noodles volos banner

Τρίποντο για τον Ολυμπιακό, σε ματς - θρίλερ (2-1) (video)

Τρία γκολ, ανατροπή, δύο πέναλτι και μία αποβολή περιλάμβανε το παιχνίδι, που έκλεισε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής για τη Football League, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν σημαντική νίκη.

Με αυτή τη νίκη, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 10 βαθμούς και ατενίζει το αγωνιστικό του μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Άφαντοι οι γηπεδούχοι από το 20' και μετά, το γκολ ο Παναιγιάλειος

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα, με την έναρξη του παιχνιδιού, κλέινοντας την ομάδα του Αιγίου στα καρέ της. Παρ' όλα αυτά, στο πρώτο δεκάλεπτο δε μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια τελική φάση.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη φορά που ο Παναιγιάλειος μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή του Στρατηλάτη, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Στο 11', ο Αρβανίτης ήταν αυτός που έκοψε μία μπαλιά με το χέρι εντός περιοχής, με τον κ. Τζοβάρα να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέριτς, με τον Στρατηλάτη να τον... "ψαρεύει" και να απομακρύνει το πλασέ του.

Ο Ολυμπιακός πίεζε, ο Παναιγιάλειος, όμως, ήταν αυτός που γινόταν επικίνδυνος, κυρίως από τις αντεπιθέσεις. Στο 27', συγκεκριμένα, ο Πέριτς βγήκε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Στρατηλάτη, με τον έμπειρο πορτιέρο να βγαίνει εκτός περιοχής και να απομακρύνει το πλασέ του Σέρβου με το γόνατο. Η πρώτη τελική στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 29', με τον Γούορντεν να μπαίνει εντός περιοχής από τα αριστερά και να κάνει το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν να χάνουν την αυτοπεποίθηση και την ορμή τους, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Αιγίου να κερδίσει μέτρα και να γίνει περισσότερο απειλητικός.

Στο 32' ο Παναιγιάλειος φωνάζει -δικαιολογημένα- για τέρμα του Πέριτς, που δε μέτρησε. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ από τα αριστερά, εκτελέστηκε, με τον Γουόρντεν να διώχνει με το κεφάλι προς τα πίσω και τον Πέριτς να πλασάρει για το 0-1, όμως ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του. Κατά την εκτέλεση, ο Σέρβος δεν ήταν εκτεθειμένος, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο παίκτης του Ολυμπιακού ήταν αυτός που βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι, οπότε παράβαση δεν είναι δυνατόν να υφίσταται.

Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν, ο Παναιγιάλειος πήρε τα ηνία του αγώνα και το ημίχρονο έκλεισε, με άσχημο τρόπο για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, στο 42', ύστερα από λάθος της άμυνας, ο Πέριτς έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, πέρασε εύκολα τον Αρβανίτη και σούταρε δυνατά, με τη μπάλα να κοντράρει στον Καραμανλή, να παίρνει περιέργα φάλτσα και να καταλήγει στα δίχτυα του Στρατηλάτη για το 0-1.

Ανατροπή, με πολλά ψυχικά αποθέματα για τον Ολυμπιακό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο γρήγορες αλλαγές του Σούλη Παπαδόπουλου, που δε φάνηκε καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του στο πρώτο μέρος.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αρκετή πίεση και κατοχή της μπάλας, δημιουργώντας δύο καλές στιγμές στο πρώτο τέταρτο. Συγκεκριμένα, στο 57' ένα φάουλ του Χιντζίδη από πλάγια θέση, κατέληξε στην αγκαλιά του Πίτκα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μοράν δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, το οποίο, όμως, πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του έμπειρου πορτιέρο.

Στο 71' ο Ολυμπιακός, ύστερα από ένα δίλεπτο πολιορκίας με συνεχόμενα κόρνερ, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ιωάννου, πάνω στον Γουόρντεν. Ο κεντρικός αμυντικός του Παναιγιαλείου αντίκρισε και την απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς ο επιθετικός των ερυθρολεύκων βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Διαμαντόπουλος, γράφοντας το 1-1, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Οι ερυθρόλευκοι, αμέσως μετά το γκολ και την αριθμητική του υπεροχή, προσπάθησαν να πιέσουν περισσότερο, προκειμένου να πετύχουν την απόλυτη ανατροπή. Με τη σέντρα του Παναιγιαλείου, ο Γουόρντεν έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1. Ο έγχρωμος επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Πίτκα, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να τον κερδίζει, διώχνοντας το πλασέ του σε κόρνερ.

Τελικά, το 2-1 για τον Ολυμπιακό ήρθε δέκα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 84', οι ποδοσφαιριστές του Παπαδόπουλου κινήθηκαν από τα δεξιά, ο Νικολιάς έκανε τη σέντρα, με τη μπάλα να περνάει απ' όλους και να καταλήγει στον Ηλία Τσιλιγκίρη, που με δυνατό σουτ, έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Η συνέχεια του παιχνιδιού δεν είχε τίποτα το αξιοσημείωτο, με τους γηπεδούχους να κρατάνε εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα και να παίρνουν βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Στρατηλάτης, Ζέρης(64' Τσιλιγκίρης), Χιντζίδης, Αρβανίτης, Καραμανλής(51' Σκοπελίτης), Τσιάρας, Πολύζος(46' Nάστος), Μοράν, Νικολιάς, Γουόρντεν, Διαμαντόπουλος.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Πίτκας, Πέριτς, Γκοτσούλιας, Ιωάννου, Φωτιάς(88' Πέρεθ), Ομάρ, Κρισμάρεβιτς, Μίλιτς, Σπίνουλας, Ζουνίνιο(73' Σταμόγιαννος), Σκαρτσίλας(90' Γκοτσούλας).



Media

Last modified onTuesday, 10 November 2015 00:24