noodles volos banner

Ο απολογισμός της σεζόν για την Δάφνη


Μπορεί να άρχισε τη σεζόν με -5 βαθμούς από τιμωρίας του περασμένου πρωταθλήματος, αλλά η Δάφνη από το ξεκίνημα της Β' Τοπικής έδειξε ότι θα κερδίσει την άνοδο. Είχε πολύ σταθερή πορεία και ήξερε να παίρνει αποτελέσματα. Σημείωσε δώδεκα νίκες, έξι ισοπαλίες και είχε μόνο δύο ήττες, με τέρματα 30 υπέρ και 12 κατά.

Μάζεψε τους ίδιους βαθμούς στο γήπεδο της Νεάπολης και στις εξόδους της, με 6-3-1 ως απολογισμό τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας. Μόνο η πρωταθλήτρια Σκόπελος είχε περισσότερες νίκες και λιγότερες ήττες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ανέβηκαν δύο ομάδες με έξι ήττες, τη στιγμή που οι “πράσινοι” έχασαν μόνο δύο ματς, από τα Κανάλια εντός και στο γήπεδο της Σκοπέλου.
Το “χτίσιμο” της φετινής ομάδας, που στηρίχθηκε σε κάποιες έμπειρες μονάδες αλλά και σε πολλά νεαρά παιδιά, ανήκει στον Σταύρο Σταμπουλή, ο οποίος ανέλαβε το καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία, με διπλό στόχο: αφενός να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα που θα κερδίσει την άμεση επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία κι αφετέρου να προχωρήσει σε ανανέωση του έμψυχου δυναμικού. Ο προπονητής της Δάφνης μίλησε στο magnesiasports για την πετυχημένη πορεία της ομάδας του.
Αρχικά αναφέρθηκε πόσο επηρέασε το βαθμολογικό -5 και εάν η άνοδος ήταν αναμενόμενη: “Περιμέναμε ότι θα έχουμε μια καλή πορεία, περιμέναμε την άνοδο, αλλά δεν ήταν κάτι έστω και κατ’ εκτίμηση σίγουρο, λόγω του ότι η ομάδα στηρίχτηκε στο υπάρχον δυναμικό και ενισχύθηκε ελάχιστα. Οι πέντε βαθμοί από την περσινή τιμωρία ήταν ένα μεγάλο μειονέκτημα, ψυχολογικό και βαθμολογικό, που ευτυχώς καλύφθηκε σε σύντομο χρόνο. Με τις δύο πρώτες νίκες μας, καλύψαμε αυτό το χάντικαπ και συνεχίσαμε να μαζεύουμε βαθμούς”.
Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι “πράσινοι” τόνισε: “Το κυριότερο ήταν το γηπεδικό που μας απασχόλησε όλη τη χρονιά. Άλλο σημαντικό πρόβλημα η απροθυμία παικτών να ενταχθούν στην ομάδα για διάφορους λόγους, με κυριότερο το χαμηλό γόητρό της. Υπήρξαν και αγωνιστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου αλλά με τη διάθεση των παικτών καλύφθηκαν. Καταφέραμε όσοι βρισκόμασταν στην ομάδα να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, να είμαστε ενωμένοι και οι κόποι όλων μας, ανταμείφθηκαν με το τελικό αποτέλεσμα”.
Αναφορικά με τη φετινή Β' Τοπική, επισήμανε: “Αρνητική εντύπωση από μόνη της αποτελεί η διάρθρωση των κατηγοριών. Είχαμε φέτος μια κατηγορία που τελείωσε στα τέλη Μαρτίου με είκοσι αγώνες. Από πλευράς ανταγωνιστικότητας διατήρησε το ενδιαφέρον μέχρι τέλους κιαι ήταν αρκετές οι ομάδες που διεκδίκησαν τις τέσσερις θέσεις ανόδου”.
Τέλος, για τα ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της Δάφνης, ο Σταύρος Σταμπουλής ήταν σαφής: “Το ρόστερ της ομάδας πολλοί εντός και εκτός ομάδας το θεώρησαν φτωχό. Η δική μου άποψη ήταν και ευτυχώς δικαιώθηκα γι’ αυτό, ότι μόνο με πίστη, δουλειά, υπομονή και επιμονή στο στόχο θα ερχόταν η βελτίωση τόσο η ατομική όσο και η ομαδική. Η σταθερότητα που επιδείξαμε και η άρτια αμυντική συμπεριφορά έφεραν την άνοδο. Συνολικά όμως, η υποστήριξη που είχαμε από διοίκηση, χορηγούς και φίλους της ομάδας, μαζί με το άριστο οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, είναι οι καλύτερες παρακαταθήκες για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Η Δάφνη επιστρέφει στην Α' Τοπική για να μείνει και θεωρώ ότι τη φετινή σεζόν έβαλε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια”.

Ακολουθούν τα στατιστικά της ομάδος για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015: αποτελέσματα, συμμετοχές, λεπτά συμμετοχής, μ.ο. λεπτών, παρουσίες στη βασική ενδεκάδα κι αλλαγές, γκολ.

dafn14153