noodles volos banner

Ο απολογισμός της σεζόν για τον ΑΟ Σκοπέλου

Έγραψε ιστορία ο ΑΟ Σκοπέλου με την καταπληκτική του πορεία στη φετινή Β' ΕΠΣΘ. Έκοψε πρώτος το νήμα με 17 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη θέση, ενώ κέρδισε τους δεκαοκτώ από τους συνολικά είκοσι αγώνες!!!

Οι νησιώτες επιστρέφουν στην Α' Τοπική Κατηγορία με θριαμβευτικό τρόπο. Ο απολογισμός τους ήταν 18 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα με τέρματα 54-11, καλύτερη επίθεση κι άμυνα του πρωταθλήματος. Εντός έδρας είχαν το απόλυτο των δέκα νικών (γκολ 31-3) κι εκτός έδρας, οκτώ νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα (γκολ 23-8). Στην τεχνική ηγεσία των “κυανόλευκων” ο Γιάννης Γλύκος, γυμναστής ο οποίος έκανε ντεμπούτο ως προπονητής στην πρώτη ομάδα και είχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Μίλησε στο magnesiasports εφ' όλης της ύλης για τη φετινή πετυχημένη περίοδο.

Αρχικά αναφέρθηκε στους στόχους: “Από τη διοίκηση δεν τέθηκε η άνοδος ως στόχος αλλά να γίνουμε μια υγιής ομάδα που θα παίζει και θα χαίρεται το ποδόσφαιρο. Προσωπικά επειδή ήμουν και πέρυσι στο σύλλογο, ήμουν σίγουρος ότι θα πρωταγωνιστούσαμε. Δεν περιμέναμε όμως ότι θα το κάνουμε με τόσο εύκολο τρόπο και αυτά τα αποτελέσματα. Δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις χάσει μόνο μία φορά και άλλη μία να έχεις ισοπαλίες σε είκοσι αγώνες. Μας βοήθησαν πολύ τα πρώτα αποτελέσματα, πήραμε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία, μας έβγαιναν όλα στη συνέχεια”.

Ερωτηθείς για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της ομάδας του, απάντησε: “Όλοι μιλούν για την ομοιογένεια και τη συνοχή που είχαμε αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αν και η ομάδα έχει παίκτες που παίζουν χρόνια μεταξύ τους. Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι πως όλοι οι παίκτες αγωνίζονται για την ομάδα του τόπου τους, παίζουν για τη φανέλα, έχουν πάθος για τον ΑΟ Σκοπέλου. Φαίνεται στον τρόπο που πανηγυρίζουν τα γκολ, που χαίρονται τις νίκες”, ενώ πρόσθεσε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η φυσική κατάσταση: “Θεωρώ ότι ήμασταν ένα σκαλοπάτι παραπάνω από τους αντιπάλους μας όσον αφορά στη φυσική κατάσταση. Τα παιδιά δούλεψαν πολύ σε αυτόν τον τομέα από το καλοκαίρι και η ομάδα μας είχε ενέργεια, οι παίκτες είχαν δύναμη και τρεξίματα περισσότερα από τις άλλες ομάδες. Στις τελευταίες αγωνιστικές ρίξαμε λίγο το ρυθμό όπως ήταν φυσιολογικό, ωστόσο πιστεύω ότι σε αυτόν τον τομέα υπερείχαμε έναντι των συλλόγων της Β' Τοπικής”.

Σχετικά με τα οικονομικά του νησιώτικου σωματείου, ο Γιάννης Γλύκος είπε: “Ο προϋπολογισμός μας ανέρχεται πάνω από 25000 ευρώ, ποσό που ίσως δεν δίνει μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην παραπάνω κατηγορία. Δεν πληρώνεται ούτε ένας ποδοσφαιριστής στην ομάδα μας. Όμως ξοδεύουμε πολλά χρήματα για τη μετακίνηση στους εκτός έδρας αγώνες, αλλά πληρώνουμε και παραπάνω για τους εντός. Μια ομάδα του Βόλου πληρώνει μόνο τη διαιτησία όταν παίζει στο γήπεδό της. Εμείς εκτός από τους διαιτητές, πληρώνουμε τα ξενοδοχεία και τις μετακινήσεις τους. Κι όλα αυτά από χρήματα των μελών της διοίκησης και τις συνδρομές των φίλων του σωματείου μας που δεν έχει μόνο τμήμα ποδοσφαίρου” και συνέχισε εκφράζοντας το ...παράπονό του: “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόσο θέμα για τους αντιπάλους μας όταν έρχονται στο νησί μία φορά τη σεζόν. Κάνουν ένα ταξίδι στη Σκιάθο ή τη Σκόπελο και γίνεται μεγάλος ντόρος. Τι να πούμε κι εμείς που είχαμε φέτος 12 ταξίδια για το Βόλο; Μια χρονιά φθάσαμε να έχουμε 17 μετακινήσεις όταν το πρωτάθλημα είχε περισσότερες ομάδες. Εμάς μάς ρώτησε κανείς πώς βρίσκουμε τα χρήματα για 12 ταξίδια στο Βόλο χωρίς καμία βοήθεια; Πώς πηγαίνουμε στα γήπεδα με πλοίο, ταξί ή νοικιάζουμε αυτοκίνητα προκειμένου να είμαστε στην ώρα μας και να μην αργήσουμε;”.

Για το μέλλον, ο προπονητής των πρωταθλητών σχολίασε: “Η πολιτική της ομάδος μας ακόμη και τώρα που προβιβάστηκε στην Α' Τοπική είναι να στηρίζεται μόνο σε ντόπιους παίκτες ή παίκτες που βρίσκονται στο νησί για επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους. Δεν θα μπούμε στη λογική να κάνουμε μεταγραφές με ποδοσφαιριστές από τον Βόλο. Η ακαδημία μας αποτελεί τη βάση στην οποία θα στηριχθούμε. Έχουμε 85 παιδιά από 7 έως 15 ετών και φιλοδοξούμε να βγάλουμε τους παίκτες που θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα του ΑΟ Σκοπέλου τα επόμενα χρόνια. Προπονητής είναι ο Λάμπρος Χρηστίνης και γίνεται πολύ καλή δουλειά στον τομέα των τμημάτων υποδομής”.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο πρόβλημα με το γήπεδο: “Το γήπεδο που υπάρχει στο νησί είναι άψογο, όμως δεν υπάρχει βοηθητικό. Μπαίνουμε εμείς για προπονήσεις και η ακαδημία, οπότε δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε καθημερινά. Έτσι, αναγκαστήκαμε φέτος πολλές προπονήσεις να τις κάνουμε στο ταρτάν ή στο γυμναστήριο. Ο υπάλληλος του Δήμου που βρίσκεται στο γήπεδο δεν ευθύνεται για αυτό, όμως για την ομάδα μας είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου”.

Τέλος ο Γιάννης Γλύκος τόνισε πως το πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΘ ήταν μικρό σε διάρκεια, το χαρακτήρισε δύο ταχυτήτων, είπε πως η αναδιάρθρωση είναι απαραίτητη, ενώ μέσω της ιστοσελίδας μας, θέλησε να μεταφέρει τα συγχαρητήριά του στις 13 ομάδες που συμμετείχαν για τη διεξαγωγή των αγώνων σε αθλητικά πλαίσια. Ολοκληρώνοντας έδωσε το μήνυμα ότι “η νέα αγωνιστική περίοδος θα βρει τον ΑΟ Σκοπέλου και πάλι δυνατό κι ανταγωνιστικό”.

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ

skopelapol

 

Last modified onWednesday, 22 April 2015 21:09