noodles volos banner

Οι τρεις τελικοί του Σαρακηνού

Η φετινή είναι η τέταρτη συμμετοχή του Σαρακηνού σε τελικό Κυπέλλου. Η ιστορική βολιώτικη ομάδα είχε ήττες στους δύο πρώτους τελικούς, η τρίτη παρουσία της ήταν και η φαρμακερή, σε αγώνα που είχε στιγματριστεί από σοβαρά επεισόδια στο φινάλε του.

Τη σεζόν 1981-82 ο Σαρακηνός ητήθηκε 2-1 από τον Ρήγα Φεραίο, το 1990-91 έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι από τον ΓΣ Αλμυρού ύστερα από 0-0 σε κανονικό αγώνα και παράταση (με 4-2 στα πέναλτι), ενώ τη σεζόν 1994-95 πήρε το Κύπελλο νικώντας 1-0 τον Αστέρα Ριζομύλου. Πλέον, είκοσι χρόνια ακριβώς μετά, θα αγωνιστεί με στόχο τη δεύτερη επιτυχία του στη διοργάνωση. Σε εκείνον τον τελικό, τους πρωταγωνιστές του οποίου τίμησε προσφάτως η διοίκηση του συλλόγου στη χοροεσπερίδα του, είχαν αγωνιστεί οι παρακάτω κατά σειρά αριθμών στη φανέλα: Νίκος Μαλακασιώτης, Νίκος Καλόγηρος, Γιώργος Θέος, Θοδωρής Γκλαβίνης, Μίλος Αντωνούλης, Μπάμπης Ζουμπούλης, Γιάννης Αγγελής, Στέφανος Ξηρόφωτος, Αποστόλης Φασούλας, Γιώργος Στάμος και Χρήστος Γκάγκας, ενώ αλλαγή μπήκε ο Κώστας Γκινίδης. Προπονητής ήταν ο Σάκης Μακρής.
Το γκολ της νίκης είχε προέλθει από παίκτη του Αστέρα -αυτογκόλ-, ενώ ο τελικός του 1995 στο ΕΑΚ είχε στιγματιστεί από σοβαρά επεισόδια μεταξύ φιλάθλων και ποδοσφαιριστών. Η απονομή έγινε δύο ώρες μετά τη λήξη κι αφού εκκενώθηκε το γήπεδο (!), ενώ η ...συνέχεια δόθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων μέχρι οι υποθέσεις να τελεσιδικήσουν πριν πέντε χρόνια.