noodles volos banner

Άνθ. Γαζής: Περιμένουμε παραδειγματική τιμωρία και μηδενισμό της Ακρόπολης

Ανακοίνωση-καταγγελία για τον αγώνα με την Ακρόπολη στο Σέσκλο εξέδωσε η διοίκηση Α.Ο  Άνθιμου Γαζή Μηλεών, ζητώντας τον μηδενισμό της Ακρόπολης και την κατακύρωση του αγώνα υπέρ τους, αφού έχει καταγραφεί και στο φύλλο αγώνος, όπως τονίζουν οι άνθρωποι του πηλιορείτικου συλλόγου, ότι γρονθοκοπήθηκε ο ποδοσφαιριστής τους Μπόγιαν μετά από εισβολή φιλάθλων στο ημίχρονο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο λόγος που δημοσιεύουμε το τι συνέβη στον αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και της Ακρόπολης Σέσκλου είναι ηθικός, προς γνώση και συμμόρφωση κάποιων, για την αληθινή ενημέρωση όλων των φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά και προς αποφυγή ανάλογων συμπεριφορών στο μέλλον που αμαυρώνουν το άθλημα που αγαπάμε και παρακαλούμε την ΕΠΣΘ με την απόφαση της να μην υπάρξει κακό ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ..

Πρώτα σας εκθέτουμε αυτολεξεί όσα καταγράφονται στο Φύλλο Αγώνα από τον ΔΙΑΙΤΗΤΗ κ. Αθηναίο και συνυπογράφονται από τους αρχηγούς και των δυο ομάδων.

“2. Στο ημίχρονο του αγώνα και κατευθυνόμενοι για τα αποδυτήρια, εισέβαλαν φίλαθλοι της ομάδας ΑΚΡΟΠΟΛΗ στο χώρο των αποδυτηρίων και ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των παικτών του ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ και των συγκεκριμένων φιλάθλων. Στη διάρκεια της σύρραξης είδα να γρονθοκοπείται ο παίχτης του ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ με αρ. φαν. 11 και αρ. δελτίου ΕΠΟ 1451379 ΒΟJAΝ E. από φίλαθλο”.

Αυτά αναγράφονται από τον άρχοντα του αγώνα και προς έκπληξη όλων και παρά τα όσα συνέβησαν εις βάρος των παικτών της ομάδας μας το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Εμείς καταγγέλλουμε ότι κακώς υπήρξε τέλεση-συνέχιση του αγώνα από το σημείο όπου και χτυπήθηκαν οι ποδοσφαιριστές μας (σύμφωνα με τα όσα οι διαιτητές κατέγραψαν) αλλά και με τα ιατρικά έγγραφα που έχουμε και που αποδεικνύουν ότι χτυπήθηκαν 4 ποδοσφαιριστές και επίσης ενιστάμεθα για αλλοίωση αποτελέσματος, αφού οι ποδοσφαιριστές μας εξαναγκάστηκαν να αγωνιστούν υπό τον φόβο τιμωρίας (αν αποχωρούσαν κινδύνευαν με -10 βαθμούς) και κακώς έλαβαν μέρος σε ένα μαρτύριο 45 λεπτών, αφού είχαν κάποιοι χτυπηθεί και ασφαλώς τρομοκρατηθεί, καθώς όλα αυτά έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Επίσης ο βασικός μας επιθετικός και ενώ επισήμανε και στον διαιτητή και στον νοσηλευτή, όταν τον κάλεσαν στο ημίχρονο, ότι ζαλίζεται, αποχώρησε μετά από 20 λεπτά από τον ΑΓΩΝΑ, καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει από τη ζάλη λόγω των χτυπημάτων που δέχθηκε στο πρόσωπο (γρονθοκοπήθηκε, αναγράφεται στο ΦΑ).

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι στο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές μας ερωτήθηκαν από τον ΑΡΧΟΝΤΑ του αγώνα αν μπορούν να συνεχίσουν, λαμβάνοντας φυσικά αρνητική απάντηση. Τα παιδιά που χτυπήθηκαν είναι 16 χρόνων. Κλείστηκαν στα αποδυτήρια και κάλεσαν τους γονείς τους, οι οποίοι έντρομοι κατέφθασαν στο Σέσκλο.  Τρομοκρατημένοι λοιπόν και κάποιοι χτυπημένοι υποβλήθηκαν σε αυτό το μαρτύριο, ο Θεός να το κάνει ποδοσφαιρικό αγώνα, καθώς δεν υπήρχαν και αλλαγές, αφού η αποστολή απαρτίζονταν μόνο από 13 ποδοσφαιριστές.    

Σας ενημερώνουμε πως ο σύλλογος μας δε θα καταθέσει ένσταση, για να ζητήσει τα αυτονόητα και περιμένουμε από την ΕΠΣΘ και την Πειθαρχική Επιτροπή να πράξει τα δέοντα, να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπευθύνους. Παρακαλούμε όπως κατακυρώσει το εν λόγω παιχνίδι στην ομάδα μας, αφού οφείλει να μηδενίσει τους γηπεδούχους μετά την εισβολή φιλάθλων τους και επεισοδίων που συνέβησαν εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς κακώς συνεχίστηκε το παιχνίδι και αφού δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί. Μια πιθανή τιμωρία έδρας ή κάποιο χρηματικό πρόστιμο δε θα αντικατοπτρίζει το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από τα επεισόδια του Σαββάτου που προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε ποδοσφαιριστές και μάλιστα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

 Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε στην Τούμπα να μην ξεκινάει καν ο αγώνας μεταξύ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, γιατί χτυπήθηκε από ένα ρολό ταμειακής μηχανής ο προπονητής του Ολυμπιακού. Επίσης την ίδια μέρα και ώρα στην Αγχίαλο διεκόπη ο αγώνας ΠΥΡΑΣΟΣ-ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ γιατί φίλαθλος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε απειλητικά προς τον διαιτητή κ. Καλατζή.

Άραγε γιατί συνεχίστηκε μόνο ο εν λόγω αγώνας; Αξιωματούχοι του αγώνα είναι μόνο οι Διαιτητές και οι προπονητές; Οι παίχτες τι είναι; Άλλου Θεού παιδιά; Κατώτερης κατηγορίας άνθρωποι; Τι θα απαντήσουμε εμείς στους γονείς των παιδιών που πήγαν στο Σέσκλο να παίξουν ποδόσφαιρο;

Γι’ όλα αυτά λοιπόν περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία και τον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ της Ακρόπολης. Με τον σύλλογο του Σέσκλου ουδέποτε είχαμε θέμα ή αντιπαράθεση όπως και πάλι δεν τους κατηγορούμε, καθώς αρκετοί από τη διοίκηση του Σέσκλου προσπάθησαν να εκτονώσουν την κατάσταση, αλλά δυστυχώς οι συγκεκριμένοι “φίλαθλοι” που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησαν 16χρονους είναι ντροπή για όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Ακόμη και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός Πειραιώς τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς για επεισόδια των φιλάθλων του.

Ελπίζουμε πως κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και τώρα. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε πως θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι ο αξιότιμος πρόεδρος της Ακρόπολης τυγχάνει και Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΘ, την οποία σεβόμαστε και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το ΗΘΟΣ και την ΠΡΟΟΔΟ που δείχνει η Ε.Π.Σ Θεσσαλίας τα τελευταία χρόνια.

Τέλος παρακαλούμε θερμά για την προσοχή και την ευαισθησία της ΕΠΣΘ, της πειθαρχικής επιτροπής και των διαιτητών, γιατί σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να υπάρξει από την εν λόγω υπόθεση κακό ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ για ανεγκέφαλους και ψευτόμαγκες».

Με τιμή,

Το Δ.Σ του Α.Ο ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΑΖΗ ΜΗΛΕΩΝ