noodles volos banner

Υποδέχθηκαν τους Αλβανούς παίκτες σαν ήρωες

Eθνικιστικές διαστάσεις λαμβάνει και στις δύο χώρες η διακοπή του Σερβία-Αλβανία. Ειδικά στη δεύτερη, με την επιστροφή της ομάδας στα Τίρανα, στήθηκε ένα «αλυτρωτικό» συλλαλητήριο με αφορμή τη σημαία της υποτιθέμενης «Μεγάλης Αλβανίας» που πέταξε πάνω από το γήπεδο.

 

Σε τέτοιο το μετέτρεψαν όχι μόνο οι χιλιάδες οπαδοί που αποθέωσαν τους νέους - και όχι τόσο για το ποδοσφαιρικό κομμάτι- ήρωες τους, οι οποίοι προστάτεψαν τη σημαία, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση. Στο αεροδρόμιο βρέθηκε ο αντιπρόεδρος Νίκο Πελέσι και διάφοροι ακόμα υπουργοί.

Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα έστειλε μήνυμα από τις Η.Π.Α. όπου βρίσκεται, μιλώντας με υπερηφάνεια για τους παίκτες που προστάτεψαν και τίμησαν την χώρα. Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και τα λόγια του αντιπροέδρου που αναφέρθηκε στους «ήρωες του Βελιγραδίου που υπερασπίστηκαν τις αθλητικές αξίες και στους οποίους το έθνος οφείλει ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια».

Μάλιστα ο αρχηγός της ομάδας, Λόρι Τσάνα πήρε το μικρόφωνο μέσα σε πανζουρλισμό και το άφησε έπειτα από 40 λεπτά. Προφανώς το πράγμα δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την μπάλα, μα με κάθε άλλο έξω από το παιχνίδι…

Λίγο νωρίτερα οι Αλβανοί διαδηλωτές-φίλαθλοι είχαν περικυκλώσει τη σερβική πρεσβεία στα Τίρανα φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα και απειλές κατά των Σέρβων!