noodles volos banner

"Τα καλύτερα προπονητικά μου χρόνια στην Ακρόπολη"

Μία μικρή συνέντευξη, εφ' όλης της ύλης, έδωσε στο Σάκη Νταφέκα και το "Volos 98,6", ο τεχνικός της Ακρόπολης Σέσκλου, Βαγγέλης Τάχος.

Πιο αναλυτικά:

Για την περσινή επιτυχημένη πορεία της ομάδας:

Κάθε πρωτάθλημα έχει και τις δυσκολίες του. Το να τερματίσεις αήττητος, όπως κάναμε εμείς πέρσι, με κορμό που απαρτίζεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Το περσινό μας ρόστερ είχε μέσο όρο ηλικίας που δεν ξεπερνούσε τα 21 έτη. Το να βάλεις σε ποδοσφαιρικά “καλούπια” νεαρούς παίκτες, χωρίς σημαντικές παραστάσεις, είναι κάτι πολύ δύσκολο”.

Για τη φετινή χρονιά και την πρόκληση της Α' ΕΠΣΘ:

Αδιαμφισβήτητα, η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούμε φέτος είναι άκρως ανταγωνιστική. Θα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και σίγουρα δε συγκρίνεται με το περσινό των δύο ομίλων. Πέρσι παρακολουθήσαμε ένα πρωτάθλημα πέντε ταχυτήτων.

Στόχος μας φέτος είναι να δημιουργήσουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος θα επιστρέψει στα γήπεδα του τοπικού ποδοσφαίρου και όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό θα πρέπει να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε θέαμα σε αυτόν. Το πρωτάθλημα που είδαμε πέρσι ήταν πραγματικά απογοητευτικό, είμαι σίγουρος πως φέτος θα είναι πολύ καλύτερο”.

Για περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση:

Θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία μεταγραφή. Δε μπορούμε να ανακοινώσουμε το όνομα, δε θα πω παραπάνω πράγματα. Αν ο παίκτης δεν “κλείσει” και δε βάλει υπογραφή, είναι αρχή μου να μη μιλάω. Δεν έχω πρόθεση να εκθέσω ούτε τον ποδοσφαιριστή, ούτε τη διοίκηση”.

Για την σχέση του με τη διοίκηση:

Είναι πραγματικά άριστη. Με βοήθησε και με βοηθά πάρα πολύ τα χρόνια που είμαι εδώ. Πέρασα τα τρία καλύτερα προπονητικά μου χρόνια στην Ακρόπολη. Οικονομικά είμαστε δυνατοί, έχουμε δυνατότητες κι όλα είναι στον σωστό δρόμο. Μπορούμε να “βγάλουμε” όμορφα πράγματα”.

Για τις ακαδημίες:

Κάνουμε, το τελευταίο διάστημα, μία μεγάλη προσπάθεια. Σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Τσουκάλη, που επέστρεψε στο σύλλογο, προσπαθούμε να φέρουμε τα παιδιά του τόπου μας κοντά στο ποδόσφαιρο. Όταν αγαπάς κάτι, με το οποίο ασχολείσαι, σίγουρα πετυχαίνεις. Τα παιδιά έχουν κίνητρο να παίξουν μπάλα, παίρνουν παραστάσεις από την πρώτη ομάδα, είναι εξελίξιμοι και μακάρι να “κερδίζουμε” 2-3 παιδιά το χρόνο. Μη ξεχνάτε πως πέρσι, όλος ο κορμός του ρόστερ απαρτιζόταν από παιδιά του Σέσκλου. Πέρσι μόνο ο Παππάς και ο Κορέντης ήταν ουσιαστικά οι “ξένοι”. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι”.

 

 

Last modified onWednesday, 17 August 2016 22:57