noodles volos banner

Επιστολή στην ΕΠΣΘ για το όριο ηλικίας από τον Αχιλλέα Αχιλλείου

Ένα περιστατικό που δεν συναντάμε συχνά στα γήπεδα του τοπικού ποδοσφαίρου αλλά σπάνια, έγινε στη χθεσινή αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον Αχιλλέα στα Κανάλια. Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, ο νεαρός Λάμπος της φιλοξενούμενης ομάδας αποχώρησε τραυματίας, με αποτέλεσμα καθώς δεν υπήρχε άλλος παίκτης κάτω των 21 ετών, ο Αχιλλέας να συνεχίσει με δέκα παίκτες διότι σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, είναι υποχρεωτική η παρουσία 2 παικτών κάτω των 21 ετών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (εκτός κι αν υπάρξει αποβολή με κόκκινη κάρτα).
Η ομάδα από το Αχίλλειο, με επίσημο έγγραφό της στην ΕΠΣΘ διαμαρτύρεται για τα όρια ηλικίας και ζητάει από την Ένωση να πάρει μία θετική για το σωματείο απόφαση, καθώς αφενός οι τρεις από τους τέσσερις μικρούς είναι τραυματίες (οι δύο σοβαρά στο γόνατο), αφετέρου δεν είναι εύκολο να βρει νεαρούς παίκτες στο Αχίλλειο των 600 κατοίκων, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι. Θέτει το θέμα με τα όρια ηλικίας που είναι αλήθεια πως απασχολεί πολλούς συλλόγους ενώ κάποιοι εξ αυτών, για αυτό το λόγο έχουν αποχωρήσει από τα πρωταθλήματα.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΓΣ Αχιλλέα Αχιλλείου που σας παρουσιάζει το magnesiasports, αναφέρονται τα εξής: "Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή αναμέτρηση της ομάδας μας με τον Απόλλωνα Καναλίων έγινε αυτό που φοβόμαστε όλοι τη φετινή χρονιά όπως και την προηγούμενη, κάτι που επαναλαμβάνουμε συνεχώς και το έχουμε τονίσει και στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΣΘ. Είμαστε από τις μοναδικές Ενώσεις που κάθε χρόνο μειώνονται τα ποδοσφαιρικά σωματεία για διαφόρους λόγους. Ένας από αυτούς είναι και το όριο ηλικίας κάτω των 20 ετών κι άνω των 35 ετών, που δυσκολεύει τη συμμετοχή ομάδων όπως και του συλλόγου μας. Ο Αχιλλέας προέρχεται από ένα ακριτικό χωριό του νομού με μακρόχρονη ποδοσφαιρική ιστορία. Για τις υπόλοιπες αγωνιτικές, η ομάδα μας έχει 4 ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, εκ των οποίων οι τρεις με σοβαρούς τραυματισμούς που δεν επανέρχονται Έτσι απομένει να παίζει ένας κι αυτό συνεπάγεται τη συμμετοχή της ομάδας σε κάθε αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές και πέντε έως έξι στον πάγκο. Παρακαλούμε όπως αποφασίσατε για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών χωρίς γενική συνέλευση, έτσι και σε αυτό το θέμα, μπορεί η ΕΠΣΘ αν θέλει να αλλάξει κάτι. Με εκτίμηση, το δ.σ. του ΓΣ Αχιλλέας Αχιλλείου".