noodles volos banner

Νίκη για τον Κένταυρο Αγριάς

  • Published in Handball

Με θετικό αποτέλεσμα ξεκίνησαν οι εντός έδρας αγώνες της ανδρικής ομάδας του Κένταυρου Αγριάς, στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Ο Κένταυρος επιβλήθηκε 26-21 του Τελαμώνα Σαλαμίνας, στο παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο 24/10 στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου.

Οι παίκτες του Γιάννη Τσιάπα πήραν αγχωτική νίκη. Η ομάδα του Κενταύρου έδειξε ότι της λείπει ακόμα το μοντάρισμα μεταξύ των παικτών της (λογικό βέβαια αφού πρόκειται για μια αρκετά ανανεωμένη ομάδα στο ρόστερ της), γι αυτό και τα αρκετά λάθη στη κυκλοφορία της μπάλας, στις τελικές προσπάθειες, αλλά και στην αμυντική λειτουργία. Πάντως πρόκειται για μια νίκη ψυχολογίας για τους νεαρούς αθλητές ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, καθώς ήταν η πρώτη μετά από 8 και πλέον μήνες! Ο Κένταυρος είχε να κερδίσει, σε επίσημο και φιλικό αγώνα, από τις 31 Ιανουαρίου.
Το παιχνίδι ήταν από την αρχή αμφίρροπο, με την πρωτοπορία στο σκορ να εναλλάσσεται μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Κένταυρος δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ, καθώς τα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και στην τελική προσπάθεια, έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα της Σαλαμίνας να μείνει κοντά. Το πέρασμα του Καρανάσιου σε θέση πίβοτ και του Μιμίκου στη περιφέρεια, έδωσε άλλη ώθηση στις επιθέσεις των παικτών της μαγνησιώτικης ομάδας. Έτσι στο 25ο λεπτό ο Κένταυρος προηγήθηκε με 10-8, πρωτοπορία όμως που δεν κράτησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (12-13). Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιάννη Τσιάπα φάνηκαν πιο ψυχωμένοι και αποτελεσματικοί στην αμυντική λειτουργία, προηγήθηκαν 15-14 στο 40ό λεπτό, 19-16 στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και διεύρυναν τη διαφορά στα 6 τέρματα, φτάνοντας στην νίκη με τελικό σκορ 26-21.
Το θετικό επίσης του αγώνα ήταν η παρουσία αρκετού κόσμου στις εξέδρες του κλειστού του ΕΑΚ Βόλου. Το βολιώτικο κοινό δείχνει ότι αρχίζει να αγαπάει το χάντμπολ και να το παρακολουθεί. Επόμενος σταθμός είναι ο αγώνας με τη Φθία Λαμίας, την ερχόμενη Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στις 18:30 στο κλειστό της Λαμίας.

Συνθέσεις:
Κένταυρος Αγριάς: Σαμαράς, Κρατήρας (1), Μάνο, Μακρής (τερμ.),Κεφαλάς, Ροδοβίτης (1), Λοίζου (5), Καραπαναγιωτίδης, Σκετόπουλος, Μακρής, Ασαρίδης (6), Ζωναρόπουλος (3), Νούλης (1), Μιμίκος (6), Μιχαηλίδης, Καρανάσιος (3).
Τελαμώνας Σαλαμίνας: Καριαδάκης, Τσαρπαλής, Δίπλαρος (11), Πασλής (4), Γεωργακόπουλος, Εξαρχόπουλος, Μπάρμπας (2), Μπούτσης, Τρούλος (3), Χιώτης, Κοκλιώτης, Βαγγαλάτης, Μανούσος, Βλάχος (1).