noodles volos banner

Αρσένος: "Δυσκολότερη η χρονιά φέτος, πάω στον Αλμυρό να δουλέψω"

Ο Στέλιος Αρσένος είναι από την Πέμπτη (17/5) επίσημα ο νέος τεχνικός του Γ.Σ. Αλμυρού. Ο 39χρονος προπονητής μίλησε στο Magnesiasports, δηλώνοντας ότι εκτιμήθηκε η δουλειά του στον Πύρασο, ενώ ανέφερε ότι στόχος είναι να κρατηθεί ένα σημαντικό μέρος του βασικού κορμού, να γίνουν 3-4 προσθήκες με παίκτες, που έχουν την εμπειρία της Γ’ Εθνικής, ίσως και της Β’, και να συγκεντρώσουν ό,τι καλύτερο υπάρχει από το ντόπιο δυναμικό. Παράλληλα, τόνισε ιδιαίτερα την αξία της σκληρής δουλειάς, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ πάω στον Αλμυρό να δουλέψω».

Ο Στέλιος Αρσένος αρχικά ρωτήθηκε για τις επαφές που έγιναν και το πώς κατέληξε σε συμφωνία με τον Γ.Σ. Αλμυρού:

«Εδώ και ένα μήνα είχαν έρθει άνθρωποι από τον Γ.Σ. Αλμυρού σε επαφή μαζί μου. Ήθελαν ένα νέο προπονητή με καινούρια φιλοσοφία, κάτι πιο φρέσκο, που θα μπορέσει εκτός των άλλων να δουλέψει και με νέους παίκτες. Είχαν παρακολουθήσει και είχαν μάθει τη δουλειά που κάνω στον Πύρασο, ο οποίος φάνηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι μου έδειξε εμπιστοσύνη. Όταν ένας προπονητής είναι κάποια χρόνια σε μία ομάδα, φαίνεται ότι δουλεύει καλά και πως οι διοικούντες κάτι βλέπουν.

Έχω δυο γεμάτες χρονιές στην Α’ Τοπική με τον Πύρασο ως πρώτος προπονητής, ένα χρόνο ως βοηθός του Νίκου Χατζηκυριακίδη και ένα χρόνο ως συνεργάτης του Στέφανου Ξηροφώτου, ο οποίος αποχώρησε4-5 αγωνιστικές πριν το τέλος στη Γ’ Εθνική κι έμεινα μόνος μου αυτό το διάστημα. Αυτή τη δουλειά οι διοικούντες του Γ.Σ. Αλμυρού την εκτίμησαν και είναι τιμή μου που με επέλεξαν και τους ευχαριστώ. Από κει και πέρα εγώ πάω στον Αλμυρό να δουλέψω».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι δε θα έχει κανένα πρόβλημα με το δίπλωμά του, για να καθίσει στον πάγκο:

 «Η σχολή UEFA B’ γίνεται στον Βόλο τώρα το καλοκαίρι, έχω δηλώσει συμμετοχή και με την πιστοποίηση μπορώ να είμαι στον πάγκο, χωρίς να υποχρεωθώ σε κάποιον άλλον συνάδελφο».  

Όσο για τον σχεδιασμό της ομάδας ο Στέλιος Αρσένος επισήμανε:

«Από τη στιγμή που πήρα και γω την απόφαση να κάνω το άλμα προς τα πάνω, συμφωνήσαμε πρώτα να μιλήσουμε με τους παίκτες του περσινού ρόστερ, να δούμε ποιοι θα μείνουν, για να μπορούμε να χτίσουμε πάνω σ’ αυτούς. Θα υπάρχει μία πιο σφικτή οικονομική πολιτική, αλλά θα κοιτάξουμε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Το περσινό μπάτζετ ήταν πολύ υψηλό.

Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το βασικό κορμό, να μην έχουμε πολλές απώλειες και να τον πλαισιώσουμε και με άλλα 3-4 κομμάτια με ποδοσφαιριστές από Γ’ Εθνική και αν γίνεται και με κάποιον που έχει παραστάσεις και από μεγαλύτερη κατηγορία. Έπειτα, θα εξετάσουμε παιδιά της περιοχής, για να δούμε ποιοι έχουν σταθεί καλά κι έχουν όρεξη να δουλέψουν. Θα κινηθούμε στην ευρύτερη περιοχή, να μαζέψουμε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί και στόχος είναι να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο και να βλέπει ο κόσμος ωραίο ποδόσφαιρο, αυτό που αρέσει σε μένα.

Ξέρω ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά και δυσκολότερη από πέρσι, αλλά σιγά-σιγά με σταθερά βήματα πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο. Έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με τους περσινούς παίκτες και πιστεύω ότι 6-7 από τον κορμό της ομάδας θα μείνουν. Έχει αρχίσει λοιπόν η δουλειά με τη διοίκηση και ο σχεδιασμός και υπάρχει επικοινωνία και με ποδοσφαιριστές, που έχουν παραστάσεις Β’ αλλά και Γ’ Εθνικής, ώστε να φτιάξουμε ένα όσο το δυνατόν καλό σύνολο».

 

 

 

Last modified onFriday, 18 May 2018 12:09