noodles volos banner

Μ. Τσιντσίνης: Προτιμούμε τον Ολυμπιακό Β. στα πλέι οφ

 

Το μέλος της Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης Βόλου, Μιχάλης Τσιντσίνης, με παρέμβασή του στο Blue Heart εξέφρασε την άποψή του για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου σχετικά με το ότι κακώς έγινε το ματς της Νίκης με τον Ολυμπιακό, στον δεύτερο γύρο, πριν γίνει το παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα σε Γ.Σ. Βόλου και Νίκη. Μάλιστα τόνισε ότι η Νίκη δεν μπαίνει στη λογική να επιλέξει αντίπαλο στα πλέι οφ και πως προτιμούν τον Ολυμπιακό στους αγώνες κατάταξης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η ανακοίνωση μιλά καθαρά για το πρώτο παιχνίδι του Γ.Σ. Βόλου με τη Νίκη Βόλου. Με την ίδια λογική το ντέρμπι παραμονής Γ.Σ. Διλόφου-Γ.Σ. Αλμυρού την ίδια αγωνιστική (σ.σ. 9η) δεν έγινε και έτσι την τελευταία αγωνιστική στο μεταξύ τους ματς θα το δώσει ή ο ένας ή ο άλλος, για να πέσουν οι Νέοι Αθλητές. Παρόμοιο επιχείρημα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εμείς. Αυτά γίνονται.

Το αίτημα προς την ΕΣΚΑΘ ο Ολυμπιακός Βόλου το έστειλε, όταν έχασε από τη Νίκαια. Δεν το έστειλε, όταν η ΕΣΚΑΘ όρισε την ημερομηνία της εξ αναβολής 9ης αγωνιστικής. Δεν περίμεναν στον Ολυμπιακό να χάσουν με 25 πόντους από τη Νίκαια. Τότε η διοίκηση του Ολυμπιακού άρχισε να το σκέφτεται. Έβγαζαν προς τα έξω στην μπασκετική πιάτσα πως, αν κερδίσουμε εμείς τον Ολυμπιακό, με τον Γυμναστικό δε θα παίξει ούτε ο Μπόγδανος, ούτε ο Τσώλης ούτε ο Παπούλιας. Αυτό μας ενόχλησε, γιατί η Νίκη “χτύπησε” το παιχνίδι κανονικά. Όταν σε βλέπουν μπροστά τους σου δίνουν το χέρι και σου λένε καλή επιτυχία, αλλά από πίσω λένε διάφορα και βγάζουν και ανακοινώσεις.

Για να λήξει μία και καλή το θέμα, προτιμούμε τον Ολυμπιακό Βόλου στα πλέι οφ και δε θα καθίσουμε να χάσουμε από τον Γ.Σ. Βόλου. Τον προτιμούμε για πολλούς και διάφορους λόγους, και για οικονομικούς και για αγωνιστικούς. Και όταν λέω αγωνιστικούς δεν εννοώ ότι δεν έχει καλή ομάδα κι ότι θα τον κερδίσουμε εύκολα, αλλά από την άποψη ότι έχει μία έδρα δυνατή κι αν χρειαστεί να χάσουν οι Σοφάδες ένα παιχνίδι παραπάνω εκτός από τα μεταξύ μας, είναι πιο εύκολο να το χάσουν από τον Ολυμπιακό Βόλου, παρά από τον Γυμναστικό.

Για να λήξει μία και καλή αυτό το θέμα, γιατί βγαίνουν πολλοί και λένε διάφορα. Αν βγουν και πουν κάτι επίσημα, θα αντιμετωπίσουν κα τις κυρώσεις για τα γραφόμενα ή τα λεγόμενά τους. Εμείς δεν παίζουμε με τέτοια πράγματα. Εμείς δε διαλέγουμε αντίπαλο, γιατί συνήθως οι ομάδες, ακόμη και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, χάνουν από την επιλογή τους αυτή.

Αν τον Ολυμπιακό τον ενδιέφερε η αξιοπιστία του πρωταθλήματος, έπρεπε να ανακοινώσει αμέσως το αίτημά του, μόλις έμαθε την ημερομηνία διεξαγωγής της 9ης αγωνιστικής. Αν γινόταν αυτό που ζητάει, θα έπρεπε να γίνει ανακατανομή όλων των παιχνιδιών σε Α1 και Α2 ΕΣΚΑΘ. Φοβούμενοι ότι θα χάσουν από τη Νίκη βλέποντας την εικόνα της δικής τους και της δικής μας ομάδας, ζήτησαν την αναβολή την τελευταία στιγμή. Άρα ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Κυκλοφορούσαν φήμες από τους πέριξ των διοικούντων, γιατί με τους διοικούντες του Ολυμπιακού τα έχουμε μία χαρά, ότι θα προσποιηθούν τους τραυματίες με τον Γ.Σ. Βόλου ο Μπόγδανος, ο Τσώλης και ο Παπούλιας. Οι πέριξ είναι που κάνουν τη ζημιά. Πολλά λένε και πρέπει να σταματήσουν να μιλάνε. Θέλαμε να κερδίσουμε τον Γυμναστικό, για να βουλώσουμε στόματα, αλλά δεν μπορέσαμε».