noodles volos banner

Δήμητρα-ΕΜΑ 0-1

Η Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου πέρασε με 0-1 από το γήπεδο της Ευξεινούπολης, σε ματς με επεισοδιακό φινάλε. Το γκολ σημειώθηκε στο 65ο λεπτό όταν ο Ρομάριο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Ρεφουγιάτι σούταρε, απέκρουσε ο Σαββίδης με τα πόδια και στην επαναφορά ο Αναγνώστου σκόραρε. 

Η φάση που στιγμάτισε το παιχνίδι σημειώθηκε στις καθυστερήσεις όταν δεν υποδείχθηκε πέναλτι σε χέρι αμυντικού ύστερα από κεφαλιά του Παυλίδη. Στις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων, αποβλήθηκε ο Καρατέεβ. Προς τιμήν του, ο προπονητής της ΕΜΑ Χρ. Αναγνώστου ανέφερε πως ήταν όντως πέναλτι αλλά η φάση έγινε στο 10ο από τα 12 λεπτά που ανεξήγητα κράτησε ο διαιτητής. “Σαν τερματοφύλακας λίγο πριν τη γραμμή απέκρουσε ο παίκτης της αντιπάλου ομάδα” σχολίασε ο Κυριάκος Κοκκινάκης. 
Για την Δήμητρα, κεφαλιά του Δ. Γκάμπα από τη μικρή περιοχή έφυγε άουτ στο πρώτο μέρος, ενώ οι “πράσινοι” επιχείρησαν να απειλήσουν με αρκετά σουτ, μιας και ο αγωνιστικός χώρος ήταν βούρκος... Οι προσπάθειες των Δαμάσκου, Γκάμπα, Ποζιόπουλου έφυγαν άουτ, ενώ στο πρώτο εικοσάλεπτο του του β' μέρους, ζήτησαν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις, χέρι αμυντικού και μαρκάρισμα στον Γκάμπα. 
Για την ΕΜΑ, ο Λανάι είχε δύο ευκαιρίες, στο 10' με κοντινό σουτ που έφυγε άουτ και στο 20' με σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σαββίδης, λίγο πιο μετά τελική του Ρεφουγιάτι έκοψε πάνω στη γραμμή παίκτης της Δήμητρας, ενώ στο 35' σουτ του Βέτσικα έφυγε λίγο άουτ. Αμυντικός σταμάτησε την τελευταία στιγμή τον Αναγνώστου στο 70ό λεπτό και πλασέ του Ρεφουγιάτι απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ στο 80ό. Ο Χρήστος Αναγνώστου έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας του γιατί “αν και ορισμένοι δεν μας θέλουν στην κατηγορία, οι νεαροί ποδοσφαιριστές μας δυστυχώς με την απόδοσή τους, τους δυσκολεύουν να το πετύχουν”, ενώ εξέφρασε παράπονα για την αλλαγή διαιτητή την Παρασκευή.

Συνθέσεις:
Δήμητρα: Σαββίδης, Μαντάρας (85' Μπέης), Κωτούλας, Παυλίδης, Καρατέεβ, Δαμάσκος, Σιαμέτης, Ποζιόπουλος, Χρ. Γκάμπας, Δ. Γκάμπας (70' Κόκκαλης), Μπίνας (60' Τσέργας).
ΕΜΑ: Ζαγκαβιέρος, Αποστόλου, Παπανίκος, Μάμο (75' λ.τρ. Γκαμάλιας), Θ. Βαλκανιώτης, Ζιούλης, Σκοτεινός, Παπαδάκης (60' Ρομάριο), Βέτσικας (60' Αναγνώστου), Λανάι, Ρεφουγιάτι.