noodles volos banner

"Έφυγε" ο γυμναστής Μπάμπης Μούτσελος

 

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, στο Νοσοκομείο του Βόλου, ο εκπαιδευτικός, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Μούτσελος, γνωστός τόσο για την εκπαιδευτική και υπηρεσιακή του δράση, όσο και για την ενασχόλησή του με την παράδοση και την λαογραφία.
Ο Μπάμπης Μούτσελος ήταν συνταξιούχος καθηγητής φυσικής αγωγής, τα τελευταία χρόνια του ως εκπαιδευτικός ήταν στο Επαγγελματικό Λύκειο της Νέας Ιωνίας, ενώ σε υπηρεσιακό επίπεδο είχε διατελέσει προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διευθυντής σχολείων και σχολικός σύμβουλος. Εκτός των υπηρεσιακών καθηκόντων του ωστόσο, είχε πολύ ενεργή ενασχόληση με την παράδοση, αφού υπήρξε δάσκαλος παραδοσιακών χορών, ενώ είχε ιδρύσει και το Κέντρο Λαογραφίας Εκπαιδευτικών Μαγνησίας. Είχε διενεργήσει πολυετείς μελέτες και λεπτομερείς καταγραφές πάνω στους παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια, σεβόμενος πάντα την ιστορία αλλά και τις μαρτυρίες των απλών ανθρώπων.
Ο Μπάμπης Μούτσελος αρρώστησε από καρκίνο του πνεύμονα, τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, ήταν καλά και είχε επιστρέψει στην ενεργό δράση. Πριν μία εβδομάδα ωστόσο, προσβλήθηκε από λοίμωξη του αναπνευστικού, την οποία ο ταλαιπωρημένος από τις χημειοθεραπείες οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει, με αποτέλεσμα να υποκύψει, στις 11 σήμερα το πρωί.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 5:30 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Βόλου.

Συλληπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΦΑ Μαγνησίας.

"Η οικογένεια των Γυμναστών είναι από σήμερα φτωχότερη... Ο πόνος και η θλίψη μας είναι μεγάλη αφού υπήρξες δικός μας άνθρωπος...

Πλήγμα για όλη την γυμναστική οικογένεια την οποία τίμησες για πάρα πολλά χρόνια.

Ο Χαράλαμπος Μούτσελος διετέλεσε πλην πολλών άλλων, προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας, προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας , Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής καθώς και τακτικό Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Φ.Α. Μαγνησίας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου, απευθύνουμε την συμπαράσταση και τα θερμά μας συλλυπητήρια ευχόμενοι κουράγιο και δύναμη.

Αγαπητέ φίλε Μπάμπη, είχαμε την χαρά και την τιμή να σε γνωρίσουμε και να συνεργασθούμε όλα αυτά τα χρόνια και όλοι μας μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε...

Φίλε Μπάμπη, έφυγες νωρίς..

Καλό ταξίδι...

Σε ευχαριστούμε για όλα."

 

Last modified onSunday, 06 September 2015 21:44