noodles volos banner

Γλίστρησε... το διπλό από τα χέρια των παικτών του Πυράσου

Κρατούσε τη νίκη …στα χέρια του ο Πύρασος αλλά του γλίστρησε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Στέφανου Ξηρόφωτου προηγήθηκε 0-2 στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ του Παναγιώτη Χρ. Κοντοβά, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα. Στο 78΄ο Αχιλλέας μείωσε με πέναλτι κι αποβολή στη φάση αυτή του Στεφανή, ενώ το τελικό 2-2 έγινε στο 95’. Πάντως, η αγχιαλίτικη ομάδα διεύρυνε το εκτός έδρας αήττητο σερί της και πήρε ένα σημαντικό βαθμό στην έδρα της Νεοκαισάρειας που φιγουράρει στη δεύτερη θέση και διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο.

 

Ο Πύρασος πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Μόλις στο 6ο λεπτό από βολέ του Χαλάτση, ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα έχασε την μπάλα και ο Π. Κοντοβάς την έσπρωξε στα δίχτυα. Παίζοντας πολύ έξυπνα στις αντεπιθέσεις, ο Πύρασος έφθασε στο 0-2 στο 26ο λεπτό. Ο Αναστασίου σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στην πορεία της πετάχθηκε ο Π. Κοντοβάς.

Στο 30ό λεπτό ο σκόρερ είχε σουτ εκτός περιοχής που έφυγε λίγο άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Καραγκούνη από καλή θέση που έφυγε ψηλά άουτ. Στην επανάληψη, ο Καραγκούνης ξανά ολοκλήρωσε φάση για τον Αχιλλέα, με κεφαλιά που εξουδετέρωσε στη γωνία ο Χαλάτσης, ενώ στο 78' έγινε η φάση του πέναλτι. Σε κόρνερ κι αφού οι παίκτες του Πυράσου δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, ο Στεφανής απέκρουσε κεφαλιά του Λαζαρίδη με το χέρι. Δόθηκε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Νάκας κι αποβολή για τον αμυντικό του Πυράσου, που ανέφερε πως το χέρι έγινε μέσα από τη γραμμή, οπότε θα έπρεπε να υποδεχθεί το γκολ αλλά και να μην πάρει την κόκκινη. Ο Πύρασος είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 87' με σουτ του Αναστασίου που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στο 95ο λεπτό έγινε το 2-2 με πλασέ του Μακράκη. Οι άνθρωποι του Πυράσου εξέφρασαν παράπονα για τις υποδείξεις του διαιτητή στο δεύτερο μέρος που ανέχθηκε το αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων τους και φόρτωσε με έξι κίτρινες τους “κυανόλευκους”, ενώ καταγγέλλουν την άσχημη φιλοξενία που έτυχαν στη Νεοκαισάρεια.

Συνθέσεις:
Αχιλλέας: Σακελλαρίδης, Λαζαρίδης, Ραπτόπουλος, Δημητρίου, Τασίδης, Οικονόμου, Παυλίδης, Καραγκούνης, Κοτσιαρίδης (61' Δερμίσης), Νάκας, Μακράκης.
Πύρασος: Χαλάτσης, Σφάκας (74' λ.τρ. Τσιουρέλης), Βέργος, Γ. Κοντοβάς, Σπ. Γκάγκας, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Μυργιώτης (70' Δαμάσκος), Π. Χρ. Κοντοβάς (79' Λ. Γκάγκας), Αναστασίου.