noodles volos banner

Δύο νεαροί προπονητές στη "μάχη" των πάγκων

Δύο νεαροί προπονητές, συνομίληκοι λίγο κάτω από τα 40, θα βρίσκονται στην άκρη των πάγκων στον τελικό του Κυπέλλου. Από τη μία, ο Σάκης Ψαρόμπας στον Σαρακηνό κι από την άλλη ο Κώστας Παπαστεργίου στην ΑΕ Διμηνίου.

Για τον Σάκη Ψαρόμπα είναι η πρώτη του δουλειά ως προπονητής. Έκανε μεγάλη καριέρα παίζοντας σε Τοξότη, Ολυμπιακό Βόλου, Ηρακλή Βόλου, Νίκη Βόλου, Κένταυρο, Αστέρα Ριζομύλου, Εθν. Ολυμπιακό Βόλου, Πυργετό και Σαρακηνό όπου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του το περασμένο καλοκαίρι. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των “ροσονέρι” στις 24 Νοεμβρίου 2014.
Όσον αφορά σε τελικούς Κυπέλλου, έχει αρκετά μεγάλη εμπειρία ως παίκτης, καθώς συμμετείχε το 2000 με τον Ηρακλή, τα επόμενα δύο χρόνια κατέκτησε ξανά το τρόπαιο με τη Νίκη Βόλου, όπως και το 2007 με τον Εθν. Ολυμπιακό Βόλου. Το 2008 ήταν φιναλίστ στον τελικό με τον Αστέρα, που θα τον θυμάται για χρόνια καθώς λίγο πριν τη διαδικασία των πέναλτι, ο τότε γκολκίπερ Ευαγγέλου τραυματίστηκε και αφού είχαν γίνει όλες οι αλλαγές, ο Ψαρόμπας κάθισε κάτω από τα δοκάρια στη “ρώσικη ρουλέτα”. Μάλιστα, ανέλαβε να χτυπήσει το τελευταίο πέναλτι του Αστέρα που απέκρουσε ο Τζέκας. Οι δυο τους είναι τώρα στον Σαρακηνό από τη θέση του προπονητή και του προέδρου.

Ο Κώστας Παπαστεργίου είναι προπονητής της ΑΕ Διμηνίου από τις 23 Ιουνίου 2014. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Δάφνη, Κένταυρο, στον Παράδεισο Αμαρουσίου και τον Σαρακηνό, ενώ ως προπονητής έχει εργαστεί στην ακαδημία της ΑΕΚ στην Αθήνα το 2004 και μετά σε Δάφνη, Μακρινίτσα, Σαρακηνό, Απόλλωνα Καναλίων, Θησέα. Στο Κύπελλο μετράει “δύο στα δύο” με τη φανέλα της Δάφνης, καθώς ήταν στη νικήτρια ομάδα το 1992 και το 1999. Στον τελευταίο τελικό του προηγούμενο αιώνα, ήταν αυτός που χάρισε το τρόπαιο στη Δάφνη καθώς σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 3-2 επί της Σκιάθου.