noodles volos banner

Κυπελλούχος ΕΠΣΘ η Νίκη Βόλου

Πολύ ωραίος τελικός διεξήχθη χθες στο Πανθεσσαλικό, με τη Νίκη να επιβεβαιώνει το χαρακτήρα του φαβορί και τον Ρήγα Φεραίο να αποδεικνύεται άξιος φιναλίστ. Η ομάδα του Βελεστίνου προηγήθηκε νωρίς με γκολ του Βουραζέρη, η Νίκη ισοφάρισε με υπέροχο σουτ του Ιορδανίδη πριν βγει το ημίχρονο, πήρε αέρα δύο τερμάτων με τον Κανελλόπουλο να βρίσκει δίχτυα δις μέσα σε ένα τρίλεπτο, για να μειώσει ο Σπαθής και να δώσει νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά.

 

Έγινε ωραίος τελικός, με πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, ανοιχτό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες. Στο 6ο λεπτό η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ρήγα Φεραίο όταν σε κάθετη στην πλάτης της άμυνας, ο Σέττος από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Λίγο αργότερα ο Παπουρτζής μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια μακρινό σουτ του Τσίπη, για να γίνει το 0-1 στο 10'. Ο Σπαθής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με το αριστερό πόδι στην καρδιά της άμυνας, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Βουραζέρης με προβολή από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.
Μετά το γκολ, η ομάδα του Λάκη Μπακάλη οπισθοχώρησε κι έδωσε χώρο στη Νίκη, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ήταν άκαρπη, με αργή ανάπτυξη, χωρίς φαντασία και σε πολλές περιπτώσεις τις γραμμές της μακρυά. Έτσι, οι φάσεις ήταν λίγες. Στο 27' από σέντρα του Κανελλόπουλου, ο Λίμα έκανε το κοντρόλ και σούταρε ο Ιορδανίδης από καλή θέση, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ καθώς ο Γκάγκας έβαλε την κόντρα. Δέκα λεπτά πιο μετά, σουτ του Νοριέγα έφυγε άουτ και στο 38' έγινε το 1-1 με φοβερό σουτ του Ιορδανίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής που κατέληξε στο δεξί “παραθυράκι”. Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, σουτ του Κορέτα στο 54' απέκρουσε ο Παπουρτζής με τα χέρια, αμέσως μετά στα άλλα καρέ προβολή του Λίμα από κοντά κόντραρε κι έφυγε κόρνερ για να καθοριστεί η εξέλιξη του αγώνα μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 57ο λεπτό από ασίστ του Σπαθή, ο Σέττος από ευνοϊκό σημείο σε τετ-α-τετ πλάσαρε και ο Παπουρτζής έκανε σπουδαία επέμβαση με το πόδι, στο 59' από βαθιά μπαλιά του Ναουμίδη, ο Κανελλόπουλος βγήκε απέναντι από τον Κεφαλά, προχώρησε και με πλασέ έκανε το 2-1 και στο 62' από σέντρα του Αλεξανδρή, ο Κανελλόπουλος στην πορεία της μπάλας, με κεφαλιά νίκησε τον γκολκίπερ του Ρήγα Φεραίου για το 3-1.
Οι παίκτες της Νίκης είχαν ...φτερά στα πόδια με το προβάδισμα και στο 67' παραλίγο να πετύχουν και τέταρτο γκολ όταν ο Ελευθεριάδης πήρε γυριστή κεφαλιά και απέκρουσε δύσκολα με τα ακροδάχτυλα ο τερματοφύλακας, ενώ στο 69' μακρινό ευθύβολο δυνατό σουτ του Λίμα πέρασε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο.
Το ματς όμως πήρε άγρια ομορφιά, καθώς ο Ναουμίδης υπέπεσε σε πέναλτι στον Κορέτα στο 71ο λεπτό. Ο Σπαθής από την άσπρη βούλα μείωσε σε 3-2 και έτσι, ο Ρήγας Φεραίος αναπτέρωσε τις ελπίδες του. Πίεσε και έχασε μεγάλη φάση για την ισοφάριση λίγο πριν το τέλος, στο 87'. Από πάσα του Σέττου, ο Πάσχος βρέθηκε σε καλή θέση, αμαρκάριστος -μόλις είχε περάσει αλλαγή- αλλά το τελείωμα ήταν άστοχο, ψηλά άουτ. Δεν άλλαξε κάτι στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων και η Νίκη Βόλου στέφθηκε κυπελλούχος ΕΠΣΘ 2015-16, εκπροσωπώντας πλέον το νομό μας στη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου: Παπουρτζής, Αλεξανδρής (71' Ιβανίδης), Αναστασίου, Χολέβας, Ναουμίδης, Μπιτσάκος, Ελευθεριάδης, Ιορδανίδης (65' Κιπτίου), Κανελλόπουλος, Νοριέγα, Λίμα (84' Κόλα).
Ρήγας Φεραίος: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Γεωργατζής, Τσίπη (86' Γούτσιος), Γουτούλης (65' Αλεξίου), Κορέτα, Ζενούνι (85' Πάσχος), Σέττος.

Φ.Γ.