noodles volos banner

Ο απολογισμός της σεζόν για τον Πρωτεσίλαο Πτελεού

Εξαιρετική πορεία είχε τη φετινή σεζόν ο Πρωτεσίλαος. Αύριο Τετάρτη θα γίνει η τελευταία προπόνηση της περιόδου κι ακολούθως ο Μιχάλης Ανδρωνάς θα κάνει το τραπέζι στη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές.

Η ομάδα του Πτελεού κατετάγη στην 5η θέση του 2ου ομίλου με απολογισμό 11 νίκες, 10 ισοπαλίες και 3 ήττες, με τέρματα 45-25. Μόνο ο πρωταθλητής ΓΣΑ είχε λιγότερες ήττες στον όμιλο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ήττες ήταν στην 1η, την 7η και την 20η αγωνιστική. Οι “κυανόλευκοι” είχαν σταθερά πολύ καλή πορεία, με ένα κράμα έμπειρων παικτών και νεαρών ταλαντούχων.
Τον απολογισμό της σεζόν στο magnesiasports κάνει ο Μιχάλης Ανδρωνάς. Αρχικά δήλωσε: “Από το καλοκαίρι που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία, θέσαμε ως στόχο την καλή προπόνηση, την παραμονή στην κατηγορία και να δώσουμε ευκαιρίες στους μικρότερους σε ηλικία παίκτες. Εξασφαλίσαμε την παραμονή από τον πρώτο γύρο και στο δεύτερο έπαιξαν αρκετά παιχνίδια οι νεαρότεροι ποδοσφαιριστές που αποτελούν το νέο αίμα του Πρωτεσιλάου. Συν τοις άλλοις, εκτός από τα πολύ καλά αποτελέσματα που είχαμε στο πρωτάθλημα γιατί χάσαμε μόνο από τον Αίαντα στην πρεμιέρα και δύο φορές από τον Αλμυρό που πήρε τον τίτλο, στο Κύπελλο φθάσαμε μια ανάσα από τον τελικό. Αποκλείσαμε ένα από τα μεγάλα φαβορί, τη Σκιάθο στην έδρα της και είχαμε πολύ καλή παρουσία διεκδικώντας τη συμμετοχή στον τελικό”.
Ο νεαρός τεχνικός, ο μικρότερος σε ηλικία στην Α' Κατηγορία (!), συνέχισε λέγοντας: “Το ευχάριστο ήταν ότι είχαμε μεγάλη συμμετοχή στις προπονήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, όλοι οι παίκτες ήταν μία οικογένεια εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο Πτελεός είναι μια μικρή κοινωνία και περνούν πολλές ώρες μαζί εκτός γηπέδου, τα παιδιά είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους αλλά και με την ομάδα του τόπου τους. Για αυτό ο Πρωτεσίλαος έχει καθιερωθεί ως μια παραδοσιακή και υπολογίσιμη δύναμη στην Α' ΕΠΣΘ την τελευταία δεκαετία”.
Σχετικά με την ομάδα, προχώρησε επισημαίνοντας: “Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι το καταφέραμε. Έγινε πολύ καλή δουλειά από όλους που βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα, ο κάθε ποδοσφαιριστής δούλευε για τον συμπαίκτη του κι αυτό είναι σημαντικό, ενώ ορισμένοι βελτίωσαν την προσωπική τους απόδοση, μέσα από την ομαδική δουλειά. Για παράδειγμα, ο 19χρονος Μαρικλέν που είναι χρόνια στην ομάδα, είχε μια εξαιρετική περίοδο με πολλά γκολ. Δούλεψε και βρήκε το ρόλο και τη θέση του στην ομάδα. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες έδωσαν το κάτι παραπάνω. Θεωρώ ότι είχαμε μια σταθερή πορεία”.
Τέλος, σχολίασε για το πρωτάθλημα: “Πολλοί είπαν ότι στον 1ο όμιλο υπήρχαν πιο ποιοτικές ομάδες και ίσως δεν είχαν άδικο. Ωστόσο, εκτιμώ ότι ο 2ος όμιλος ήταν πιο δυνατός γιατί υπήρχαν ομάδες με δυνατές έδρες. Δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να κερδίσει στον Πτελεό, τη Σούρπη, το Στεφανοβίκειο, την Ευξεινούπολη, το Ριζόμυλο. Υπήρχαν εκπλήξεις και πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα ήταν πιο ανταγωνιστικό εφόσον διεξάγονταν σε έναν όμιλο. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές του Πρωτεσιλάου για τη φετινή σεζόν που πετύχαμε πολλά όλοι μαζί και να ευχηθώ καλό καλοκαίρι με υγεία σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στα ερασιτεχνικά σωματεία και τα κρατούν ζωντανά σε δύσκολες οικονομικά και όχι μόνο, συνθήκες”.

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ

apolprot

Last modified onTuesday, 05 May 2015 12:50