noodles volos banner

Έπεσε η Παναχαϊκή

Μαύρη σελίδα για την Παναχαϊκή! Η ιστορική ομάδα της Πάτρας υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, καθώς ηττήθηκε από τον Αγροτικό Αστέρα με 1-0! Δύσκολα τα πράγματα για Ζάκυνθο (έχασε 2-0 από τον αδιάφορο Παναιγιάλειο) και ελπίζει την τελευταία αγωνιστική σε νίκη της Λαμίας επί της Ελευσίνας (που επικράτησε 2-1 της Καλλιθέας) για να παραμείνει στην κατηγορία.

Στην Πάτρα, η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 1-0 από τον Αγροτικό Αστέρα. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο περσινός πρώτος σκόρερ της Football League, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, στο 18 λεπτό, όταν πέρασε και τον τερματοφύλακα, πλάσαρε σε κενή εστία και… έριξε στη Γ’ Εθνική τους Πατρινούς. Στο Αίγιο, ο αδιάφορος Παναιγιάλειος επικράτησε 2-0 της Ζακύνθου που καιγόταν για βαθμό ή βαθμούς. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 74’. Έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας των Νησιωτών, ο Γκούφας το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Παπαδόπουλο. Δεκατρία λεπτά μετά, ο Σανδραβέλης έκανε το 2-0 με πλασέ σε κενή εστία, δίνοντας το τρίποντο στην ομάδα του και… βύθισε τη Ζάκυνθο. Μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής ήταν ο Πανελευσινιακός, που κέρδισε δύσκολα 2-1 την Καλλιθέα και είναι πολύ κοντά στην παραμονή του. Οι «σταχυοφόροι» προηγήθηκαν μόλις στο 3’ με εκτέλεση πέναλτι του Γιαννιτσάνη αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με ένα πολύ ωραίο τέρμα του Μπέλη στο 62’. Ωστόσο, στο 78’ ο Ανδρίκος με κεφαλιά έστειλε τα δίχτυα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, σκοράροντας μετά από 5 χρόνια!

Στα άλλα δύο, αδιάφορα παιχνίδια της αγωνιστικής, Απόλλων Σμύρνης και Τρίκαλα ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στη Ριζούπολη (0-0), ενώ Λαμία και Αχαρναϊκός μοιράστηκαν από 1 βαθμό (1-1).

Τα σενάρια παραμονής
Τα πάντα για την υπόθεση παραμονή θα κριθούν τόσο στην τελευταία αγωνιστική όσο και στις… δικαστικές αίθουσες. Και αυτό γιατί στην 34 αγωνιστική, η Ζάκυνθος παίρνει το ματς στα χαρτιά καθώς παίζει με τον Εργοτέλη. Εάν, όμως, ο Πανελευσινιακός πάρει έστω και ένα πόντο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, θα περιμένει να τελεσιδικήσει η έφεση του Απόλλωνα για το μεταξύ τους παιχνίδι. Εάν τελικά, η ομάδα της Ελευσίνας πάρει τους 3 βαθμούς στα χαρτιά και ταυτόχρονα δεν χάσει από τη Λαμία, θα παραμείνει στην κατηγορία και θα… ρίξει τη Ζάκυνθο. Εάν, από την άλλη ηττηθεί από την ομάδα της Φθιώτιδας, τότε και να πάρει το ματς με τον Απόλλωνα άνευ αγώνος, θα υποβιβαστεί αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Ζάκυνθο.