noodles volos banner

«Να ξεχρεώσει ο σύλλογος και να παραδώσω μία ελκυστική Ερασιτεχνική Νίκη»

Την πρόθεσή της διοίκησής του να ξεχρεώσει η Νίκη ως σύλλογος και  ίδιος να παραδώσει έναν ελκυστικό Ερασιτέχνη στην επόμενη διοίκηση, που θα θελήσει να αναλάβει, εξέφρασε ο πρόεδρος Στέργιος Φάτσης, ο οποίος μίλησε στον Blue Heart Fm. Επίσης ανέφερε ότι η επόμενη διετία θα είναι η τελευταία του στον σύλλογο.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε:

απόδοση δηλώσεων: magnesiasports

«Το πρώτο θέμα που θα ήθελα να αναλύσω είναι το Δ.Σ. που έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου. Έχω συμμετάσχει σε πολλά συμβούλια, αλλά αυτό θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο που έχω παρευρεθεί ποτέ. Ήταν ένα σημάδι για την πορεία του Ερασιτέχνη, από ‘δω και πέρα. Καταφέραμε να έχουμε έναν υγιή τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό μας νοικοκυρεύει οικονομικά. Όλες οι καταθέσεις θα γίνονται εκεί και θα παρακολουθούνται από εμένα, τον Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία. Είχαμε προβλήματα με τον παλιό λογαριασμό, ανοίξαμε καινούριο κι από ‘δω και πέρα έχουμε τη δυνατότητα να πληρώνουμε τραπεζικά, όπως μας υποχρεώνει κι ο νόμος, άλλωστε. Πρέπει να συγχρονιστούμε με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Όσον αφορά τον παλιό λογαριασμό, όσα χρήματα “εγκλωβίστηκαν” εκεί, δόθηκαν στην Εφορία, ύστερα από δική μας επιστολή στην τράπεζα.

Παράλληλα, πρέπει να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο συμβούλιο ο Σύλλογος αφουγκράστηκε τα προβλήματα του κάθε τμήματος, τα βάλαμε κάτω, είδαμε τις ανάγκες που έχει ο Ερασιτέχνης κι όλα τα τμήματα συμφώνησαν να συμβάλλουν, ανάλογα με τη δυναμική τους. Έτσι, θα πληρώνουμε ανά μήνα τις υποχρεώσεις μας στους δημόσιους οργανισμούς. Ήδη αρχίσαμε να το κάνουμε.

Να ενημερώσω τον κόσμο ότι ήδη έχουν εξοφληθεί οι οφειλές του 2015 και του 2016, μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Ίδια δουλειά έχει γίνει και για το ΙΚΑ, πέρα από τα λεφτά της Εφορίας. Υπήρξε ρύθμιση, ήδη έχουμε πληρώσει δύο δόσεις και στόχος μας είναι τους επόμενους δέκα μήνες να έχουμε “καθαρίσει” και με αυτό.

Τέλος, προχωράμε, σε συνεργασία με τον λογιστή του συλλόγου, σε διασταύρωση του ΑΦΜ μας σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να βρούμε όλα τα παραστατικά, ακόμα και αυτά που μπορεί να είναι ξεχασμένα σε κάποια συρτάρια ή αυτά που έχουν χαθεί. Όλα αυτά θα βγουν στον “αφρό”, θα συμψηφιστούν τα χρέη, θα γίνουν ρυθμίσεις και θα εξασφαλίσουμε φορολογική κι ασφαλιστική ενημερότητα, ως σύλλογος, χωρίς κανένα πρόβλημα».

Για το αν ο τραπεζικός λογαριασμός αυτός ισοδυναμεί με το περιβόητο “κοινό ταμείο”:

«Το κοινό ταμείο το εκλαμβάνει ο καθένας, όπως νομίζει. Για μένα, υπάρχει κοινή βούληση και κοινή σκέψη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οι έφοροι όλων των τμημάτων αφουγκράστηκαν το οικονομικό πρόβλημα του Ερασιτέχνη, βρήκαμε μία φόρμουλα, έτσι ώστε να μην αδικηθεί κανείς και βάσει των δυνατοτήτων του ο καθένας να δίνει αυτό που μπορεί και να βοηθιέται από τους άλλους, όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες».

Για το ποιες είναι οι πηγές εισροών του συλλόγου:

«Κύρια πηγή εσόδων για εμάς είναι τα δύο μεγάλα προγράμματα ΕΣΠΑ, με τα οποία συνεργαζόμαστε. Παράλληλα, σε αυτόν τον λογαριασμό μπορούν να συνδράμουν και οι χορηγοί του συλλόγου. Μέσω τραπεζικών καταθέσεων, να δώσουν ποσά που θα ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία».

Για το ποιο είναι το ακριβές ποσό που χρωστά η Νίκη:

«Είναι 30.000 ευρώ για χρήση Εφορίας και ΙΚΑ μαζί και με το ρεύμα. Μιας που μιλάμε με αριθμούς, όμως, πρέπει να πούμε ότι ήδη έχει πληρωθεί το 1/3 αυτού του ποσού. Εμείς ως Ερασιτέχνης έχουμε βάλει ένα στοίχημα. Όλοι οι νέοι διοικούντες που βρίσκουν μπροστά τους χρέη, μπορούν εύκολα να πουν ότι εμείς τα βρήκαμε από τον προηγούμενο κι ο προηγούμενος να πει ότι τα βρήκε από τον παρα-προηγούμενο. Το γαϊτανάκι αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Γιατί, στην τελική, αν επιχειρήσεις να ζητήσεις χρήματα από τον προηγούμενο, δε θα τα πάρεις ποτέ και, δεύτερον, θα ξεκινήσει ένα “ξεκατίνιασμα” του παρελθόντος που παρόμοια έχουν γίνει πολλά.  Εμείς θέλουμε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να ξεχρεώσουμε τον σύλλογο. Στόχος μας είναι να πληρώνονται τα τρέχοντα ένσημα των τμημάτων, ώστε να τρέχει αλώβητη η ρύθμιση που έχει κάνει ο σύλλογος. Παράλληλα, θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε το θέμα του ΙΚΑ σε δέκα μήνες και να προχωρήσουμε».

Για τα λογιστικά του συλλόγου:

«Τα λογιστικά μας παρακολουθούνταν από ένα λογιστικό γραφείο τον τελευταίο καιρό. Πλέον, έχουμε μπει στη διαδικασία διασταύρωσης των τιμολογίων. Την Πέμπτη, στο νέο Δ.Σ. του συλλόγου, θα έρθει ο λογιστής κ. Χαδούλης, ο οποίος είναι και μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της ομάδας που μαζί με τους συνεργάτες του θα αναλάβουν αφιλοκερδώς τα οικονομικά του συλλόγου. Θα μας δώσει κατευθυντήριες γραμμές, θα παρακολουθεί τον σύλλογο και ευελπιστούμε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται».

Για το αν σκοπεύει η τωρινή διοίκηση του Ερασιτέχνη να συνεχίσει το έργο της και τα επόμενα χρόνια:

«Εγώ είπα ότι θα είναι η τελευταία μου διετία στη διοίκηση του Συλλόγου. Ελπίζω να είμαι στην ευχάριστη θέση να παραδώσω στον επόμενο μία Ερασιτεχνική ελκυστική. Εύχομαι ο επόμενος να είναι κάποιος με όραμα, να είναι ένα συγκροτημένο άτομο, να βελτιώσει τα δικά μας λάθη και να είναι καλύτερος από εμάς».

Για τα χρήματα από τη μεταγραφή του Λημνιού από τον Ατρόμητο στον ΠΑΟΚ:

«Νομίζω ότι σε αυτήν την ερώτηση έχει απαντήσει κι ο Βασίλης Βενέτης. Πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε ξανά στα δικαστήρια. Ο κ. Σπανός δίνει ένα ποσό, περίπου το 1/4 από αυτά που κανονικά πρέπει να δώσει. Από ‘κει και πέρα, ο Δημήτρης Καραγιάννης ασχολείται με αυτήν την περίπτωση και προσπαθεί να βρει το ακριβές ποσό της μεταγραφής του ποδοσφαιριστή στον ΠΑΟΚ. Μέχρι και τον ισολογισμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μελετήσαμε, αλλά πουθενά δεν αναφέρεται μεμονωμένα η κάθε μεταγραφή, δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη. Θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να πάρουμε τα χρήματα που πρέπει να πάρουμε».

Για τα οφειλόμενα που σχετίζονται με το ρεύμα στις εγκαταστάσεις του ρεύματος:

«Έχει μεγάλη ιστορία το θέμα του ρεύματος. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως η μοναδική που δε φταίει είναι η Ερασιτεχνική. Σε αυτήν “έκατσε” η “καυτή πατάτα”, αλλά δε φταίει η Ερασιτεχνική για την απληρωσιά κάποιων άλλων. Αυτό λέω και σταματάω εδώ, γιατί μετά θα πάμε στο “ξεκατίνιασμα” που λέγαμε πριν. 17.000 ευρώ είναι η οφειλή του ρεύματος. Και δεν έχει δημιουργηθεί από τον Ερασιτέχνη, αυτό είναι δεδομένο.

Ίσως φταίμε κι εμείς. Είχαμε κάνει πολλές εκκλήσεις σε πολλούς ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Δεν μπήκαμε ποτέ, όμως, στη διαδικασία των εξωδίκων. Ελάτε, όμως, στη θέση μας: Οποιοδήποτε Δ.Σ. έκανε εξώδικο στο ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας ή σε σύνδεσμο οργανωμένων της, τί θα συνέβαινε μετά; Προσπαθήσαμε με διάλογο να αποφύγουμε τα νομικά, δυστυχώς ο καιρός πέρασε, δεν υπήρχε ανταπόκριση από την πλευρά τους και φτάσαμε εδώ.

Το Blue Club πλήρωνε το νοίκι του, είχε εκκρεμότητα με το ρεύμα. Το Blue StarFM δεν πλήρωσε ποτέ. Ήταν απόφαση του Δ.Σ. να μην αρχίσουμε τα εξώδικα και τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια σε ανθρώπους που είναι Νίκη. Το πρόβλημα, όμως, μεγάλωσε, φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε. Τι να κάναμε; Να κλείναμε τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια, σε περίοδο αγωνιστική; Να μην πλένονταν τα ρούχα; Ποιος θα το έτρωγε το ξύλο μετά;

Ο καθένας που συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία ξέρει πάρα πολύ καλά πότε χρησιμοποίησε τις εγκαταστάσεις μας, για πόσο καιρό το έκανε και πόσα χρωστάει. Ακόμα και τώρα που μιλάμε, κάνω μία ανοικτή πρόσκληση, να έρθουν να πληρώσουν ένα μέρος των οφειλών τους, αν έχουν την ευαισθησία. Από ‘κει και πέρα, ξέρουμε ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση, μάλλον δε θα έχει αποτέλεσμα. Πρέπει να δούμε τί θα κάνουμε εμείς».

Για το software της μηχανοργάνωσης:

«Το συγκεκριμένο θέμα μπήκε στο Δ.Σ. του συλλόγου και συζητήθηκε. Η αγορά του software αυτού πρέπει να συνδυαστεί με την απασχόληση δύο ανθρώπων, με ένα κόστος περίπου 2.000 ευρώ. Αποφασίστηκε να μην αγοραστεί στην παρούσα φάση. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Χαδούλης θα δουλεύει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα στο γραφείο του, για λογαριασμό μας. Θα καταχωριστούν όλα τα μέλη, οι αθλητές, οι προπονητές κι όλες οι αποδείξεις».

Για νέο πάροχο ρεύματος στο Π. Μαγουλάς:

«Είχε μια συνάντηση ο Βασίλης Βενέτης με έναν ιδιωτικό πάροχο ρεύματος και τη Παρασκευή που μας πέρασε δυο στελέχη του τμήματος πωλήσεων της συγκεκριμένης εταιρείας ήρθαν στον Βόλο να συναντηθούμε. Ήρθαν στο Παντελής Μαγουλάς, είδαν τον χώρο και είχαμε μια κουβέντα, θέτοντας το θέμα επί τάπητος. Είναι ένα πρόγραμμα που μπορούμε να ενταχθούμε. Λειτουργεί σε μεγάλο σύλλογο και πάει πάρα πολύ καλά κι αν προχωρήσει κάτι τέτοιο, ο σύλλογος θα έχει στάνταρ έσοδα  ανά μήνα και μάλιστα μεγάλα.

Αν γίνει η συμφωνία με τη συγκεκριμένη εταιρία, υπάρχει η δυνατότητα στάνταρ εσόδου ανά μήνα. Η εταιρεία θα εγκατασταθεί με δικά της γραφεία στη Μαιάνδρου, όπου θα μπορούν φίλοι της ομάδας να ενημερώνονται κατά πόσο τους συμφέρει να αλλάξουν πάροχο. Από πλευράς τάιμινγκ είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Θα είμαστε από τους πρώτους που θα έχουν ένα τέτοιο όπλο. Η Νίκη θα έχει την αποκλειστικότητα του νομού σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο πάροχο. Η Νίκη μπορεί να εσοδεύει από το συμβόλαιο κάθε παροχής ένα ποσό εφάπαξ, το οποίο κατευθείαν θα πηγαίνει στον σύλλογο μόνο και μόνο που θα γίνει η αλλαγή του παρόχου και μάλιστα η συμφωνία είναι να παίρνουμε το μάξιμουμ απ’ ό,τι θα έπαιρνε ένας πωλητής τόσο στο οικιακό όσο και στο επαγγελματικό τιμολόγιο και μετά κάθε μήνα ανάλογα με τις με τις κιλοβατώρες του καταναλωτή θα επιστέφει στην ομάδα. Είναι ένα μεγάλο έσοδο για την ομάδα και το σπουδαιότερο θα είναι σε μηνιαία βάση».

 

 

 

 

Last modified onTuesday, 23 January 2018 23:21