noodles volos banner

Πρωτεσίλαος-ΕΜΑ 2-2

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Ζαγκαβιέρο που σκόραρε στο 90ό λεπτό (αν και τερματοφύλακας) και νωρίτερα είχε κρατήσει το σκορ με εντυπωσιακές επεμβάσεις, η Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου πήρε βαθμό 2-2 στον Πτελεό.

Στο ματς του πρώτου γύρου, ίδιο σκορ με τον Πρωτεσίλαο τότε να ισοφαρίζει στα τελευταία λεπτά. Σήμερα το έκανε η ΕΜΑ στο ξεκίνημα των καθυστερήσεων όταν ο Χρήστος Αναγνώστου είχε έμπνευση κι έδωσε εντολή στον τερματοφύλακα της ομάδας του να προωθηθεί στην αντίπαλη περιοχή για μια στημένη φάση. Από φάουλ του Αποστόλου, η μπάλα έφθασε στον Ζαγκαβιέρο που έκανε το 2-2. Νωρίτερα, η ΕΜΑ είχε προηγηθεί με γκολ του Καπέσιου στο 33' από σέντρα του Θεοδόση Βαλκανιώτη, ο Μαρικλέν είχε ισοφαρίσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 50' και ο Τσιλαφάκης είχε δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους με σουτ στο 64'. Από μία αποβολή στο 50ό λεπτό για αψιμαχία, με τους Μιχόπουλο-Παπανίκο να αντικρύζουν την κόκκινη κάρτα.
Για τον Πρωτεσίλαο, δοκάρι στο 5' ο Τσιλαφάκης, πλασέ του Παπαδόπουλου στο 35' σε τετ-α-τετ πέρασε άουτ, ενώ χάθηκαν τρεις ευκαιρίες για το 3-1, δύο με τον Μαρικλέν και μία με τον Τσιλαφάκη από ευνοϊκή θέση να σουτάρουν και τον Ζαγκαβιέρο να αποκρούει. Ο τελευταίος έβγαλε ακόμη στο 88' το σουτ του Μπαράκου. Για την ΕΜΑ, μέχρι το δικό της γκολ, τρεις καλές φάσεις με τον Λανάι στο 5', τον Καπέσιο που δεν πρόλαβε την μπάλα από καλή θέση στο 10' και σουτ υπό πίεση του Αναγνώστου που δεν είχε στόχο στο 25'. Μεγάλη φάση με τον Ρομάριο στο 66ο λεπτό να πλασάρει άουτ, ενώ στο φινάλε του ματς αμυντικός πρόλαβε κι ανέκοψε πριν ο Λανάι απειλήσει.
Παράπονα κι από τις δύο ομάδες για τη διαιτησία: οι του Πρωτεσίλαου ανέφεραν ότι η ισοφάριση των αντιπάλων προήλθε από φάουλ που δεν έγινε κι ενώ μετά την εκτέλεσή του, θα έπρεπε να σφυριχθεί επιθετικό και να σταματήσει η φάση, οι της Ένωσης για την αποβολή του παίκτη τους λέγοντας πως ήταν κόκκινη για τον αντίπαλο και κίτρινη για τον Παπανίκο.

Συνθέσεις:
Πρωτεσίλαος: Μάνος, Χασιώτης, Θ. Κόρκος, Σιαμανίκος, Μιχόπουλος, Κ. Κόρκος, Χρ. Παναγιώτου (70' Μπαράκου), Σούσκο (46' Μαρικλέν), Παπαδόπουλος, Γ. Παναγιώτου (28' λ.τρ. Χριστέλος), Τσιλαφάκης.
ΕΜΑ: Ζαγκαβιέρος, Αποστόλου, Σκοτεινός, Παπανίκος, Θ. Βαλκανιώτης, Λανάι, Παπαδάκης, Αθ. Βαλκανιώτης (70' Ρομάριο), Καρατζόγλου (65' Ρεφουγιάτι), Αναγνώστου (65' Βέτσικας), Καπέσιος.