noodles volos banner

Οδυνηρή ισοπαλία για Ρήγα, 0-0 με τη Θήβα

Δε δικαιούνταν τη νίκη στο ματς της χρονιάς ο Ρήγας Φεραίος και δεν την πήρε, μένοντας στο 0-0 με τη Θήβα, αποτέλεσμα, που δε συνέφερε καμία ομάδα. Έτσι οι Βελεστινιώτες μαζί με τη βοιωτική ομάδα υποβιβάζονται στο τοπικό πρωτάθλημα, αφού τόσο ο Αμβρυσσέας όσο και τα Σέλλανα επκράτησαν των Βελουχίου και Αχιλλέα Φαρσάλων. Έτσι ο Ρήγας, που έχει πάντως την ελπίδα της έφεσης για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, ισοβάθμησε με τα Σέλλανα, αλλά λόγω καλύτερου συνολικού γκολ-αβερέιτζ σώζεται η καρδιτσιώτικη ομάδα. Οι γηπεδούχοι δεν έπιασαν την απόδοση που θα ήθελαν, έκαναν την προσπάθειά τους, ωστόσο η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Ρήγας ξεκίνησε τον αγώνα χωρίς εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τις βασικές επιλογές, αφού ο Παπαγιάννης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τ’  αριστερά πήραν θέση οι Χατζηαθανασίου, Καρλιάμπας, Γκάγκας και Σπαθής. Ο Αλεξίου ήταν ο μοναδικός κλασικός αμυντικός χαφ, οι Μπόρας και Χατζησταμάτης βρέθηκαν μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι, ενώ τον φορ Τζοβάρα βοηθούσαν από τα δεξιά ο Τσιώλης και από τα δεξιά ο Τσελεπής.

Από την άλλη ο Νίκος Βαμβακούλας επέλεξε να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τον Τόπι λίμπερο να παίρνει βάθος και τους Ζυγογιάννη και Χριστοδουλόπουλο δίπλα του. Ο Αργυρίου ήταν ο δεξιός μπακ, ο Πλατέλας ο αριστερός, ενώ ο Κοτώρος ήταν ο μοναδικός κλασικός ανασταλτικός μέσος. Ο Κάρλος έπαιζε πίσω από τον φορ Χατζηλάμπρου, ενώ ο Σένκα κινούνταν στα δεξιά του και ο Καραλής στ’ αριστερά του σε ένα 3-6-1 με ενισχυμένες τις δύο πτέρυγες.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο πρώτο 45λεπτο έλειψαν οι φάσεις, αφού φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.

Στο 9’ το ανάποδο ψαλιδάκι του Κάρλος πέρασε κοντά από το αριστερό κάθετο δοκάρι έπειτα από φάουλ του Ζυγογιάννη. Στο 18’ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία και ανήκε στον Ρήγα… Σε στημένη φάση ο Γκάγκας πήρε την κεφαλιά, που δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατή, αλλά κατευθυνόταν στη δεξιά γωνία του Μόνου, που πολύ δύσκολα με εκτίναξη αποσόβησε το 1-0, ενώ το ριμπάουντ πήρε ο Μπόρας, ο οποίος γύρισε το σώμα του και σούταρε έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και πέρασε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τα αριστερά και στο πρώτο δοκάρι ο Τσελεπής έπιασε την κεφαλιά, που έφυγε άουτ. Ακολούθως στο 23’ το ψηλοκρεμαστό του Κοτώρου από μακριά πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια κι αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη τελική προσπάθεια του πρώτου μέρους, που κυμάνθηκε στη μετριότητα, για να μην πούμε ότι ήταν βαρετό.

Να τονιστεί ότι δύο φορές οι παίκτες της Θήβας μπορούσαν να βγουν στην κόντρα, αλλά προς τιμή τους, εφόσον υπήρχε στο έδαφος παίκτης του Ρήγα έβγαλαν την μπάλα έξω, τηρώντας το fair play. Επίσης, λεκτική διαμάχη είχε ο Σένκα με τον προπονητή του Νίκο Βαμβακούλα, ο οποίος αποκάλεσε τον παίκτη του «βλάκα» κι εκείνος απάντησε «όλο βρίζειες, σταμάτα», με τον 61χρονο τεχνικό να σηκώνει για προθέρμανση τον Τζαφάρ, ο οποίος μετά από λίγο επέστρεψε στον πάγκο.

Το δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη, όπως ήταν φυσικό, ο Ρήγας Φεραίος ρίσκαρε περισσότερο, ενώ η Θήβα είχε τους κενούς χώρους για την αντεπίθεση.  Στο 57’ ο Κάρλος μπήκε κατά μέτωπο και με το που πάτησε περιοχή ολοκλήρωσε την προσπάθειά του, έχοντας ανοιχτό πεδίο, με ένα σουτ που δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι χωρίς δύναμη, ενώ ο Παπαγιάννης ήλεγχε.

Στο 69’ τη βολίδα εκτός περιοχής του Μπόρα απέκρουσε ο Μόνος στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή του Ρήγα στο δεύτερο μέρος. Βέβαια πιο μπροστά οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες στιγμές πίεσης, αλλά χωρίς να φτάσουν σε κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια.

Στο 77’ ο Παπαγιάννης έσωσε τον Ρήγα, αφού απογειώθηκε και απέκρουσε εκπληκτικά το δυνατό σουτ του Κάρλος από θέση μέσα αριστερά της περιοχής μετά από ατομική προσπάθεια του Βραζιλιάνου, τον οποίον δεν μπόρεσε να κόψει ο Γκάγκας.

Να σημειωθεί ότι ο Κάρλος λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Μάγγα και εκνευρίστηκε με τον προπονητή του Νίκο Βαμβακούλα.

Στο 85’ ο Αργυρίου κόπηκε με τάκλιν από τον Σπαθή λίγο πριν το πέναλτι πάνω στη διείσδυσή του, η μπάλα έφτασε στον Βουρνάζο, που από θέση βολής σούταρε πάνω στα σώματα.

Στο 87’ το συρτό σουτ του Νασιακόπουλου αποκρούστηκε δύσκολα από τον Μόνο, ενώ στο επόμενο λεπτό, με το παιχνίδι να έχει πάρει μία άγρια ομορφιά, ο Χατζηλάμπρου ξεμαρκαρίστηκε ωραία μέσα στην περιοχή και σούταρε από το σημείο του πέναλτι, με τον Παπαγιάννη με νέα εκτίναξη να διατηρεί απαραβίαστη την εστία σε μία νέα μεγάλη φάση για τη Θήβα. Τέλος, στις καθυστερήσεις, ο Τζοβάρας κέρδισε την κεφαλιά, πηδώντας μαζί με τον Μόνο, αλλά ο Μάγγας πρόλαβε τον Τσελεπή, ενώ η εστία ήταν ανυπεράσπιστη από τερματοφύλακα.

Το 0-0 δεν άλλαξε ως τη λήξη και με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φωτιά οι παίκτες και των δύο ομάδων έπεσαν στο έδαφος.  

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Σπαθής, Καρλιάμπας, Γκάγκας, Αλεξίου, Χατζησταμάτης (74’ Νασιακόπουλος), Μπόρας (83΄Γεωργατζής), Τσιώλης, Τσελεπής, Τζοβάρας

ΘΗΒΑ: Μόνος, Τόπι, Ζυγογιάννης, Χριστοδουλόπουλος, Αργυρίου, Πλατέλας, Κοτώρος (74’ Βουρνάζος), Σένκα (57’ Τζαφάρ), Καραλής (67’ Ρεσβάνης), Κάρλος (79’ Κάρλος), Χατζηλάμπρου

 

 

Last modified onSunday, 01 April 2018 18:16