noodles volos banner

Τσεκούρας: "Μας λένε δωσίλογους, αλλά δε θα γίνουμε παράρτημα"

Κατηγορηματικός ως προς τη σχέση με τον Ολυμπιακό Πειραιώς εμφανίστηκε ο κ. Νίκος Τσεκούρας. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Ολυμπιακού Βόλου επισήμανε ότι οι φίλαθλοι δε χρειάζεται να μην ανησυχούν για όσα ακούγονται περί παραρτήματος, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά με παράπονο ότι έχει ακούσει να αποκαλούν τους διοικούντες τον σύλλογο ακόμη και δωσίλογους λόγω της συνεργασίας που ανακοινώθηκε, μιλώντας στην εκπομπή Clasico στον Βόλος 9.86. Ο κ. Τσεκούρας εκτίμησε επίσης ότι η επόμενη μέρα της ποδοσφαιρικής ομάδας θα είναι πολύ καλή, με τον Ερασιτέχνη να έχει ενεργό ρόλο στη διοίκησή της. Επίσης με αφορμή τη θετική κατάληξη της υπόθεσης Κόλα, ζήτησε τώρα από τον «λαλίστατο», όπως τον χαρακτήρισε, Άρη Γιαννούτσο, γ.γ. του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μαγνησίας, να βγει τώρα και να μιλήσει, γιατί στην αρχή ήταν σίγουρος για μη δικαίωση του Ολυμπιακού Β., όπως ισχυρίστηκε ο κ. Τσεκούρας.

Αναλυτικά ο κ. Τσεκούρας μίλησε στον Βόλος 9.86:

Για την υπόθεση Κόλα και τη θετική έκβασή της:

«Η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης ταλαιπώρησε το σωματείο του Ολυμπιακού Βόλου για τρεις μήνες και το χειρότερο απ' όλα δεν είναι πως το ταλαιπώρησε μόνο ψυχολογικά, αλλά και οικονομικά. Ταλαιπώρησε και τον ποδοσφαιριστή μας, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ουσιαστικά καθόλου. Πήραμε στην ομάδα μας έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή κι ένα πολύ καλό παιδί να μας βοηθήσει κι έπαιξε μόνο τρία παιχνίδια. Καταλαβαίνετε τι δυσλειτουργία υπάρχει. Δε μίλησα τόσο καιρό, περιμένοντας την τελική απόφαση από το Εφετείο. Στην αρχή της υπόθεσης σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μαγνησίας (σ.σ. Άρης Γιαννούτσος) ήταν κατηγορηματικός πως πρώτα απ' όλα με ενημέρωσε και κατά δεύτερον πως είναι σίγουρη η υπόθεση, γιατί ο Κόλα είναι προπονητής. Απεδείχθη, εκ των πραγμάτων, πως δεν ήξερε ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Πρώτα απ' όλα, έπρεπε ο Γενικός Γραμματέας να ειδοποιεί τα μέλη του, να τα ενημερώνει, όσοι είναι παίκτες και προπονητές και κατέχουν ταυτότητες, να τις έχουν κατατεθειμένες. Είναι δική του δουλειά να τα ελέγχει αυτά, όχι δική μας. Δυστυχώς, βγήκε να μιλήσει κι ήταν λαλίστατος ο κ. Γιαννούτσος. Καλό θα ήταν τώρα να τον καλέσετε και να μας πει, λοιπόν, πώς ήταν τόσο σίγουρος πως ο ποδοσφαιριστής Κλεβί Κόλα ήταν και προπονητής, από τη στιγμή που είχε καταθέσει την ταυτότητά του από το 2016, δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα και δεν πλήρωσε ποτέ στο Σύνδεσμο Προπονητών. Γι' αυτό, λοιπόν, ο καθένας όταν βγαίνει στον αέρα και μιλάει, πρέπει να γνωρίζει και πράγματα, για να μιλάει υπεύθυνα. Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε, επικοινωνήσαμε με την ΕΠΟ, μας είπε τι πρέπει να κάνουμε και το καταθέσαμε. Τώρα γιατί έκαναν ένσταση, ποιοι τους έβαλαν, αν το έκαναν οι ίδιοι, εγώ δε θέλω να κατηγορήσω το σωματείο (σ.σ. Ρήγας Φεραίος).

Κοίταξε τα συμφέροντά του και καλά έκανε. Εμείς έχουμε και καλές σχέσεις με τα παιδιά που διοικούν. Ίσως κάναμε κι εμείς το ίδιο, αν γνωρίζαμε κάτι. Τέλος πάντων, αυτά πλέον ανήκουν στην ιστορία».

Για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως ξέρετε, μετά την ταλαιπωρία, θα μπει σε μία καινούρια τροχιά. Θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους τους Ολυμπιακού να μην ανησυχούν και να μην αναφέρονται σε παραρτήματα. Θα βγάλουμε σχετική ανακοίνωση σήμερα που έχουμε Διοικητικό Συμβούλιο και θα το συζητήσουμε. Δεν κατάλαβα! Μήπως έχουν ξεχάσει πως ο Ολυμπιακός Βόλου, αυτή τη στιγμή, είναι ένα ερασιτεχνικό σωματείο, παρά τη μεγάλη του ιστορία και τις πορείες του σε Ελλάδα κι Ευρώπη; Όταν λένε παράρτημα, τι εννοούν; Έχει να κερδίσει ο Πειραιάς κάτι από τον Ολυμπιακό Βόλου; Μήπως παίζουμε στην ίδια κατηγορία; Εμείς, για να φτάσουμε τον Ολυμπιακό Πειραιώς, θέλουμε στην καλύτερη περίπτωση 2-3 χρόνια.

Γιατί, λοιπόν, να έχουμε αυτήν τη μιζέρια και την γκρίνια στον Ολυμπιακό;  Κάναμε με τους ανθρώπους μια κουβέντα, ζητήσαμε να μας βοηθήσουν σε τεχνογνωσία, στις Ακαδημίες, σε υλικά, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να έχουμε μία συνεργασία. Είναι κακό να συνεργαστούμε;

Ακούω πως θα γίνουμε παράρτημα, παράγκα, κάτι τέτοια ακούω και βλέπω, όπως κι εσείς πιστεύω. Ο Ολυμπιακός, όταν θα γίνει ΠΑΕ με το καλό, θα αποκτήσει μετοχολόγιο κι οι νέοι μέτοχοι ας αποφασίσουν αν θέλουν να είναι φιλικά προσκείμενοι στον Ολυμπιακό Πειραιώς, στον ΠΑΟΚ, στη Λάρισα, στον Άρη και σε όποιον θέλουν. Ή να μην πάνε και με κανέναν. Τώρα, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός Β. δεν είναι ΠΑΕ, είναι ερασιτεχνικό σωματείο. Μέσω του κ. Τσιμπανάκου, ο οποίος έχει επαγγελματικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ήρθαμε σε επαφή, κάναμε αυτά που πρέπει κι ο Ολυμπιακός Βόλου θα κάνει μία καλή αρχή και μία μεγαλύτερη πορεία απ' ό,τι έκανε.

 Είναι κακό να μας βοηθήσουν δηλαδή; Να μας στείλουν και 2-3 παίκτες; Είμαστε οι πρώτοι που θα στείλουν; Δεν έχει ο Κισσαμικός παίκτες, δεν έχει η καινούρια ομάδα που υπάρχει εδώ παίκτες του ΠΑΟΚ; Παντού υπάρχουν. Πού, λοιπόν, είναι το κακό; Μας λένε δωσίλογους και τέτοια πράγματα. Θα βγάλουμε κι ανακοίνωση, όπως είπα. Εμείς θέλουμε όλον τον κόσμο κοντά μας, να αγαπάνε τον Ολυμπιακό. Όλα τα άλλα θα τα βρούμε στην πορεία. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι που θα θίξει την ιστορία του Ολυμπιακού, το έχουμε αποδείξει αυτό το πράγμα».

Για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού Βόλου:

«Η επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό φαίνεται πως θα είναι πολύ καλή. Ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει. Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε κάποιους ανθρώπους να έρθουν κοντά στον σύλλογο. Τώρα αν είναι η Διοικούσα Επιτροπή ή είναι η διοίκηση του Ερασιτέχνη, με την εξασφάλιση των μπάτζετ και των λοιπών, ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό, θα το δούμε.

Θα το αποκαλύψουμε και στη Γενική Συνέλευση, η οποία πιστεύω πως θα γίνει πριν το τέλος του Μαΐου. Νομίζω 25 του μηνός, Τετάρτη, να κάνουμε τη Γενική μας Συνέλευση, να κάνουμε τον προγραμματισμό μας, να συζητήσουμε και λιγάκι.  Έχουμε και τον Λάκη τον Μπακάλη, τον οποίο πρέπει να καλέσουμε, προκειμένου να κάνουμε μία κουβέντα πρώτα μαζί του, να δούμε τι γίνεται, να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε.

Από 'κει και πέρα, θα γίνουν κι οι ανακοινώσεις κι εγώ πιστεύω πως θα πάει πολύ καλά φέτος η ομάδα».

Για το ενδεχόμενο να συνυπάρξουν οι νέοι διοικούντες του ποδοσφαίρου με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη:

«Βεβαίως υπάρχει, γιατί όχι; Η ιστορία είναι να έχεις χρήματα, τεχνογνωσία και να κάνεις συμμαχίες. Δε γίνεται αλλιώς. Νομίζω αυτά τα τρία πράγματα χρειάζεται μία ομάδα, για να προχωρήσει. Αν δεν έχεις τα χρήματα, ας είναι ο Τσεκούρας πρόεδρος, ο Πέγιος κι ο οποιοσδήποτε.

Αν είναι εξασφαλισμένο πως αυτά τα πράγματα θα γίνουν και δούμε τα κόστη, θα προχωρήσουμε. Θα κινηθούμε, βέβαια, δεν είπαμε ότι θα μας τα δώσει κανένας, θέλει τρέξιμο. Επίσης, χρειάζεται να μας αγκαλιάσει ο κόσμος του Ολυμπιακού, πιστεύω να μη θεωρούν κι εμάς εχθρούς του Ολυμπιακού τώρα, για να μην τρελαθούμε. Για εμάς, ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο κόσμος».

Για την προτίμησή του στους Βολιώτες επιχειρηματίες από έναν ξένο επενδυτή-«φωτοβολίδα»:

 «Εμείς ποτέ στον Ερασιτέχνη δεν κατηγορήσαμε κανέναν. Λάθη κάνουμε όλοι. Κι ο κ. Μποτσιβάλης κι ο κ. Τσιμπανάκος και παλιότερες διοικήσεις, κι εμείς πρώτοι κάνουμε την αυτοκριτική μας, γιατί κάνουμε λάθη. Δεν κατηγορούμε κανέναν. Ο κόσμος εμπιστεύεται περισσότερο τον Ερασιτέχνη από το να πάμε πάλι σε μία λύση ενός ανθρώπου, ο οποίος θα έρθει "φωτοβολίδα" να κάνει αυτά που κάνει χωρίς έλεγχο και μετά θα εξαφανιστεί και θα καλούμε ξανά τον Ερασιτέχνη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Μακάρι να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που θα έχει και την οικονομική άνεση. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να τον δεχτούμε κι αύριο το πρωί. Αλλά αν δε βρεθεί, προτιμώ να έχουμε 20 Βολιώτες επιχειρηματίες που αγαπάνε και τον σύλλογο, ο Ερασιτέχνης να διοικήσει και με τη συμβολή αυτών να προχωρήσουμε. Αυτό που μπορούμε κάνουμε και θα κριθούμε στο τέλος. Αλλά σας είπα, από μία ερμαφρόδιτη λύση μίας άλλης περιοχής να έρθει εδώ, να κάνει αυτά που θέλει και ξαφνικά να μας αφήσει, προτιμούμε να ξεκινήσουμε μόνοι μας, αφού όμως έχουμε εξασφαλίσει τη στήριξη -είναι πολύ σημαντικό αυτό- και να προχωρήσουμε. Φίλους έχουμε, γνωστούς έχουμε κι ο Ολυμπιακός θα κάνει πρωταθλητισμό. Γιατί όχι; Δεν το κατάλαβα».

 

 

 

Last modified onFriday, 04 May 2018 10:14