noodles volos banner

Υποστολή σημαιών στη Δάφνη

Υποστολή σημαιών στη Δάφνη με τη λήξη του πρωταθλήματος. Τρεις ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με το σύλλογο των Αγίων Αναργύρων, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποσυρθούν από την ενεργό δράση. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Γιάννη Μπαρτζώκα, τον αμυντικό Γιάννη Τσάτσο και τον μέσο Μελέτη Γιούργα, οι οποίοι είχαν πολυετή προσφορά στο χώρο του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, η περίπτωση του Μπαρτζώκα είναι ξεχωριστή και μοναδική διότι έπαιξε για 26 χρόνια μόνο στη Δάφνη!!! Το magnesiasports επικοινώνησε μαζί τους και ζήτησε ένα σύντομο σχόλιο για την απόφαση που πήραν να κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Ο Γιάννης Μπαρτζώκας, γεννηθείς το 1976, έπαιξε στη Δάφνη από 14 ετών και την Κυριακή έκανε την τελευταία του εμφάνιση. Από το 1990 μέχρι το 2016 υπερασπίστηκε την εστία των “πρασίνων”, πιστός “στρατιώτης” για δυόμιση δεκαετίες!!! Όπως μάς ανέφερε “εγώ είμαι γέννημα-θρέμμα της ομάδας, αγαπούσα πάντα την Δάφνη, από μικρός μεγάλωσα με το σύλλογο αυτόν. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε κάποια διοικητικά θέματα, πιστεύω όμως ότι στο μέλλον η Δάφνη θα βρει το δρόμο της και θα έχει μια καλύτερη πορεία ώστε να εδραιωθεί στην Α' Τοπική και να κοιτάξει ψηλότερα, να αποκτήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Προσωπικά πάντα ήμουν υπέρ της γειτονιάς, υπέρ της παρέας κι αυτό ήταν το κίνητρο για να μείνω τόσα πολλά χρόνια στην ομάδα. Υπάρχει ακόμη αυτό το στοιχείο και καλό θα ήταν να διατηρηθεί. Στο φινάλε μιας τόσο μεγάλης πορείας στα γήπεδα, μένουν οι καλές στιγμές, οι επιτυχίες, οι συγκινήσεις που ζήσαμε και η αγάπη μας για την ομάδα. Σίγουρα υπήρχαν κι άσχημες στιγμές αλλά κρατάμε πιο πολύ τις καλές”.

Ο Μελέτης Γιούργας, γεννηθείς το 1978, ξεκίνησε από τον Ιάσονα Διμηνίου, έπαιξε στον Κεραυνό Σαμπάναγα και η πρώτη του θητεία στη Δάφνη ήταν από το 2001 έως το 2010. Ακολούθησαν Σαρακηνός, Τοξότης κι επέστρεψε στο σύλλογο των Αγ. Αναργύρων το 2013 για τις τελευταίες τρεις χρονιές.
'Είμαι ευγνώμων που το 2001 πήγα στη Δάφνη, υπήρχαν καλές κι άσχημες στιγμές όπως πάντα στο ποδόσφαιρο. Λόγω ηλικίας αποφάσισα να σταματήσω την ενεργό δράση και θα ακολουθήσω την προπονητική, δηλώνοντας μέρος σε σχολή προπονητών το προσεχές διάστημα. Θα θυμάμαι όλες τις φιλίες που έκανα μέσα από το ποδόσφαιρο, ακόμη και στο θέμα της δουλειάς βοηθήθηκα σημαντικά από ανθρώπους της Δάφνης. Τα περισσότερα χρόνια της διαδρομής μου στα γήπεδα τα πέρασα σε αυτή την ομάδα με την οποία δέθηκα πολύ και πάντα ήταν ξεχωριστή” επισήμανε.

Ο Γιάννης Τσάτσος, γεννηθείς το 1985, σταματάει λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών λόγων όπως σχολίασε. Ξεκίνησε το 1999 στη Δάφνη κι έπαιξε μόνο σε αυτή την ομάδα στη Μαγνησία, ενώ για μία σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Προοδευτικής Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.
“Η Δάφνη πάντα ήταν μια οικογένεια. Θυμάμαι πως καλύτερη χρονιά ήταν το 2005 που χωρίς μεταγραφές και μόνο με παιδιά από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων, με προπονητές τους Κυριάκο Κοκκινάκη και Τρύφωνα Πλαστάρα, βγήκαμε δεύτεροι έχοντας ένα αήττητο σερί 18 αγωνιστικών. Χειρότερη σεζόν τότε που είχαμε βγει έκτοι στον όμιλό μας και χάσαμε στο μπαράζ παραμονής από τον Πρωτεσίλαο. Η ομάδα υποβιβάστηκε και κλαίγαμε όλοι στα αποδυτήρια. Ζήσαμε δυνατές συγκινήσεις όλα αυτά τα χρόνια και είναι πολύ σημαντικό για εμένα που υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την Δάφνη και την κράτησαν ζωντανή. Δεν διαλύθηκε όπως κάποιοι άλλοι ιστορικοί σύλλογοι και συνεχίζει την πορεία της στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η φετινή πορεία μας δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε αλλά στο μέλλον είμαι σίγουρος πως θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, με στόχο την επιστροφή και καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία” τόνισε ο Γ. Τσάτσος.

ΥΓ Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, ποδοσφαιριστές και παράγοντες που επί σειρά πολλών ετών, για δεκαετίες, έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο τοπικό ποδόσφαιρο, όπως οι τρεις προαναφερθέντες, θα πρέπει η ΕΠΣΘ να τους βραβεύει σε κάποια εκδήλωσή της. Γατί δεν μεγάλωσαν παίζοντας μπάλα με όλες τις ανέσεις, αλλά μάτωσαν τα πόδια τους στα ξερά γήπεδα, αγωνίστηκαν για το μεράκι και την αγάπη για τον αθλητισμό και η συνεισφορά τους ήταν ανεκτίμητη...

Οι παρακάτω φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του magnesiasports.

SADSDF

Φ.Γ.

 

Last modified onTuesday, 19 April 2016 10:55