noodles volos banner

Ντέρμπι στον Σαρακηνό κι αμφίρροπα ματς

Με την 6η αγωνιστική συνεχίζεται το διήμερο 12-13 Δεκεμβρίου το πρωτάθλημα της Α' Τοπικής. Θα διεξαχθούν τρία μόνο παιχνίδια το Σάββατο, πέντε το πρωί της Κυριακής και άλλα τέσσερα το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Στον 1ο όμιλο, η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο με αγώνα στις 13:00, καθώς η Αγία Παρασκευή υποδέχεται τον Θησέα. Οι γηπεδούχοι έχουν πλασαριστεί ψηλά στην κατάταξη με 10 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους "πράσινους" της Αγριάς που μακρυά από το γήπεδό τους μετρούν δύο ισοπαλίες χωρίς γκολ με Διμήνι και Σαρακηνό. Στις 15:00, η ΑΕΔ αντιμετωπίζει την ΑΕ 2002, αναμέτρηση ανάμεσα στην πρωτοπόρο και την ουραγό του ομίλου. Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία για τους "κιτρινόμαυρους", αντιστρόφως μία ισοπαλία, τέσσερις ήττες για τους "ερυθρόλευκους".
Το πρωί της Κυριακής, νωρίτερα από τα συνηθισμένα, στις 10:00, η Δάφνη φιλοξενεί τον Πηλέα στο γήπεδο της Νεάπολης. Χωρίς νίκη στα τρία εντός έδρας το σύνολο του Θεολόγου Ναλμπάντη, κέρδισε στην πρεμιέρα αλλά έχασε όλα τα υπόλοιπα δίχως να σκοράρει η ομάδα του Πηλέα. Στις 11:00, ο Πανιώνιος παίζει με τον Άρη Μελισσατίκων σε αμφίρροπη συνάντηση, ενώ την ίδια ώρα έχουμε το μεγάλο ματς της αγωνιστικής: Σαρακηνός εναντίον Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι είναι τρίτοι και δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν στους δύο αγώνες που έδωσαν στο σπίτι τους, οι φιλοξενούμενοι δεύτεροι, με +2, και ψάχνουν το τρίτο τρίποντο στις εξόδους τους. Τέλος, ιδιαίτερο το ματς του Μαγνησιακού με τη Σκιάθο (στις 12:00), καθώς η βολιώτικη ομάδα επιστρέφει στη φυσική της έδρα, το "Κιούπι", ύστερα από τέσσερα χρόνια!

Στο 2ο όμιλο, ένα μόνο παιχνίδι το Σάββατο, αυτό που θα γίνει στις Μικροθήβες όπου η τοπική ΕΜΑ ψάχνει την πρώτη επιτυχία στη σεζόν κόντρα στη Δήμητρα, η οποία δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα και έχει μείνει πίσω βαθμολογικά. Την Κυριακή, στις 12:30, ο πρωταθλητής ΓΣ Αλμυρού φιλοξενεί τη Σκόπελο. Από τη μία οι "κυανόλευκοι" θα επιδιώξουν να διατηρήσουν το σερί με το απόλυτο των βαθμών (τέρματα 20-0), από την άλλη οι νησιώτες θέλουν να παρουσιάσουν αντταγωνιστικό σύνολο και να διεκδικήσουν κάτι θετικό σε δύσκολη έδρα.
Μονομαχία ανοιχτή σε όλα τα αποτελέσματα στα Κανάλια ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πρωτεσίλαο, δύο από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου. Τρίτοι οι νεοφώτιστοι, στο -3 βαθμολογικά ο σύλλογος του Πτελεού. Ο Διαγόρας ποντάρει στην έδρα του για να επικρατήσει του μαχητικού κι απρόβλεπτου Αίαντα, ενώ στη μάχη της παραμονής σημαντικές είναι οι αναμετρήσεις Αχιλλέας-Αγχίαλος (τέσσερις βαθμοί για τους γηπεδούχους-όλοι εντός, δύο ισοπαλίες στις εξόδους για του "βυσσινοί") και Μυρμιδόνες-Άθλος (χωρίς νίκη στις δύο τελευταίες θέσεις).