noodles volos banner

Ελληνοαμερικανός εκ Πιερίας ο νέος πρόεδρος- επενδυτής του «Βόλος Ν.Π.Σ» (video)

  • Δήλωσε φίλος του Αχιλλέα Μπέου

Αμήχανος και χωρίς να γίνει περισσότερο διαφωτιστικός σε όσα είχαν ήδη ειπωθεί από τον Αχιλλέα Μπέο, εμφανίστηκε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επενδυτής και πρόεδρος του Νέου Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Βόλος», επιχειρηματίας Γιώργος Σπυριδόπουλος.

Παρά το γεγονός ότι είχε προετοιμαστεί για να διαβάσει τα όσα θα έλεγε, προτίμησε να μιλήσει εκτός κειμένου, παρουσιάζοντας μέσα σε λίγα λεπτά το επιχειρηματικό του σχέδιο, για το οποίο όμως δεν έδωσε και πολλές απαντήσεις, παραπέμποντας στο μέλλον. Σε ότι αφορά την υπόλοιπη ομάδα των επιχειρηματιών που θα στηρίξουν το εγχείρημα, αυτό θα γίνει γνωστό την ερχόμενη Τρίτη οπότε και θα παρουσιαστούν τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Πιθανή πάντως θεωρείται και η συμμετοχή του πρώην προέδρου της Πύδνας Κίτρους Γιάννη Ντούμου, ενώ εκτιμάται ότι το εγχείρημα υποστηρίζουν και οι επίσης ομογενείς επιχειρηματίες κ.κ. Χρήστος Χιονίδης και Γιώργος Δεληγιαννίδης με τους οποίους ο κ. Σπυριδόπουλος προχωρά σε επένδυση ύψους 25 εκ. ευρώ στο Skotina Resort στα παράλια της Πιερίας.

 

Ο κ. Σπυριδόπουλος δήλωσε νεοδημοκράτης και «γαύρος», ενώ τόνισε πως αφού βγήκε στη σύνταξη και επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από εφτά χρόνια, ήθελε να κάνει κάτι στην πατρίδα του, κάτι για το οποίο τον παρότρυνε μάλιστα και η γυναίκα του.

Όπως είπε ο 72χρονος ομογενής επιχειρηματίας, έλαβε μια απόφαση με τους συνεργάτες του να ιδρύσουν μια ομάδα στο Βόλο και επισκέφθηκαν τον Αχιλλέα Μπέο με τον οποίο όπως είπε γνωρίζονται πολύ καλά από τη δεκαετία του 80’, έχοντας διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια τη φιλία τους.

Ο νέος πρόεδρος της ομάδας, επανέλαβε όσα ήταν ήδη γνωστά από τις συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει ο σε αργία δήμαρχος Βόλου. Ότι δηλαδή ο Αχ.Μπέος έθεσε όρους για την ίδρυση της νέας ομάδας, να μην έχει ανέβει κάποια ομάδα της Μαγνησίας στη Β’ Εθνική, όπως και τελικά συνέβη, γι’ αυτό και προχωρά το εγχείρημα.

Όπως είπε «έχω αρρώστια με τον αθλητισμό». Τουλάχιστον πέντε φορές, όπως δήλωσε με περηφάνεια, πήγε με παρέα στην Ευρώπη για να δει παιχνίδια του Ολυμπιακού Πειραιώς. Μάλιστα όπως έδειξε στους δημοσιογράφους στο εσωτερικό του σακακιού του έχει μια μεγάλη καρφίτσα με το έμβλημα του «Θρύλου». Η αίθουσα του ξενοδοχείου στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη πάντως ήταν φρούριο, με παρουσία ανδρών ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας αλλά και ανδρών της Ασφάλειας Βόλου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Όλα όμως κύλησαν ομαλά.

Γκώνιας – Πέτρου στα αγωνιστικά
Ο πρώτος προπονητής της ομάδας, όπως είχε γίνει γνωστό από καιρό, θα είναι ο Τάκης Γκώνιας, ο οποίος ωστόσο δεν έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη. Αντιθέτως παρών ήταν ο Άκης Πέτρου ο οποίος αναλαμβάνει το πόστο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.

Έδρα στη Νεάπολη
Αναφορικά με το γήπεδο στο οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα ο κ. Σπυριδόπουλος δήλωσε πως έδρα της θα έχει το δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης, για το οποίο όμως δεν έχει κατατεθεί κάποιο επίσημα αίτημα ακόμη, ενώ σε ερώτηση του magnesiasports για πόσα χρόνια θα ζητήσει την παραχώρησή του, απάντησε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Νέα γραφεία
Όπως αποκάλυψε ο κ. Σπυριδόπουλος θα νέα γραφεία του συλλόγου θα είναι κοντά στο λιμάνι και θα λειτουργήσουν σε περίπου δεκαπέντε ημέρες.
Δωρεάν στο γήπεδο γυναίκες-παιδιά
Ο κ. Σπυριδόπουλος επανέλαβε τα όσα είπε πει ο Αχ.Μπέος, ότι οι γυναίκες και τα παιδιά θα έχουν δωρεάν είσοδο στο γήπεδο. Για τους υπόλοιπους φιλάθλους που θα εγγραφούν μέλη του συλλόγου, θα υπάρχουν κάρτες διαρκείας με κόστος 25 ευρώ.

Στόχος η Β’ Εθνική
Στόχος της ομάδας, όπως είπε ο πρόεδρος, είναι με την πρώτη χρονιά να βγει στη Β’ Εθνική. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί, όπως είπε, στελεχώνοντας την ομάδα με δανεικούς παίκτες από ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Στη συνέχεια ωστόσο ανασκεύασε, λέγοντας ότι επιθυμεί τουλάχιστον μια ομάδα από τη Μαγνησία να ανέβει στη Β’ Εθνική.
Δεν έγινε και τίποτα αν δεν προχωρήσει η ομάδα
Καθόλου προβληματισμένος, δεν ήταν ο κ. Σπυριδόπουλος, στην περίπτωση που το εγχείρημα αυτό δεν πετύχει. Στην περίπτωση αυτή, όπως είπε «θα χάσουμε 300.000 ευρώ και θα φύγουμε σαν φίλοι πάλι. Θα πούμε κάναμε την προσπάθειά μας».

Θα παίξουμε όπου μας πει η ΕΠΟ
Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής Άκης Πέτρου τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα του Ομίλου της Γ’ Εθνικής στο οποίο θα συμμετάσχει η ομάδα. Η παρουσία πέντε ομάδων της Μαγνησίας στη Γ’ Εθνική κατηγορία, έχει προκαλέσει προβληματισμό στις διοικήσεις των άλλων ομάδων. Ο κ. Πέτρου ξεκαθάρισε ότι ο «Π.Σ. Βόλος» θα συμμετάσχει σε όποιον όμιλο καθορίσει η ΕΠΟ ότι πρέπει να παίξει» στρέφοντας την ευθύνη προς τα εκεί.

Προγραμματισμός και φιλικά
Ξεκινώντας την προετοιμασία για την συμμετοχή της ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπως δήλωσε ο κ. Πέτρου, έχουν καθοριστεί ήδη όλες οι λεπτομέρειες. Σε σχετική ερώτηση για το αν θα επιδιώξει να παίξει φιλικά παιχνίδια με τις υπόλοιπες ομάδας της Μαγνησίας που θα αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, προκειμένου να δημιουργηθεί και ένα φιλικό κλίμα, ο κ. Πέτρου δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, λέγοντας ότι ενδεχομένως να γίνουν και φιλικά με τις Βολιώτικες ομάδες. «Πάντα θα έχουμε καλές σχέσεις με όλους. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Αντίπαλοι θα είμαστε για 90 λεπτά» ήταν η απάντηση του κ. Πέτρου.

Δανεικοί από πολλές ομάδες
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Πέτρου έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με τριάντα παίκτες, με ορισμένους από τους οποίους έχει υπάρξει ήδη συμφωνία. Όπως είπε υπάρχει συνεργασία για την παραχώρηση ποδοσφαιριστών από ομάδες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο, Ξάνθη κλπ τονίζοντας ότι η επιλογή γίνεται από τη διοίκηση της ομάδας και όχι από τις ομάδες που τους παραχωρούν. Ερωτηθείς σχετικά με τα ονόματα παικτών που έχουν παρουσιαστεί ως μεταγραφές, ο κ. Πέτρου τα διέψευσε λέγοντας ότι υπάρχουν σκοπιμότητες σε αυτά. «Πολλοί πάντως θέλουν να έρθουν σ’ αυτή την ομάδα» τόνισε ο κ. Πέτρου.

Ενός λεπτού σιγή για τον Μητσοτάκη!

«Κολώνα» άφησε τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ο κ. Σπυριδόπουλος όταν ζήτησε συγγνώμη που δεν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που απεβίωσε, αφήνοντας τους άφωνους ! «Έπρεπε να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για τον κ. Μητσοτάκη, αυτό τον μεγάλο άνθρωπο, αλλά δεν το πρότεινε κανείς…Μπορεί να το…τέλος πάντων, αυτός ήταν πολύ μεγάλος άνθρωπος για την Ελλάδα. Έπρεπε κάποιος να προτείνει. Δεν ξέρω αν είναι αργά τώρα να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Θα το κάνουμε στο τέλος…» Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού δημοσιογράφοι και οπερατέρ αποχώρησαν…

Media

Last modified onFriday, 02 June 2017 16:35