noodles volos banner

Ο απολογισμός της σεζόν για τον Πηλέα

Ο Πηλέας Βόλου είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Μαγνησίας, με έτος ίδρυσης το 1928, που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στην αφάνεια. Όμως η φετινή σεζόν ήταν πετυχημένη και τον επαναφέρει στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Σούλης Κατσικαδάμος οδήγησε το σύλλογο στην άνοδο με μια πολύ σταθερή πορεία, με συνολικό απολογισμό δέκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες, με τέρματα 34 υπέρ και 30 κατά. Μάζεψε δεκατρείς βαθμούς σε εντός έδρας παιχνίδια (4-1-5 Ν-Ι-Η, γκολ 14-16) και εικοσιένα στα εκτός (6-3-1 Ν-Ι-Η, γκολ 20-14).
Ο προπονητής του συλλόγου που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Πηλέα την τελευταία πενταετία μίλησε στο magnesiasports. “Από το ξεκίνημα της περιόδου είπαμε ότι πάμε για την άνοδο και καταφέραμε να την πάρουμε, άρα ο στόχος επιτεύχθη. Η ομάδα είχε δέκα χρόνια εκτός Α' Κατηγορίας. Εγώ την τελευταία πενταετία κράτησα τον κορμό που ήθελα και έτσι, με τις τρεις-τέσσερις προσθήκες που κάναμε, θεώρησα ότι ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε την άνοδο. Όλη την αγωνιστική περίοδο βρισκόμασταν στη δεύτερη θέση, πέσαμε στο τέλος λόγω μαζεμένων απουσιών από τραυματισμούς με παίκτες της άμυνας. Ήταν ένα πολύ πετυχημένο πρωτάθλημα για εμάς. Είχαμε βάλεις τις βάσεις με ένα πλάνο πενταετίας και θεωρώ ότι μπορεί ο Πηλέας να κρατηθεί στη μεγαλύτερη κατηγορία” ανέφερε χαρακτηριστικά για τη φετινή Β' Κατηγορία και επισήμανε τα προβλήματα: “Το ότι δεν έχουμε δικό μας γήπεδο είναι το μεγάλο πρόβλημα. Για αυτό εάν δείτε τα αποτελέσματα, εκτός έδρας μαζέψαμε πολύ περισσότερους βαθμούς. Το γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος είναι ξένο για εμάς. Το γηπεδικό πρόβλημα είναι τεράστιο για όλα τα σωματεία”.
Σχετικά με το πρωτάθλημα σχολίασε: “Πολλοί λένε ότι το πρωτάθλημα δεν ήταν καλό. Ίσως συμφωνήσω. Εγώ θα έλεγα ότι ήταν πολύ μικρό. Όλες οι ομάδες ήταν κοντά στη βαθμολογία. Ένα στραβοπάτημα να έκανες, δεν μπορούσες εύκολα να το αναπληρώσεις. Ήταν δύσκολη φέτος η κατηγορία, έξι-επτά ομάδες πάλεψαν για τέσσερις θέσεις ανόδου με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Με εξαίρεση τη Σκόπελο που ξεχώρισε γιατί για δέκα χρόνια παίζουν οι ίδιοι παίκτες κι έχει φοβερή ομοιογένεια, όλοι οι άλλοι ήταν στο ίδιο επίπεδο, με τα υπέρ και τα κατά”.
Τέλος, ερωτηθείς για το εάν η άνοδος αποτελεί μια ηθική δικαίωση για τον ίδιο που παλεύει ...μόνος, ο Σούλης Κατσικαδάμος απάντησε: “Σίγουρα, μπορώ να πω ότι είναι μια ηθική δικαίωση όχι μόνο για εμένα αλλά για τα λιγοστά άτομα που βρίσκονται πραγματικά δίπλα σε αυτό το ιστορικό σωματείο. Ελπίζω να πλαισιώσουν τη διοίκηση νέα άτομα και να επιστρέψουν παλιοί παράγοντες ώστε να βοηθηθούν οι άνθρωποι που στηρίζουν τον Πηλέα. Ο σύλλογος αξίζει να βρίσκεται στην Α' Κατηγορία, να παραμείνει για χρόνια. Θα κάνουμε μια πιο οργανωμένη κίνηση για το γήπεδο του ΕΤΒΑ ώστε να το έχουμε έδρα την επόμενη σεζόν, εύχομαι να ευδοκιμήσει και έτσι, η ομάδα να βρει το σπίτι της, να δουλέψει καλύτερα με τις μικρές ηλικίες και να γίνει πιο ανταγωνιστική στο μέλλον”.

pilapot