noodles volos banner

Δε «μάσησε» η Νίκη στην Ιτέα, 1-0 τον Αστέρα

Η Νίκη Βόλου κόντρα τον Αστέρα Ιτέας, σε ένα παιχνίδι που έκρινε τη δεύτερη θέση του τετάρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, δεν επηρεάστηκαν από την κρισιμότητα του αγώνα και το «πολεμικό» κλίμα που δημιούργησαν οι φίλοι των γηπεδούχων, παίρνοντας ένα μεγάλο «διπλό» με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ για τους νικητές ο Ντόλγκι στο 37ο λεπτό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, δίχως κάποια μεγάλη φάση μπροστά στα "καρέ" τους. Το πάθος κι η δύναμη ήταν τα στοιχεία που γίνονταν ευδιάκριτα στο ματς, με το... ποδόσφαιρο να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Στο 4' ένα σουτ του Ντινιωτάκη κατέληξε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, ενω αρκετά άουτ έφυγε το σουτ του ίδιου παίκτη σε κόντρα επίθεση κάποια λεπτά αργότερα. 

Η Νίκη δεν απειλείτο ιδιαίτερα, πέρα από κάποιες ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων από στατικές φάσεις, και τη δεύτερη φορά που προσέγγισε την αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις, κατάφερε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα στο 37’, ο Ντινιωτάκης μετά από πίεση στα αριστερά της άμυνας του Αστέρα και κλέψιμο (είχε προηγηθεί πίεση του Τζιώρα στον τερματοφύλακα του Αστέρα Πάππο) σέντραρε για τον Ιορδανίδη, που πάσαρε λίγο πιο πίσω στον Ντόλγκι, του οποίου το σουτ, από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, κατέληξε συρτά στην αριστερή γωνία της εστίας των γηπεδούχων για το 0-1.

Το πρώτο μέρος έκλεισε, δίχως κάτι το περαιτέρω αξιοσημείωτο, με τους φιλοξενούμενους να είναι εξαιρετικά "διαβασμένοι" στον αγωνιστικό χώρο, περιορίζοντας πολύ τους αντιπάλους τους, δίχως να τους επιτρέπουν να τους "πλησιάσουν" επικίνδυνα. Αυτό, σε συνδυασμό με το όμορφο τέρμα του Ντόλγκι, έφεραν τη Νίκη σε θέση οδηγού, όσον αφορά τους τρεις βαθμούς.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Αστέρα να έχει τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο παιχνίδι να ισοφαρίσει, με το σουτ του Μαλισσόβα στο 54' να απομακρύνεται εντυπωσιακά από τον Θεολόγη. Από 'κει και πέρα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να προσπαθούν να φέρουν το ματς στα ίσια, δίχως, όμως, να έχουν κάποια στιγμή αντίστοιχης επικινδυνότητας, όπως αυτή του 54ου λεπτού. Από τη μεριά της, η Νίκη έκανε καλή διαχείριση του υπέρ της αποτελέσματος, δείχνοντας πως δύσκολα οι αντίπαλοί της θα καταφέρουν να κάμψουν την αντίστασή της.

Τα λεπτά κυλούσαν, με τη Νίκη να κρατά το υπέρ της 0-1 και να αντιστέκεται απέναντι στους αντιπάλους της που πίεζαν εντός αγωνιστικού χώρου και το πολεμικό κλίμα που υπήρχε στην κερκίδα, από την αρχή του αγώνα. Ενώ το παιχνίδι έφτανε στο τέλος του, δίχως να υπάρχει κάτι αξιόλογο ποδοσφαιρικά, μία φάση που προκλήθηκε από... εξωγενείς παράγοντες, "σημάδεψε" όλη την αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα, κοντά στη συμπλήρωση των 90', το τεχνικό τιμ της Νίκης αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Χρήστο Τζιώρα. Την ώρα που ο επιθετικός της Νίκης αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Νίκης, ένα πλαστικό μπουκάλι έφυγε από την κερκίδα των γηπεδούχων και χτύπησε τον ποδοσφαιριστή των κυανολεύκων, ο οποίος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Ακολούθησε μεγάλη ένταση, με τους διαιτητές της αναμέτρησης να παίρνουν την άγουσα για τα αποδυτήρια, προκειμένου να αποφασίσουν εκεί αν θα συνεχιστεί ή όχι η αναμέτρηση.

Τελικώς, το διαιτητικό τρίο επέστρεψε γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι συνεχίστηκε για περίπου πέντε λεπτά, με τον αγώνα να λήγει, με το 1-0 υπέρ της Νίκης να παραμένει, αποτέλεσμα το οποίο της χάρισε τη δεύτερη θέση.

Όμως ήδη είχαν αποβληθεί τέσσερις παίκτες, οι Τζιώρας και Ντινιωτάκης για τη Νίκη και δύο από τους γηπεδούχους (Πάππος και Κοντογιώργος) για εμπλοκή στη σύρραξη οι τρεις και ο Τζιώρας, γιατί σύμφωνα με τον διαιτητή έκανε άσεμνη χειρονομία, κάτι που αρνούνται οι άνθρωποι της Νίκης. Πάντως, οι δύο ποδοσφαιριστές της Νίκης είχαν γίνει αλλαγή, γι' αυτό και οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με έντεκα παίκτες και ο Αστέρας με εννιά. 

ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ: Πάππος, Αρκουμάνης (58' Κουτσούμπας), Αντωνόπουλος, Ζαννιάς, Πανάκης, Μπογκντάνι (81' Κοντογιώργος), Γεωργουσόπουλος, Χαραλαμπίδης (78' Δρίβας), Αλεξίου, Αντωνίου (64' Σεΐτι), Μαλισσόβας
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (81' Παπαδήμας), Λάιος, Κοντοές, Χρ. Καρτσαμπάς, Ντόλγκι, Μέτσε, Ντινιωτάκης (78' Τζάθας), Μπάιριτς (32' λ. τρ. Βουρδάκης), Ιορδανίδης, Τζιώρας (86' Αναστασίου)

 

Last modified onMonday, 02 April 2018 11:41