noodles volos banner

Φιλική "επτάρα" του Ολυμπιακού Β. επί του Σαρακηνού

Ο Κόλα μαρκάρει τον Σιγαλάκο στο σημερινό φιλικό Ο Κόλα μαρκάρει τον Σιγαλάκο στο σημερινό φιλικό

Επιτυχημένο ήταν το φιλικό τεστ του Ολυμπιακού Βόλου που κέρδισε τον Σαρακηνό, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με 7-0. Σκόρερ για τους νικητές οι Νόνης (9'), Δήμος Κόκας (πεν. 18'), Καμπλιώνης (27', 65', 67', 89') και Διβανές (53'). Δεν αγωνίστηκαν οι Καραγκιολίδης, Ρόκας κι Ευθυμιάδης, οι οποίοι προφυλάχθηκαν.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Λάκης Μπακάλης έδωσε στον Κούτσικο γάντια βασικού, δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Σάββας, αριστερός ο Γελαδάρης, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Νόνης και Παπαϊωάννου. Η τριάδα των χαφ στον άξονα ήταν οι Λούγκος, Κόλα και Διβανές, με τον Χρήστου να είναι στην κορυφή της επίθεσης. Στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά, κινούνταν οι Δήμος Κόκας (δεξιά) και Καμπλιώνης (αριστερά).

Για την ομάδα του Σαρακηνού, ο Γιάννης Φασουράκης επέλεξε τον Γράντα κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα τον Γιώργο Μαστακούλη, δεξιά τον Ρέλλο και στα σέντερ μπακ τους Ηλία Ρακή και Τσαρδακά. Καλαμάτας και Μελίσσης ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ μπροστά από αυτούς εκινείτο ο Σιγαλάκος. Αγερώτης (αριστερά) και Βασίλης Ρακής (δεξιά) αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, με τον Χρήστο Γκάμπα να αγωνίζεται ως μοναδικός προωθημένος στην επίθεση.

Το ματς

Από την αρχή του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε πρώτος στο 7', με το δυνατό σουτ του Καμπλιώνη να απομακρύνεται από τον Γράντα με τις γροθιές. Δύο λεπτά αργότερα, οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Ο Σάββας κινήθηκε από τα δεξιά, σέντραρε στο πρώτο δοκάρι, με το Νόνη να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Γράντα, γράφοντας το 1-0.

Στο 18', ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Διβανές ανατράπηκε, εντός περιοχής, από τον νεαρό Μελίσση, με τον διαιτητή Σαμαρά να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Δήμος Κόκας, κάνοντας το 2-0. Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Ολυμπιακός ανέβαζε ακόμα περισσότερο τον αγωνιστικό του ρυθμό, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες και για τρίτο γκολ. Στο 23', την κεφαλιά του Νόνη μπλόκαρε ο Γράντας, στο 25' τη σέντρα του Διβανέ από τα δεξιά δεν εκμεταλλεύτηκε ο Καμπλιώνης που στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να σκοράρει με πλασέ, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γράντας κέρδισε σε τετ-α-τετ τον Δήμο Κόκα, απομακρύνοντας το σουτ του. Τελικά, το 3-0 ήρθε στο 27'. Ο Διβανές σέντραρε από τα δεξιά, με τον Καμπλιώνη να παραβιάζει με καρφωτή κεφαλιά την εστία του Σαρακηνού, σκοράροντας κι αυτός για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν κι είχαν ακόμα δύο καλές φάσεις για ακόμα ένα τέρμα. Στο 30' ο Λούγκος, από το ύψος της περιοχής, επιχείρησε ένα δυνατό συρτό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του τέρματος του Γράντα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σάββας από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, με στόχο το δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Χρήστου με απευθείας πλασέ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο στόχο, περνώντας λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σαρακηνού.

Στο 38', ο Σαρακηνός πραγματοποίησε την πρώτη του τελική προσπάθεια, όταν ο Μελίσσης επιχείρησε ένα πλασέ, το οποίο μπλόκαρε ο Κούτσικος στην αριστερή του γωνία. Ο "χορός των ευκαιριών", από πλευράς Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το πλασέ του Καμπλιώνη από το ύψος της μικρής περιοχής, το οποίο κόντραρε σε σώματα κι έφυγε κόρνερ, σε μία ευκαιρία των ερυθρολεύκων για το 4-0, λίγο πριν οι δύο ομάδες αποσυρθούν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, η καθολική υπεροχή του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, με τους ερυθρόλεκους να πετυχαίνουν νωρίς και τέταρτο γκολ. Ήταν συγκεκριμένα το 53ο λεπτό, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ σε καλή θέση για απευθείας χτύπημα. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Διβανές, γράφοντας το 4-0. Λίγα λεπτά αργότερα, ήταν ξανά σειρά του Καμπλιώνη να αναλάβει δράση. Στο 65', έκανε το 5-0 με αριστερό σουτ εντός περιοχής, με τον νεοεισελθόντα πορτιέρε Πρέζα να ακουμπάει την μπάλα, αλλά δεν απέτρεψε την πορεία της στη δεξιά του γωνία, ενώ δύο λεπτά αργότερα, σε πολύ χαλαρό ρυθμό βρέθηκε ξανά απέναντι από τον τερματοφύλακα του Σαρακηνού και τον πλάσαρε με το δεξί στην αριστερή του γωνία για το 6-0.

Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, όταν έγιναν κι οι περισσότερες αλλαγές, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε σταδιακά. Η πολιορκία των γηπεδούχων δεν ήταν πια τόσο "στενή", με την επόμενη καλή στιγμή για γκολ να έρχεται στο 82', με ένα σουτ του Μπέικου, από το ύψος της μικρής περιοχής, το οποίο απομάκρυνε ο Πρέζας.

Τέλος στο 89ο λεπτό, ο Στεργιόπουλος ανέτρεψε τον Δήμο Κόκα, κοντά στη μεγάλη περιοχή του Σαρακηνού, με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να πέφτει άτσαλα στο έδαφος και να χτυπά τον ώμο του, αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Καμπλιώνης που με συρτό δυνατό σουτ νίκησε τον τρίτο τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, τον 14χρονο Πλιάκα, που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο, για το τελικό 7-0.

Ολυμπιακός Βόλου (Μπακάλης): Κούτσικος (46' Κωνσταντίνου), Σάββας (61' Αγγελής), Γελαδάρης, Νόνης (61' Πατσής), Παπαϊωάννου, Λούγκος, Κόλα, Διβανές (61' Ζάχος), Χρήστου (61' Μπέικος), Καμπλιώνης, Δ. Κόκας

Σαρακηνός (Φασουράκης): Γράντας (61' Πρέζας - 89' Πλιάκας), Ρέλλος (46' Στεργιόπουλος), Γ. Μαστακούλης, Ηλ. Ρακής, Τσαρδακάς, Μελίσσης, Σιγαλάκος, Καλαμάτας, Χρ. Γκάμπας, Β. Ρακής (82' Ανδρέου), Αγερώτης (46' Τζήμας)

1sarakinosmeolyv

Ο Σαρακηνός, όπως παρατάχθηκε σήμερα στο Πανθεσσαλικό

 

Last modified onFriday, 23 March 2018 18:28