noodles volos banner

Λείπει το ...κάτι παραπάνω για την υπέρβαση

  • Published in ΕΠΣΘ

Η δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια έφερε απογοήτευση στον ΓΣ Αλμυρού που πρέπει όμως να κοιτάξει μπροστά γιατί απομένουν ακόμη τέσσερις αναμετρήσεις. Η Πύδνα Κίτρους πήρε μεγάλο διπλό χθες στο Στάδιο “Αθ. Ραγάζος” και προβάλει ως το φαβορί για την άνοδο. Αποτελείται από πολλούς έμπειρους παίκτες και χωρίς να εντυπωσιάσει, κατάφερε μέσα σε ένα δεκάλεπτο να πετύχει την ανατροπή στο σκορ. Έχει την ουσία και ξέρει να παίρνει αποτελέσματα.

Ο Αλμυρός προηγήθηκε στα μισά του β' μέρους, όμως δεχόμενος την ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα, δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια. Αντιθέτως, έχασε και το βαθμό... Δεν άξιζε την ήττα αλλά αυτό που έχει φανεί στα δύο πρώτα παιχνίδια του, είναι ότι πληρώνει την απειρία και το γεγονός ότι δεν διαθέτει γεμάτο ρόστερ για τη διαδικασία του πρωταθλήματος πρωταθλητών ΕΠΣ.
Η κυανόλευκη ομάδα κάνει την προσπάθειά της, δεν είναι κακή η παρουσία της στα μπαράζ αλλά η διαφορά ποιότητας ορισμένων μονάδων είναι εμφανής. Για να διεκδικήσεις με πολλές αξιώσεις την άνοδο και να καταφέρεις να την πάρεις, πρέπει να έχεις και κάποιους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο Ατρόμητος Παλαμά έχει τους Μπουντούρη, Χατζηρίζο και το ...μισό ΑΟΚ της Γ'-Δ' Εθνικής, η Πύδνα Κίτρους παίζει με το δεκάρι του Πιερικού, τον Κόιτς και αρκετούς παίκτες με επαγγελματική πορεία τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο Αμπελωνιακός έχει κρατήσει τον κορμό της ομάδος του από την παραπάνω κατηγορία πριν δύο χρόνια. Από την άλλη, για τον ΓΣ Αλμυρού οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε Γ' ή παλιότερα στη Δ' Εθνική δεν είναι πολλοί.
Έτσι, η ομάδα του Λευτέρη Καλογήρου αποσπάει κολακευτικά σχόλια χωρίς όμως να έχει καταφέρει να μαζέψει κάποιο βαθμό, της λείπει το κάτι παραπάνω... Επόμενος αγώνας είναι την Κυριακή, πάλι εντός έδρας, με αντίπαλο τον Αμπελωνιακό. Με τη βαθμολογική κατάσταση ως έχει, η πρώτη θέση έχει απομακρυνθεί πάρα πολύ. Οι “κυανόλευκοι” θέλουν τη νίκη περισσότερο για ψυχολογικούς παρά για βαθμολογικούς λόγους, για να διατηρήσουν ισχυρό το κίνητρο για τη συνέχεια ώστε μέχρι το τέλος, να κρατήσουν την καλή εικόνα που παρουσίασαν.
Από εκεί και πέρα, εκτός απροόπτου θα επιστρέψει ο Φαράντος, αλλά σημαντικό πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός χθες του Μάνθου Χειλά, που δύσκολα θα προλάβει το προσεχές παιχνίδι.