίκες. Την ομάδα συνόδεψε ο Βολιώτης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παπαδημητρίου Ιωάννης. Στην ομάδα ήταν και δύο Βολιώτες αθλητές από τον ΑΣ Πολυνίκη Βόλου, οι Σταμάτης Αθανάσιος και Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλος.
Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε μία πολύ καλή αγωνιστική εμφάνιση πέρα από κάθε προσδοκία αφού στην κλήρωση αντιμετώπισε την Αμερική και την Γαλλία, τις δύο μεγάλες δυνάμεις του Kendo στον κόσμο. Αποκλείστηκε αφού πρώτα νίκησε την Μαλαισία. Ο Έλληνας Πρέσβης στην Ιαπωνία κ. Λουκάς Καρατσόλης, παρ’όλο το φόρτο εργασίας, βρέθηκε κοντά στην ελληνική ομάδα εμψυχώνοντας και δίνοντας κουράγιο με την παρουσία του.
Τους αγώνες παρακολούθησαν πάνω από 10.000 θεατές. Το Kendo στην Ιαπωνία θεωρείται το κατ’εξοχήν εθνικό σπόρ, βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του Κράτους και δεν διοικείται ή ελέγχεται από κάποιο ιδιώτη δάσκαλο ή ιδιωτική ομοσπονδία-εταιρεία.