noodles volos banner

Ηρακλής-Μαγνησιακός 3-1

Ο Ηρακλής Βόλου πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, με 3-1 τον Μαγνησιακό σε φοβερό ματς που διεξήχθη το πρωί στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος και ήταν γεμάτο από φάσεις και συγκινήσεις...

Στο ξεκίνημα του αγώνα, διαγώνιο σουτ του Βουρδάκη έφυγε άουτ και η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στον Μαγνησιακό στο 5ο λεπτό. Σε φάση διαρκείας κι αφού έγιναν διάφορες κόντρες, η μπάλα έφθασε στον Τσιουρέλη σχεδόν στη μικρή περιοχή αλλά αυτός σούταρε ψηλά άουτ. Λίγο αργότερα, στα άλλα καρέ, ύστερα από φοβερή κούρσα του Βουρδάκη και σέντρα, ο Οικονόμου δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα, ενώ στο 13' έγινε το 1-0 για τους τυπικά γηπεδούχους. Ο Γεωργιάδης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαστροπαναγιώτης με το κεφάλι έκανε πάσα και ο Σαμαράς με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, χρίστηκε σκόρερ.

Στο 15' μακρινό φάουλ του Κόλα απέκρουσε ο Κορέντης και στην επαναφορά ο Τσιουρέλης σούταρε άουτ, ενώ στο 27' από γέμισμα του Κόλα, ο Αντωνόπουλος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, απέκρουσε όμως ο εξερχόμενος γκολκίπερ του Ηρακλή που σήμερα είχε πολύ καλή απόδοση. 

Στο 34ο λεπτό, ο Ανατολής απέκρουσε σουτ του Γεωργιάδη σε τετ-α-τετ και μετά οι του Ηρακλή ζήτησαν πέναλτι για χέρι αμυνομένου, ενώ η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στους "κυανόλευκους" του Βασίλη Πανόπουλου. Ο Προβιάς είχε κόρνερ, ο Κόλα πήρε κεφαλιά και ο Τζιόλας έδιωξε με το κεφάλι λίγο πριν τη γραμμή.

Στην επανάληψη, το ματς άρχισε με χαμένο τετ-α-τετ του Βουρδάκη που πρόλαβε με γρήγορη έξοδο να διώξει ο Ανατολής, ενώ στο 62' κεφαλιά του Μωυσίδη από καλή θέση έφυγε παράλληλα με το τέρμα. Το 2-0 σημειώθηκε στο 70ό λεπτό. Ο Ηρακλής κέρδισε φάουλ από πλάγια αριστερά. Το εκτέλεσε ο Μαραγκός, η μπάλα χτύπησε στο τείχος κι επέστρεψε σε αυτόν. Έπιασε ένα καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ που πήγε στην αριστερή πάνω γωνία, εκεί όπου ο Ανατολής δεν μπορούσε να αντιδράσει. Φοβερό τέρμα από τον έμπειρο Μαραγκό που είχε μπει αλλαγή επτά λεπτά νωρίτερα.

Ο αγώνας όμως είχε κι άλλες συγκινήσεις. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, χάθηκε ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται... Ο Μωυσίδης έκανε ωραία προσπάθεια και έστρωσε την μπάλα στον Κόλα, ο οποίος στο κέντρο της εστίας και χωρίς να μαρκάρεται στο ύψος της μικρής περιοχής, σούταρε άουτ. Στο 76' έγινε τελικά το 2-1. Ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ, ο Κορέντης έδιωξε δύσκολα με το ένα χέρι, ο Ντούρο γύρισε την μπάλα και ο Βασιλείου σχεδόν πάνω στη γραμμή έκανε τσαφ. Όμως στην προσπάθειά του να διώξει ο Τζιόλας, η μπάλα κόντραρε ξανά στον Βασιλείου και κατέληξε στα δίχτυα.

Όμως πάνω που ο Μαγνησιακός μείωσε, ο Ηρακλής "χτύπησε" με τον καλύτερο παίκτη του, τον 17χρονο Βουρδάκη. Έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ έκανε το 3-1 που στην ουσία τελείωσε την υπόθεση της νίκης. Ο Τσατσαρώνης είχε πλασέ αόυτ στο 86' και ο Κόλα δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις.

Δίκαιη νίκη για τον Ηρακλή, που ήταν ...φωτιά στο ανοικτό γήπεδο με τον ταχύτατο Βουρδάκη, πίεσε και ήταν καλύτερος ο Μαγνησιακός στο δεύτερο μέρος, του λείπει όμως ο σέντερ φορ, ο σκόρερ που θα μετουσιώσει τις ευκαιρίες σε γκολ.

Συνθέσεις:
Ηρακλής Βόλου: Κορέντης, Σαμαράς, Ζαμάνης, Τζιόλας, Μόκιας, Ψαρόμπας, Βουρδάκης (85' Φιλίππου), Κίτσος (53' Τσατσαρώνης), Οικονόμου, Γεωργιάδης, Μαστροπαναγιώτης (63' Μαραγκός).
Μαγνησιακός: Ανατολής, Γιαμαλής, Ντούρο, Βασιλείου, Κόλα, Καραλής (75' Οικονόμου), Τζίκας (46' Μωυσίδης), Προβιάς, Σαλαμούρας,Τσιουρέλης (61' Τσιάνος), Αντωνόπουλος.

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ

 

Last modified onSunday, 16 November 2014 17:59