noodles volos banner

Σαχινίδης: Επειδή είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, είναι το πρώτο φαβορί

Ότι ο βασικός του στόχος είναι η άνοδος του Ολυμπιακού Βόλου πέρα από τις προσωπικές του επιδόσεις στο σκοράρισμα, αν και θέλει ως σέντερ φορ να σκοράρει όσο το δυνατόν περισσότερο, επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Magnesiasports ο Βασίλης Σαχινίδης. Ο 32χρονος υψηλόσωμος επιθετικός, που ήρθε στους ερυθρόλευκους από τα Τρίκαλα, αποδέχτηκε επίσης τον τίτλο του πρώτου φαβορί για τη νέα του ομάδα και λόγω του μεγάλου ονόματος που κουβαλά, αναφέροντας ωστόσο ότι πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Σαχινίδη στο Magnesiasports:

Βασίλη, ποιοι ήταν οι λόγοι που είπες το «ναι» στον Ολυμπιακό Βόλου;

«Βασικός λόγος είναι ότι με εμπιστεύτηκαν η διοίκηση και ο προπονητής. Σίγουρα ο Ολυμπιακός Β. είναι μία μεγάλη ομάδα και ήθελα να πάω σε ομάδα, που θα έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει και να βγει κατηγορία. Δεν αξίζει η Γ’ Εθνική στον Ολυμπιακό Βόλου».

Τι να περιμένει ο κόσμος του Ολυμπιακού Β. από σένα; Είσαι ένας έμπειρος παίκτης και γκολτζής κι αυτό το αποδεικνύει το βιογραφικό σου.

«Να περιμένει ότι θα κάνω το παν, για να εκπληρώσουμε τον μοναδικό μας στόχο, που είναι να βγούμε κατηγορία. Όταν ένας ποδοσφαιριστής πηγαίνει σε μία ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, ξέρει από μόνος του ότι πρέπει να πρωταγωνιστήσει και δε χρειάζεται να του το πει κανείς αυτό».

Η πίεση του πρωταθλητισμού είναι κάτι συνηθισμένο για σένα, έτσι δεν είναι;

« Έχω πάει σε ομάδες, που θέλανε την άνοδο, τον ΟΦΗ, τα Τρίκαλα και τον Απόλλωνα Λάρισας. Το ίδιο θα προσπαθήσω να πετύχω και τώρα με την ομάδα μου. Υγεία να έχουμε και όλα θα πάνε καλά».

Πιστεύεις ότι μπορείτε να συνυπάρξετε με τον Φλίγκο στη επίθεση;

«Πιστεύω ότι μπορούμε, αλλά γενικότερα σε μία ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους πρέπει να υπάρχουν λύσεις. Νομίζω ότι αυτό θα κάνει καλό στην ομάδα».

Με τον κ. Αμανατίδη έχεις συνεργαστεί ξανά;

«Έχω συνεργαστεί για ένα εξάμηνο στα Τρίκαλα και με εμπιστεύτηκε και τώρα».

Υπάρχει ανοικτό το ζήτημα για το πού θα αγωνιστεί φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου, δηλαδή στο ΕΑΚ ή στο Πανθεσσαλικό. Εσύ πού θα ήθελες να αγωνιστείς;

«Σίγουρα το ΕΑΚ είναι πιο δυνατή έδρα και θα δώσει το κάτι παραπάνω, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι δυνατή ανεξαρτήτως έδρας και εξίσου καλή, ακόμη κι αν παίξει στο Πανθεσσαλικό».

Θα ήθελα ένα σχόλιο από σένα για το γεγονός ότι θα συναντήσεις εδώ και κάποιους παίκτες με τους οποίους κάνατε την πορεία πρωταθλητισμού στον Απόλλωνα Λάρισας.

«Σίγουρα παιδιά, όπως ο Σάκης Σάββας, ο Πέτρος Διβανές και ο Αντώνης Καμπλιώνης, είναι πολύ καλοί παίκτες, που προσπαθούν πολύ, είναι καλοί χαρακτήρες και θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα».

Την εικόνα εκείνη του κόσμου στο ματς του Πανθεσσαλικού με τον Ολυμπιακό Β. ως παίκτης του Απόλλωνα την έχεις κρατήσει στο μυαλό σου;

«Σίγουρα είναι μεγάλη δύναμη ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου, βοηθάει την ομάδα, είναι δίπλα της και πιστεύω ότι φέτος που γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια, θα είναι ακόμη πιο πολύς και θα βοηθήσει και μας».

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, πιστεύεις ότι ο τίτλος θα είναι υπόθεση της ομάδας σου και της Νίκης;

«Δε γνωρίζω καλά τι κινήσεις κάνει η Νίκη, αλλά πιστεύω ότι βάσει ονόματος θα διεκδικήσει κι αυτή τον τίτλο. Από κει και πέρα εμείς θα κοιτάμε μόνο την ομάδα μας και τον στόχο μας».

Θεωρείς ότι η ομάδα σου είναι το πρώτο φαβορί;

«Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο κι εκεί θα φανεί ποιος είναι το φαβορί και ποιος όχι. Επειδή είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, σίγουρα τον θεωρώ το πρώτο φαβορί, από κει και πέρα οφείλουμε να το αποδείξουμε στο γήπεδο και να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Θα ήθελες να υποσχεθείς πολλά γκολ στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου;

«Σίγουρα ως επιθετικός θέλω να σκοράρω. Από κει και πέρα σκοπός μου είναι να παλεύω κάθε παιχνίδι και να κερδίζω και ο μεγαλύτερός μου στόχος είναι να βγει η ομάδα κατηγορία. Πάντα αυτό έβαζα ως στόχο».