noodles volos banner

Προβάδισμα τίτλου για Ηρακλή

Με φοβερή εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Κοντοβά από πλάγια θέση, ο Ηρακλής επιβλήθηκε 1-0 του ΓΣ Αλμυρού και απέκτησε προβάδισμα στη μάχη του τίτλου. Στο πρώτο "ημίχρονο" του τελικού, καλύτερη απόδοση για τους φιλοξενούμενους, μεγάλη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους λίγο πριν το φινάλε. Κατάμεστη η κερκίδα στο Βασδέκειο.

Ο πρώτος τελικός -που έγινε με αέρα- θα λέγαμε ότι ήταν επανάληψη του περσινού. Ο ΓΣ Αλμυρού πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αλλά ηττήθηκε με το ίδιο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν υπέρ τους στο πρώτο ημίχρονο τον αέρα και δημιούργησαν περισσότερες καλές στιγμές στα αντίπαλα καρέ έχοντας κερδίσει το νευραλγικό χώρο του κέντρου, ενώ στην επανάληψη μόνο ο Ηρακλής είχε τις ευκαιρίες και βρήκε το γκολ από μια στημένη φάση.

Στο 10ο λεπτό η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Καλογήρου. Από μπαλιά στην πλάτη των κεντρικών αμυντικών, έφυγαν Βούλγαρης και Χειλάς απέναντι από τον Πολυμέρου. Ο πρώτος άφησε την μπάλα για τον συμπαίκτη του και αυτή η μικρή καθυστέρηση ευνόησε τον γκολκίπερ που έδιωξε πέφτοντας στα πόδια του Χειλά. Στο 23ο, ο Χειλάς γύρισε και σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή χωρίς να ανησυχήσει τον Πολυμέρου, ενώ τρία λεπτά αργότερα καταγράφηκε η πρώτη ευκαιρία του Ηρακλή όταν από ευνοϊκό σημείο, ο Τσουκάλης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με σουτ που απέκρουσε στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Πλακαρός.
Στο ημίωρο της συνάντησης, από πάσα του Βούλγαρη, ο Κοντοβάς σούταρε άουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και στην ευθεία της εστίας, στο 36' ο Ηρακλής βγήκε απειλητικά στην αντεπίθεση όταν ο Νούσιας σέντραρε στην καρδιά της άμυνας όπου ήταν αμαρκάριστος ο Τσελεπής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το κεφάλι του.
Μερικά δευτερόλεπτα πριν βγει το ημίχρονο, ο ΓΣΑ είχε διπλή φάση. Πρώτα ο Βούλγαρης σούταρε με την μπάλα να φεύγει δίπλα από τη συμβολή των δοκών και στη συνέχεια, στο ίδιο λεπτό, είχε μακρινό σουτ που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, με τους φιλοξενούμενους να είναι αρκετά επικίνδυνοι στην επίθεση, κυρίως χάρη στο δίδυμο των Βούλγαρη, Κοντοβά.
Η επανάληψη άρχισε με τους παίκτες του Ηρακλή να είναι πιο δραστήριοι. Στο 48' μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τσουκάλης έστρωσε προς τα έξω στον επερχόμενο Ντούρο, ο οποίος από τη μεγάλη περιοχή σούταρε λίγο άουτ. Το γκολ σημειώθηκε στο 63'. Ο Κοντοβάς ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ από πλάγια δεξιά με το αριστερό του πόδι, στο ύψος του πάγκου των γηπεδούχων, στέλνοντας την μπάλα περίπου στο αριστερό “παραθυράκι”. Ο έμπειρος αριστερός μπακ δεν σκοράρει συχνά (μόνο ένα γκολ φέτος, κι αυτό ήταν από φάουλ) αλλά σήμερα μ' αυτό το χτύπημα έκρινε το ματς. Στη συνέχεια, ο Αλμυρός πίεσε για την ισοφάριση και είχε αρκετές στημένες μπάλες, φάουλ και κόρνερ, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί. Πρωτοβουλία κινήσεων και κατοχή μπάλας δίχως κάποια ευκαιρία. Αντιθέτως, ο Ηρακλής έφθασε πολύ κοντά στο να πετύχει δεύτερο γκολ. Στο 84', από πάσα του Θάνου με τον ώμο (!), ο Τσελεπής βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Πλακαρό. Ο πρώτος σκόρερ των “κυανόλευκων” τη φετινή σεζόν καθυστέρησε κι έδωσε το δικαίωμα στον γκολκίπερ να κάνει έξοδο. Έτσι, όταν πλάσαρε, απέκρουσε με το σώμα. Στο τελευταίο λεπτό, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε κράτημα του Φαράντου πάνω στον Μόσιο που ο Χαλβατζάκος θεώρησε ότι δεν ήταν παράβαση. Στις καθυστερήσεις υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών και στο 4ο λεπτό ο ρέφερι σφύριξε τη λήξη, που βρήκε τους παίκτες του Γιάννη Φασουράκη να πανηγυρίζουν.
Η κερκίδα στο Βασδέκειο ήταν κατάμεστη κι αρκετός κόσμος παρακολούθησε όρθιος το ματς, οι παίκτες, οι παράγοντες και οι προπονητές του τοπικού ήταν όλοι σήμερα στη Νέα Ιωνία. Τέλος, να αναφέρουμε πως ο δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στο Στάδιο “Αθ. Ραγάζος” στις 16:00.

Συνθέσεις:
Ηρακλής Βόλου: Πολυμέρου, Ασλάνογλου (62' Φέζο), Κοντοβάς, Ζαρίφης, Μοράλες, Ντούρο, Νούσιας, Γκάγκας, Τσελεπής (85' Τζήμας), Μόσιος, Τσουκάλης (70' Θάνος).
ΓΣ Αλμυρού: Πλακαρός, Φαράντος, Τσιάτσιος, Πλαβός, Κυριάκος, Αντζούρης, Ράπτης, Μαλισσόβας, Χειλάς (65' Κρανάς), Ν. Βούλγαρης (85' Τσόγκας), Κοντοβάς.

Last modified onWednesday, 20 April 2016 20:12