noodles volos banner

Δίκαιη ισοπαλία ανάμεσα σε Ηρακλή και Παγασητικό χωρίς γκολ

Μίλτος και Μπερτζέμης σε στιγμιότυπο από το σημερινό παιχνίδι Μίλτος και Μπερτζέμης σε στιγμιότυπο από το σημερινό παιχνίδι

Άξιζε τον βαθμό και τον πήρε ο Παγασητικός κόντρα στον Ηρακλή, ο οποίος χρησιμοποίησε εξ ανάγκης ως έδρα του το γήπεδο της Πορταριάς. Το τελικό 0-0 μοιάζει φυσιολογικό, αφού ήταν ένα ματς μέτριο, χωρίς πολλές φάσεις, που πήγε στη δύναμη.

Ο Ηρακλής, που φάνηκε ότι έχει επιθετικό πρόβλημα, παρατάχτηκε με τον Πολυμέρου κάτω από τα δοκάρια, τον Ντούρο και τον Κοντοβά στα πλάγια της άμυνας, που τη συμπλήρωναν οι Μοράλες και Γιαμαλής. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν ο Άρντιντ Φέζο, ο Μαυρίδης και ο Λιάρος, με τον τελευταίο σε πιο επιθετικό ρόλο, ενώ  στα πλάγια κινούνταν ο Ασλάνογλου δεξιά και ο Μίλτος στ’ αριστερά, με τον Λιάκο να είναι στην κορυφή της επίθεσης. Στο 46’ ο οι δύο τελευταίοι αντικαταστάθηκαν από τους Τρελόπουλο και Ντενίς Φέζο, που έπαιξαν στις ίδιες θέσεις τους, ενώ και στην αλλαγή του Μαυρίδη με τον Παπαπορφυρίου στο 72΄δεν είχαμε κάποια εσωτερική αλλαγή.

Ο Παγασητικός είχε στο τέρμα τον Κορέντη, στην άμυνα από τα δεξιά προς τ’ αριστερά τους Μπερτζέμη, Καψιώτη, Στρούγγη και Μυλωνά, ενώ στο κέντρο αμυντικοί μέσοι ήταν ο Γκατζούνας και ο Λάιος και πίσω από τον κλασικό προωθημένο Ρηγίνο τοποθετήθηκαν οι Μπραχόλι στα δεξιά, Θάνος στ’ αριστερά και Περιβολιώτης στον άξονα. Με την αλλαγή του Σίμου στο 67’ με τον Μπραχόλι, ο δεύτερος έγινε φορ και ο νεοεισελθών πήγε δεξιά, ενώ στο 77’ ο Μπραχόλι αντικαταστάθηκε από τον Μπούρντα και στο 84’ ο Θάνος λόγω τραυματισμού από τον Καλαντζή, που ενίσχυσε τη μεσοαμυντική γραμμή.

Οι φάσεις του αγώνα

Ο Παγασητικός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 2’ ο Πολυμέρου έδειξε την κλάση του, όταν απέκρουσε δύσκολα το φάουλ του Μυλωνά στη δεξιά του γωνία. Από κει και πέρα δεν είχαμε φάσεις μέχρι και το 45’ και μόνο ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα ο Μπραχόλι πέρασε ωραία τον Κοντοβά, αλλά του έκλεισε το οπτικό πεδίο ο Μοράλες και σούταρε πολύ άστοχα μέσα από την περιοχή. Από την άλλη ο Ηρακλής έχει να θυμάται ένα τεχνικό σουτ του Μίλτου που σταμάτησε στο κεφάλι του Καψιώτη μακριά από την εστία.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Ηρακλής έγινε πιεστικός και προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 52’ ο Ντούρο έσπασε από τα δεξιά για τον Λιάρο, που στην κίνηση σούταρε με το αριστερό πάνω στα σώματα, ενώ στο 54’ το σουτ εκτός περιοχής του Μαυρίδη έφυγε πάνω από τα δοκάρια, χωρίς να ανησυχήσει τον Κορέντη.

Στο 56’ ο Λιάρος βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά η Μπασδέκη σήκωσε το σημαιάκι, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται, ενώ στο 59’ από παράλληλη πάσα του Ρηγίνου σε αντεπίθεση, η μπάλα σε δεύτερο χρόνο έφτασε στον Περιβολιώτη, που σούταρε πάνω στον Μοράλες από το ύψος της περιοχής. Στην εξέλιξη της φάσης από πολύ πλάγια δεξιά ο Μπραχόλι έβγαλε μία σέντρα-σουτ ξυράφι που έφυγε λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι.

Στο 60’ ο Πολυμέρου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το φάουλ του Μυλωνά, ενώ στο 62’ ο Κοντοβάς συνέκλινε από τα αριστερά στον άξονα, ντρίμπλαρε αντίπαλό του, αλλά το σουτ από καλή θέση ήταν με το κακό του πόδι, το δεξί, και αστόχησε.

Πολύ καλύτερο ήταν το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του ίδιου παίκτη με το αριστερό αυτή τη φορά που πέρασε άουτ, ενώ ενδιάμεσα, στο 75’, ο Λιάρος ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ τον Κορέντη μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ κι ενώ όλοι περίμεναν σέντρα από πλάγια αριστερά.

Η τελευταία καλή φάση της συνάντησης ανήκε στον Παγασητικό, που βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-1, καθώς ο Θάνος από θέση μέσα αριστερά βγήκε στο τετ-α-τετ, προχώρησε, αλλά στη γωνία της μικρής περιοχής ανακόπηκε σε κόρνερ με τάκλιν από τον Ντούρο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή, ισχυριζόμενος ότι ο αντίπαλος του τον βρήκε στον αστράγαλο και πως του έγινε πέναλτι.

Ένα λεπτό πριν, τα πυρά των ανθρώπων του Ηρακλή συγκέντρωσε η Μπασδέκη, που δεν υπέδειξε, όπως ήθελαν οι γηπεδούχοι, φάουλ για χέρι σε σέντρα του Ασλάνογλου, ενώ η φάση έγινε μπροστά της. 

Last modified onSaturday, 01 October 2016 20:09