noodles volos banner

ΑΕ Διμηνίου-Ηρακλής 3-2

Ντέρμπι κορυφής με πέντε γκολ κι εναλλαγή συναισθημάτων από την εξέλιξη του σκορ είχαμε στο γήπεδο του Διμηνίου όπου εκατοντάδες φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Η γηπεδούχος ΑΕΔ κέρδισε 3-2 τον Ηρακλή Βόλου και ανέβηκε στην 1η θέση της κατάταξης με δύο νίκες-μία ισοπαλία στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αφήνοντας τους "κυανόλευκους" στο -1.
Ο Αραμπατζής, πρώην παίκτης της ΑΕΔ, έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 29ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα, ο Μόσιος πάσαρε στην πλάτη της άμυνας και ο Μαυρίδης με προβολή ισοφάρισε. Το 2-1 έγινε στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, όταν ο Αποστολίδης στο 47' εκτέλεσε μακρινό φάουλ με φαλτσαριστή σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα. Η απάντηση και πάλι από τον Αραμπατζή στο 59ο λεπτό ύστερα από απόκρουση του Κοντογιάννη σε σέντρα-σουτ του Κοντοβά και το τελικό 3-2 στο 73' με τον Ζιώγα να επωφελείται κόντρας μετά από κούρσα του Αξιώτη.
Για την ΑΕΔ, καλή φάση στο 40' καθώς ο Κανδήλας τσίμπησε την μπάλα από λάθος του Πολυμέρου, αλλά ο γκολκίπερ έπεσε στα πόδια του και την μάζεψε σε δεύτερο χρόνο, ενώ για τον Ηρακλή σουτ των Νούσια, Τσελεπή έφυγαν άουτ, όπως και κεφαλιά του Μοράλες στο α' ημίχρονο και δύο μεγάλες ευκαιρίες χάρηκαν λίγο πριν το φινάλε. Ο Τσελεπής αστόχησε από τη μικρή περιοχή και ο Δημητρίου πέρασε δύο αντιπάλους, πλάσαρε από πλάγια κι απέκρουσε Κοντογιάννης χαμηλά.
Ο Κώστας Παπαστεργίου αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις για έντονη διαμαρτυρία. Ο προπονητής της ΑΕΔ, ήρεμος συνήθως στον πάγκο του, "εξεράγη" καταγγέλοντας πως ο βοηθός διαιτητή Τσιγγινές τον έβρισε. Από την άλλη, ο Γιάννης Φασουράκης μίλησε για αλλοίωση του αποτελέσματος, λέγοντας πως στο 5ο λρεπτό ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Νούσια (με κεφαλιά, για επιθετικό φάουλ) και στο β' μέρος με το σκορ στο 2-2, δεν δόθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Τσουκάλη.

Συνθέσεις:
ΑΕ Διμηνίου: Κοντογιάννης, Στρούγγης, Χονδρός (75' Μπατσικώστας), Τσιγιάννης, Μαυρίδης, Αποστολίδης, Χάνος, Κανδήλας (82' λ.τρ. Μπαλτσιάκης), Ζιώγας, Μόσιος, Αξιώτης (78' Σταματόπουλος).
Ηρακλής: Πολυμέρου, Ασλάνογλου (82' Τσατσαρώνης), Κοντοβάς, Ψαρόμπας (46' Δημητρίου), Μοράλες, Ντούρο, Νούσιας, Γκάγκας, Τσελεπής, Αραμπατζής, Θάνος (61' Τσουκάλης).