noodles volos banner

Το νέο "αίμα" του Πρωτεσιλάου

Λάμπος Αποστόλης και Ιάκωβος, Παπαργύρης, Σούσκο και Μαρικλέν Λάμπος Αποστόλης και Ιάκωβος, Παπαργύρης, Σούσκο και Μαρικλέν

O Πρωτεσίλαος είχε μια εξαιρετική σεζόν με πολύ θετικά αποτελέσματα, εντός κι εκτός έδρας. Ο Μιχάλης Ανδρωνάς στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο ως προπονητής στην ομάδα του Πτελεού παρουσίασε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Εκτός όμως από τους βαθμούς και τα αποτελέσματα, έδωσε έμφαση στη χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών.
Ο MVP  των “κυανόλευκων” Αϊντίνι Μαριγκλέν είναι 19 ετών. Είχε πραγματικά μια εξαιρετική σεζόν, σημειώνοντας σχεδόν τα μισά γκολ της ομάδας του, τα 21 από τα 45 του Πρωτεσιλάου, έχοντας βρει δίχτυα σε δέκα αγώνες με τέσσερα χατ τρικ! Πολλές συμμετοχές πήρε ο 18χρονος μεσοεπιθετικός Γιώργος Σούσκο, ο 17χρονος Χρήστος Στέκας στον πρώτο γύρο (μετά πήρε μεταγραφή για τον Αχιλλέα), ενώ βασική μονάδα ήταν ο 17χρονος μέσος Ραφαήλ Μιχόπουλος μετά τον Ιανουάριο όταν επέστρεψε στο σύλλογο από τον ΓΣΑ.
Εκτός όμως από τους προαναφερθέντες, άλλοι τέσσερις νεαροί παίκτες πήραν το βάπτισμα του πυρός στο φετινό πρωτάθλημα. Πρόκειται για τους 16χρονος Τσουβαλιά Βασίλη, Λάμπο Ιάκωβο και τους 15χρονους Παπαργύρη Γιώργο, Λάμπο Αποστόλη (ο τελευταίος ξεκίνησε τη σεζόν στη Νίκη Βόλου και γύρισε τον Ιανουάριο στον Πτελεό).
Ο φετινός Πρωτεσίλαος συνδύασε αποτελέσματα και ανανέωση με τον καλύτερο τρόπο. “Η ομάδα μας πάντα παίζει για τη νίκη αλλά θέλαμε παράλληλα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, σε ορισμένους να πάρουν πιο σημαντικό ρόλο και σε άλλους να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες κι αγωνιστικές παραστάσεις ενόψει της επόμενης περιόδου. Νομίζω το καταφέραμε με τον καλύτερο τρόπο” σχολίασε ο Μιχάλης Ανδρωνάς μιλώντας στο magnesiasports και συμπλήρωσε: “Ο Πτελεός μπορεί να είναι μικρό μέρος, αλλά αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο και μέσα από τον Πρωτεσίλαο, την πρώτη ομάδα και την ακαδημία του, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Επιδιώκουμε λοιπόν να αξιοποιήσουμε το νέο αίμα που θα στελεχώσει το σύλλογο τα επόμενα χρόνια”.

Φ.Γ.