noodles volos banner

Προσπαθεί να διασώσει ναό στη Σαμαρίνα ο Ανδρ. Πάτσης

Σύμφωνα με δησμοσίευμα του greveniots.gr, ο πρώην πρόεδρος της Νίκης Β. Ανδρέας Πάτσης βρέθηκε χθες στη Σαμαρίνα Γρεβενών και υποσχέθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διάσωση του ναού της Μεγάλης Παναγιάς.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

"Στην πανέμορφη Σαμαρίνα βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (23/7) ο γνωστός γρεβενιώτης δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης με τους συνεργάτες του, όπου είχε συνάντηση με φίλους και κτηνοτρόφους της περιοχής οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι αλλά και τις προοπτικές ανάδειξης του τόπου. 

Κατά την επίσκεψη του, συνοδευόμενος από τον πρώην πρόεδρο και καλό του φίλο Γιώργο Λιούπα, είχε την ευκαιρία να βρεθεί στην Μεγάλη Παναγιά, όπου συναντήθηκε με τον ιερέα, ο οποίος του μετέφερε την αγωνία τόσο του ιδίου αλλά και όλων των κατοίκων για την τύχη του Ιερού Ναού που κινδυνεύει με κατάρρευση. 

Ο κ. Πάτσης διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αρθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, για να διασωθεί ο ναός που αποτελεί μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς".

πηγή: greveniotis.gr

Last modified onMonday, 25 July 2016 08:33