noodles volos banner

Νέα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου

Συνεχίσθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου το 2ο Νεανικό ατομικό τουρνουά Κ12 και Κ16 της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου που έχει εθνική αξιολόγηση και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή 10 Απριλίου με τις παρτίδες του 5ου και 6ου γύρου.
Οι πρώτοι νικητές των δυο κατηγοριών θα συμμετάσχουν στα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων 2016 της ΕΣΟ με επιδότηση μέρους των εξόδων συμμετοχής τους από τη ΣΕ Βόλου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Κ12:
3ος γύρος: Καψής-Βαγγέλας 0-1, Φωτιάδης-Βαγγέλα 1-0, Τζαμτζής-Δαλίδης 1-0, Παπαγεωργίου-Μπάρτζος 1-0.
4ος γύρος: Φωτιάδης-Καψής 1-0, Βαγγέλας-Παπαγεωργίου 1-0, Βαγγέλα-Τζαμτζής 0-1, Δαλίδης-Μπάρτζος 1-0.
Στη βαθμολογία προηγούνται ο Βαγγέλας Θεοφάνης μαζί με τον Φωτιάδη Νικόλαο που έχουν από 3 βαθμούς σε 4 αγώνες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Κ16:
3ος γύρος: Ζγουλέτας-Φωτιάδης 0,5-0,5, Καμπανός-Κουκουβίνος 0-1. 
4ος γύρος: Φωτιάδης-Κουκουβίνος 1-0, Καμπανός-Ζγουλέτας 0-1
Στη βαθμολογία προηγείται ο Ζγουλέτας Ιωάννης με 3,5 βαθμούς σε 4 αγώνες και ακολουθεί ο Φωτιάδης Λάζαρος με 3 βαθμούς σε 4 αγώνες. 
Τις παρτίδες των δυο τουρνουά διαιτήτευσε ο Ι. Σκοτεινιώτης.

Το Σάββατο 2 Απριλίου συνεχίσθηκε το 1ο κλειστό ατομικό τουρνουά πολύ (Β όμιλος) με τις παρτίδες του 2ου γύρου. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξης:
Πετρούλιας-Κουκουβίνος 1-0, Χαρχαντής-Τζαμτζής 0-1, Λαγάρας-Καρανικόλας 0-1, Τέγος-Χατζηπολίτης 0-1, Καλλίας-Ζγουλέτας 0-1.
Στην αναβληθείσα παρτίδα του 1ου γύρου είχαμε το παρακάτω αποτέλεσμα: Τζαμτζής-Κουκουβίνος 0,5-0,5
Στο δεύτερο γύρο ο Γ. Χατζηπολίτης επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του έναντι του αντιπάλου του και ο Καρανικόλας με τη δεύτερη νίκη του δείχνει τις αξιώσεις που έχει στο τουρνουά. Στο ντέρμπυ μεταξύ των μικρών αντιπάλων επικράτησε ο εμπειρότερος Ζγουλέτας, ο Τζαμτζής εξασφάλισε την πρώτη του νίκη ενώ η επανεμφάνιση του Κουκουβίνου δε στέφθηκε από επιτυχία απέναντι σε ένα παλιό του αντίπαλο. Τους αγώνες διαιτήτευσαν οι Γ. Καβούρης και Ι. Σκοτεινιώτης. Το τουρνουά θα συνεχισθεί το Σάββατο 9 Απριλίου στις 5 το απόγευμα με τις παρτίδες του 3ου γύρου.

Την Κυριακή 10 Απριλίου η Σκακιστική Ένωση Βόλου με τετραμελή σύνθεση αγωνίζεται στον Αλμυρό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Θεσσαλίας 2016 της Ε.Σ.Ο. με την σκακιστική ομάδα «Τιτάνες». Ο νικητής της συνάντησης θα αγωνισθεί στον τελικό για την ανάδειξη του κυπελλούχου Θεσσαλίας.