noodles volos banner

Νέες επιτυχίες για το Κempo

Από τις Βρυξέλλες επέστρεψαν την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου o Έλληνας ανώτατος  εκπαιδευτής  και παγκόσμιος  πρωταθλητής του Kempo karate Θανάσης Λαγός μαζί με τον  αθλητή του και πρωταθλητή Ευρώπης στους εφήβους , Δημήτρη Κουτσικό. Μετά από επίσημη  πρόσκληση από την παγκόσμια ομοσπονδία του Kempo karate (ICKKF) o Λαγός έλαβε μέρος στο  εξεταστικό σχολείο  για το 3ο επίπεδο της μαύρης ζώνης στο Kempo. To σχολείο  έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα του Βελγίου υπό την εποπτεία του ιδρυτή της παγκόσμιας ομοσπονδίας Grand Master Daniel Hayen 10Dan και πέντε ακόμα εξεταστών. Ο Έλληνας εκπαιδευτής εξετάστηκε διεξοδικώς σε 50 σενάρια αυτοάμυνας μάχης σώμα με σώμα (άοπλα), 50 σενάρια αφοπλισμού και οπλοχρησίας με κοντό ραβδί (kali/escrima) και μικρό μαχαίρι (η λεπίδα δε ξεπερνά τα 15εκ.), όπως επίσης και σε δέκα φόρμες τεχνικών με υποτιθέμενους αντιπάλους (kata/tao).

Ο Λαγός πέρασε με μεγάλη επιτυχία και ευκολία τις εξετάσεις καταλαμβάνοντας έτσι το 3ο επίπεδο της μαύρης ζώνης στο Κempo, αποδεικνύοντας το πολύπλευρο των γνώσεων  και εμπειρίας που πρέπει να έχει ένας ανώτατος εκπαιδευτής της επαγγελματικής αυτοάμυνας, στην διαχείριση επικίνδυνων  καταστάσεων σε πραγματικές συνθήκες μάχης στο δρόμο. 
Σε αντίθεση με άλλες τεχνοτροπίες όπου οι βαθμοί άνωθεν της μαύρης ζώνης λαμβάνουν χώρα μέσα στην Ελλάδα με τους εκπαιδευτές να χαρίζουν βαθμούς σε φίλους και συγγενείς, στο Kempo ο εξεταζόμενος πρέπει να μεταβεί στο ευρωπαϊκό αρχηγείο και να εξεταστεί μπροστά σε επιτροπή αποτελούμενη από ανώτατους εκπαιδευτές που θα κρίνουν τις γνώσεις και τις επιδόσεις του, καθιστώντας έτσι την διαδικασία όχι μόνο δύσκολη για τον εξεταζόμενο σωματικά και ψυχικά αλλά αμερόληπτη και αξιόπιστη από την πλευρά των εξεταστών.

Last modified onThursday, 03 December 2015 13:58