noodles volos banner

Κατάφερε να το κάνει ντέρμπι η Νίκη

Ενώ θα μπορούσε να πάει για … τουρισμό στην Ιτέα για το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος με τον τοπικό Αστέρα, η Νίκη κατάφερε να το κάνει ντέρμπι. Ο λόγος είναι ότι υπέστη την προηγούμενη Τετάρτη την έκτη απώλεια βαθμών στο Πανθεσσαλικό, που ήταν και η πιο αναπάντεχη, απέναντι στον υποβιβασμένο Διγενή Νεοχωρίου, ο οποίος κατάφερε να την κρατήσει στο μηδέν. Έτσι, η διαφορά από την 3η θέση και τον αυριανό αντίπαλο της Νίκης, που βρίσκεται σ’ αυτή, είναι στους δύο πόντους και σε περίπτωση ήττας στο επίνειο της Άμφισσας η βολιώτικη ομάδα θα τερματίσει τρίτη και δεύτερος ο Αστέρας Ιτέας.

Επομένως, η κυριακάτικη αναμέτρηση αποκτά χαρακτήρα τελικού, αφού οι κυανόλευκοι θέλουν οπωσδήποτε να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση όχι φυσικά μόνο για το γόητρο, αλλά γιατί υπάρχει η προσδοκία θετικών εξελίξεων στη δικαστική διαμάχη με τον ΝΠΣ Βόλος, το οποίο μεταφράζεται σε αποβολή του ξενόφερτου σωματείου στον Βόλο από τον 4ο όμιλο. Άρα, η δεύτερη θέση ίσως δώσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου, που θα αρχίσουν, όπως αποφάσισε η ΕΠΟ, στις 22 Απριλίου.

Αυτός είναι και ο λόγος που η λευκή ισοπαλία με τον Διγενή αντιμετωπίστηκε με μεγάλη περισυλλογή και στεναχώρια από τη διοίκηση, τους παίκτες και τους φιλάθλους, καθώς ο στόχος της δεύτερης θέσης θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί από την προηγούμενη Τετάρτη και τώρα να μην υπάρχει το παραμικρό άγχος.

Η ομάδα των Ξηροφώτου-Μπούις δεν έχει προβλήματα τραυματισμών και καρτών για μία ακόμη φορά και θα προσπαθήσει να δείξει το καλό της πρόσωπο με τις ποιοτικές ομάδες του ομίλου, οι οποίες έχουν κι αυτές διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας έτσι κι αλλιώς χρειάζεται μόνο το τρίποντο, αν θέλει να τερματίσει δεύτερος, και είναι λογικό να ανοιχτεί και να ρισκάρει. Αυτό ευνοεί τη Νίκη, που της «κάνει» και η ισοπαλία και έχει αποδείξει πως στα παιχνίδια που υπάρχουν ανοιχτοί χώροι είναι πολύ δυνατή και αποτελεσματική.

Ο Αστέρας είναι αρκετά ισχυρός στην έδρα του, όπου έχει χάσει μόνο από τον ΝΠΣ Βόλος με 0-1, ενώ έχει φέρει δύο ισοπαλίες με Ολυμπιακό Βόλου (0-0) και με Σέλλανα (1-1). Στα υπόλοιπα οκτώ ματς έχει επικρατήσει, ενώ συνολικά έχει τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή βαθμών έδρας μαζί με τον Γ.Σ. Αλμυρού (που έχει δώσει όμως όλα τα ματς στο «σπίτι» του), δηλαδή 26. Παράλληλα, η ομάδα του Κώστα Λίβα έχει και το δεύτερο καλύτερο γκολ αβερέιτζ στο Δημοτικό Γήπεδο Ιτέας με +15 (23 γκολ υπέρ και 8 κατά).

Από την άλλη η Νίκη είναι η καλύτερη μετά τον ΝΠΣ Βόλος ομάδα εκτός έδρας με 6 νίκες (η μία στα χαρτιά με τον Οπούντιο), 3 ισοπαλίες και 2 ήττες από Αμβρυσσέα και Γ.Σ. Αλμυρού με 1-0 και 19-7 τέρματα. Με ισοπαλία οι κυανόλευκοι θα ισοφαρίσουν τη συγκομιδή βαθμών στο Πανθεσσαλικό, που ήταν η μεγάλη «πληγή» για φέτος, ενώ με τρίποντο θα την ξεπεράσουν.

Διαιτητής θα είναι ο Τηλέμαχος Καλαντζής από τον σύνδεσμο Αθηνών και για τους λάτρεις της στατιστικής μόλις δύο από τα είκοσι ματς, όλα στη Γ’ Εθνική, που διηύθυνε ως τώρα, έχουν έρθει ισόπαλα, ενώ τα εννιά ήταν διπλά και άλλα εννιά άσοι, δείγμα ότι μάλλον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από τους διαιτητές έδρας, χωρίς αυτό βεβαίως να οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η διαιτησία στο τελευταίο παιχνίδι της Νίκης με τον Διγενή είχε πολλές αποφάσεις εις βάρος της.

 

Last modified onSaturday, 31 March 2018 12:18