noodles volos banner

Ο απολογισμός της σεζόν για την Ακρόπολη

Παραδοσιακή δύναμη του τοπικού μας ποδοσφαίρου, η Ακρόπολη Σέσκλου συμμετείχε φέτος στη Β' ΕΠΣΘ και κατετάγη στην πέμπτη θέση. Περιμένει να δει την εξέλιξη των μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική για να ξέρει σε ποιο πρωτάθλημα θα τη βρει η νέα περίοδος, αφού εάν πανηγυρίσει άνοδο ο πρωταθλητής της Α' ΕΠΣΘ, τότε προβιβάζονται οι “κυανόλευκοι” .

Κάτι που πάντως δεν ήταν προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Τάχο. Γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό από το πέρασμά του ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, προπονούσε για 15 χρόνια διάφορες ομάδες του νομού Λάρισας και η Ακρόπολη ήταν η πρώτη του δουλειά στο τοπικό της Μαγνησίας. Τα αποτελέσματα ήταν εννιά νίκες, επτά ισοπαλίες και τέσσερις ήττες με τέρματα 42-33. Η βαθμολογική συγκομιδή ήταν καλύτερη εκτός έδρας παρά εντός. Στο Σέσκλο, η Ακρόπολη μάζεψε 16 πόντους με τέσσερις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και δύο ήττες (γκολ 22-16), ενώ στις εξόδους της, είχε 18 βαθμούς με πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες (γκολ 20-17).
Ο έμπειρος προπονητής, που κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα του στη φετινή Ακρόπολη, έκανε τον απολογισμό στο magnesiasports. Επισήμανε πως η αγωνιστική παρουσία ήταν πετυχημένη. “Είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία που κάναμε. Το θετικό ήταν ότι δουλέψαμε με νεαρά και ντόπια παιδιά. Αυτή η ομάδα θα έχει συνέχεια. Τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα. Στεναχωρηθήκαμε λίγο που δεν μπορέσαμε να πάρουμε την άνοδο, αλλά από την άλλη θεωρούμε ότι χρειάζεται άλλος ένας χρόνος ώστε οι νεαροί παίκτες να έχουν περισσότερες παραστάσεις, να είναι πιο δυνατοί και σίγουροι στον αγωνιστικό χώρο. Ο χρόνος δουλεύει για την Ακρόπολη” ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε μιλώντας για τη χημεία των ποδοσφαιριστών του: “Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα μας, πιστεύω ότι με αυτή τη χημεία και με το ίδιο σκεπτικό, του χρόνου θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι. Αυτή η ομάδα εφόσον μείνει μαζί για τρία-τέσσερα χρόνια, μπορεί να αφήσει εποχή! Και εφόσον συνεχίσω στο σύλλογο, μεταγραφικά θα κινηθούμε με νεαρούς παίκτες ώστε να μην χαλάσουμε τη χημεία. Φέτος παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, επιθετικό, με την μπάλα κάτω, οι παίκτες ανταποκρίθηκαν σε αυτά που τους ζήτησα”.
Αναφορικά με τα προβλήματα, τόνισε: “Μόνο αρνητικό θα έλεγα ότι δεν εκδόθηκαν τα δελτία τριών παικτών και δεν αγωνίστηκαν στον πρώτο γύρο και έτσι, το υλικό μας ήταν περιορισμένο. Η Ακρόπολη είναι μια υγιής ομάδα, χωρίς προστριβές και προβλήματα, η διοίκηση είναι δίπλα στην ομάδα. Παρά τις δυσκολίες, έχει αποφασίσει να χτίσει από την αρχή το σύλλογο και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη διοίκηση για την τεράστια προσπάθεια που κάνει”.
Σχετικά με το πρωτάθλημα, ο Βαγγέλης Τάχος είπε: “Το επίπεδο ήταν χαμηλό. Με εξαίρεση τη Σκόπελο που έδειξε σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια και ήταν δικαίως στην πρώτη θέση, δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε κάποια άλλη ομάδα. Η Δάφνη ήταν σταθερή στο αμυντικό κομμάτι. Βασίζονται οι ομάδες περισσότερο στο ατομικό ταλέντο παρά στην ομαδική δουλειά”.
Τέλος, μίλησε για την ποδοσφαιρομάνα Ακρόπολη: “Αυτό που έζησα φέτος στο Σέσκλο δεν το είχα ξαναδεί. Εδώ όλοι θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, ο ένας παρασύρει τον άλλον, αγαπάνε πολύ το ποδόσφαιρο. Η ΑΕ Διμηνίου που διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή και πήρε το Κύπελλο, στηρίζεται σε πολλούς παίκτες που προήλθαν τα προηγούμενα χρόνια από την Ακρόπολη. Αυτός ο σύλλογος έχει ένα ιδιαίτερο dna. Πραγματικά δεν περίμενα να τρέχουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές για να κάνουν προπόνηση, αλλά αυτό συνέβαινε! Και κάτι άλλο που με εντυπωσίασε είναι ότι στο Σέσκλο δεν είναι κανείς άμπαλος! Οι παίκτες από μικρή ηλικία έχουν μια σωστή αντίληψη του ποδοσφαίρου”.

Φ.Γ.

akrapot